Home / Wellness  / Mind  / Η πολύτιμη δύναμη της θέλησης για την εξέλιξή σου

Η πολύτιμη δύναμη της θέλησης για την εξέλιξή σου

Η πολύτιμη δύναμη της θέλησης για την εξέλιξή σου
Πώς θα καλλιεργήσεις τη δύναμη της θέλησης και θα πετύχεις!

Η σημαντική δύναμη της θέλησης μπορεί να σε βοηθήσει να προχωρήσεις στη ζωή σου και να εξελιχθείς, να μείνεις μακριά από παρορμήσεις που δεν σου κάνουν καλό και να προοδεύσεις στους τομείς που επιθυμείς. Πώς θα την ενισχύσεις;

 
Διατήρησε την ενέργειά σου.

Η δύναμη της θέλησης και έννοιες όπως η επιμονή, ο αυτοέλεγχος και η υπομονή για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου, συνδέονται άμεσα με την ενέργειά μας. Όσο πιο ξεκούραστοι σωματικά και πνευματικά είμαστε τόσο πιο περισσότερα αποθέματα έχουμε για να μην ενδώσουμε σε παρορμήσεις και να επιτύχουμε ό,τι πραγματικά θέλουμε. 

Η ενέργεια μπορεί να διατηρηθεί σε καλά επίπεδα με διάφορους τρόπους. Με τον σωστό ύπνο και την προσεγμένη διατροφή, την άθληση, τον διαλογισμό και ό,τι άλλο ευχαριστεί τον καθένα ξεχωριστά όπως η παρέα με φίλους, η επαφή με τη φύση κτλ.

 

Σπάσε τους στόχους σου σε κομματάκια.

Με λίγα λόγια όρισε βραχυπρόθεσμους, μικρότερους στόχους που θα είναι πιο ρεαλιστικοί και άρα πιο εύκολα υλοποιήσιμοι. Πέρα από αυτό τα minigoals θα σε γλιτώσουν από απογοητεύσεις οι οποίες μπορεί να αναστείλουν τις όποιες προσπάθειές σου.

Ξεκίνα για παράδειγμα βήμα – βήμα την γυμναστική και μην πέφτεις με τα μούτρα. Κάνε την πρώτη εβδομάδα περίπατο για 20 λεπτά την ημέρα, 3 – 4 φορές την εβδομάδα. Αργότερα, αύξησε τον χρόνο περπατήματος και την έντασή σου και την τρίτη εβδομάδα ξεκίνα το τρέξιμο. Σύντομα θα γίνεις περισσότερο fit.

 
Ξέχνα για λίγο τις αποτυχίες σου.

Κανένας δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, το ταξίδι προς την επιτυχία και την ευτυχία, είναι γεμάτο με αποτυχίες. Εσύ όμως δεν πρέπει να τις υπενθυμίζεις συνέχεια στον εαυτό σου, αλλά να προχωράς και να σε επιβραβεύεις που έχεις ανταπεξέλθει όλα αυτά.

Μίλα για τον εαυτό σου θετικά και προσπάθησε να σε ενθαρρύνεις και να επικεντρώνεσαι στα επιτεύγματά σου. Η αυτοκριτική είναι σπουδαία για την αυτοεξέλιξη, αλλά πρέπει να χει και τα όριά της.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!