Home / Wellness  / Mind  / Επίτευξη στόχων: Ποιο το πλάνο δράσης σου;

Επίτευξη στόχων: Ποιο το πλάνο δράσης σου;

Επίτευξη στόχων: Ποιο το πλάνο δράσης σου;
Ποια είναι τα βήματα για την υλοποίηση των στόχων σου;

Η προσπάθεια για την επίτευξη στόχων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρόκειται για έναν συνεχή αγώνα που θέλει πείσμα, ισχυρή θέληση, επιμονή και υπομονή. Χρειάζεται όμως και ένα πλάνο δράσης.

 

Επίτευξη στόχων: Ποιο το πλάνο δράσης σου;

 
Φάκελος: Priorities.

Πώς θα μπορέσεις να πετύχεις κάτι αν πρώτα δεν έχεις καθίσει να σκεφτείς ποιες είναι οι προτεραιότητές σου; Για να φτάσεις στην υλοποίηση ενός στόχου είναι απαραίτητο πρώτα να έχεις ορίσει τις προτεραιότητές σου.
Κάνε για αρχή ένα σχέδιο δράσης. Μέσα σε αυτό θα έχεις γράψει καθαρά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για τον στόχο σου και θα ξέρεις κάθε στιγμή τι πρέπει να κάνεις. Είναι σημαντικό να θέτεις μικρούς στόχους και εφικτούς ώστε να προχωράς σε κάθε επόμενο βήμα που θα σε οδηγήσει τελικά στον κύριο στόχο σου.

 
Μην αναβάλεις τίποτα πια.

Η αναβλητικότητα είναι ένας παράγοντας που μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για σένα στην προσπάθειά σου να πετύχεις έναν στόχο. Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι εύκολο και χρειάζεται αυτοπειθαρχία και επιμονή, όμως είναι κάτι που μπορείς να καταφέρεις. Όσο λοιπόν οι συνθήκες στο επιτρέπουν κλείνε τις εκκρεμότητές σου όταν πρέπει.

 
Επίτευξη στόχων: Ποιο το πλάνο δράσης σου;

Επίτευξη στόχων & πλάνο δράσης

 

Στο σχέδιο δράσης σου, όρισε και τον διαθέσιμο χρόνο σου.

Το πλάνο δράσης σου περιλαμβάνει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις και απαιτούν από εσένα κάποιον χρόνο. Προσπάθησε λοιπόν να μείνεις μόνο στον χρόνο που αφιερώνεις σε καθένα από τα βήματα και μην τον σπαταλάς αλλού. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσεις συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις και δεν θα χάνεις χρόνο, κάτι δηλαδή που μπορεί να σε αποπροσανατολίσει, να σε καθυστερήσει και ενδεχομένως να σε κουράσει αρκετά.

 

Κάνε εικόνα το αποτέλεσμα.

Οραματίσου αυτό που θέλεις να πετύχεις για να παίρνεις αφενός κουράγιο και δύναμη και να συνεχίσεις την προσπάθεια κι αφετέρου για να μένεις προσηλωμένος. Η συγκέντρωση σε κάτι θετικό μπορεί να είναι η κινητήριος δύναμη για την επίτευξη των στόχων σου.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!