Home / Family  / Tips για να φτιάξετε γρήγορα και αποτελεσματικά την παιδική βαλίτσα των διακοπών!

Tips για να φτιάξετε γρήγορα και αποτελεσματικά την παιδική βαλίτσα των διακοπών!

Κι όμως! Υπάρχει τρόπος να γίνει “ανώδυνα”!

Φεύγετε οικογενειακές  διακοπές και για μία ακόμα φορά ένα από τα μεγαλύτερα άγχη σας είναι η προετοιμασία των παιδικών αποσκευών; Δε θα πούμε ότι δε σας καταλαβαίνουμε, αλλά θα σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές, για το λιγότερο πιθανό άγχος.

Ακολουθούν “θαυματουργά” tips για την οργάνωση της παιδικής βαλίτσας, που σίγουρα θα σας φανούν άκρως βοηθητικά:

 

  • H προετοιμασία ξεκινάει στην αρχή της εβδομάδας και όχι την τελευταία στιγμή. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδος θα έχετε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε τις απαραίτητες αποσκευές -και όχι να ψάχνετε τελευταία στιγμή εκείνη τη μικρή βαλίτσα με τα ροδάκια- να βάλετε πλυντήριο και να σιδερώσετε όσα ρούχα αποφασίσετε ότι θα πάρετε μαζί, και τα οποία θα μπουν στην άκρη και δε θα φορεθούν μέχρι την ημέρα της αναχώρησης, ενώ παράλληλα θα γράψετε τις απαραίτητες λίστες (βλέπε παρακάτω).

 

  • Αν δεν ανήκετε στους ανθρώπους που σημειώνουν για να θυμηθούν όσα πρέπει, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να το κάνετε προς δική σας διευκόλυνση. Χωρίστε σε κατηγορίες όσα θα χρειαστείτε π.χ ρούχα, εσώρουχα, παιχνίδια, φάρμακα κ.α και στη συνέχεια συμπληρώστε σε κάθε κατηγορία όσα σκέφτεστε να συμπεριλάβετε στη βαλίτσα. Ένας εύκολος τρόπος να σχηματίσετε τις σωστές κατηγορίες είναι να σκεφτείτε τις πιθανές ανάγκες από την ώρα που θα ξυπνήσει το παιδί μέχρι και τον βραδινό ύπνο.

 

  • Κεφάλαιο σωστές αποσκευές: Το πιο σωστό είναι τα παιδιά να έχουν τις δικές τους αποσκευές, ακόμα καλύτερα στο δικό τους μέγεθος, ώστε να έχουν τη χαρά ότι τις κουβαλούν τα ίδια μαζί τους. Επιλέξτε μίνι βαλίτσες με ροδάκια, για εύκολη μετακινηση και χειρισμό από τα ίδια τα παιδιά. 

 

 

  • Αν το μωράκι σας είναι πολύ μικρό, στη λίστα με τα απαραίτητα πρέπει σίγουρα να συμπεριλάβετε κάποια βασικά πράγματα, που αποτελούν τη ρουτίνα του και σίγουρα θα είναι δυσάρεστο αν τα αναζητά και δεν τα έχετε πάρει μαζί σας, όπως τις πιπίλες του ή ένα αγαπημένο κουκλάκι με το οποίο κοιμάται μαζί. Βάλτε με ένα μαγνητάκι τη λίστα στο ψυγείο και κάθε μέρα μπορείτε να συμπληρώνετε πράγματα που σας έρχονται στο μυαλό.

 

  • Κεφάλαιο ρούχα: Το πρώτο που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι η ζητούμενη άνεση. Βαμβακερά, μαλακά ρουχάκια που θα επιτρέπουν στο παιδί να κινηθεί και να παίξει μέχρι τελικής πτώσης, χωρίς να του προκαλείται δυσφορία. Τα σετάκια (παντελονάκι με μπλουζάκι) είναι μια πολύ καλή λύση για έτοιμους συνδυασμούς. Βάλτε στο μυαλό σας ότι το παιδί πιθανότατα θα αλλάζει αρκετές φορές την ημέρα και υπολογίστε αναλόγως πόσα θα χρειαστείτε. Για τα παπούτσια δεν ισχύει το ίδιο, καθώς είναι πολύ συγκεκριμένες οι επιλογές: ένα ζευγάρι αθλητικά, ένα πέδιλο και σαγιονάρες παραλίας είναι πιθανότατα αυτά που θα χρειαστείτε. 

 

  • Επειδή ο καιρός κάνει συχνά τα τερτίπια του, φροντίστε να έχετε μαζί σας σίγουρα ένα λεπτό πανωφόρι για το παιδί, ίσως ένα ελαφρύ τζιν μπουφάν, καλτσάκια αλλά και κλειστά παπούτσια για ενδεχόμενη βροχή. Καλύτερα να τα έχετε όλα παρά να ψάχνετε για λύση τελευταία στιγμή και μακριά από το σπίτι.

 

 

  • Δημιουργήστε μια ξεχωριστή τσάντα παραλίας με όλα τα απαραίτητα: αρκετά μαγιό, δύο πετσέτες και ένα νεσεσέρ με τα λεγόμενα “αχρείαστα να’ ναι”, όπως αμμωνία ή κάποιο φάρμακο για τυχόν αλλεργική αντίδραση σε έντομα, ιώδιο και επίδεσμο. Σε μία αδιάβροχη tote bag τοποθετήστε όλα τα κουβαδάκια και παιχνίδια παραλίας, ώστε να μην έχετε τον φόβο να βρέξετε τα υπόλοιπα πράγματα.

 

  • Όταν έρθει η ώρα να φτιάξετε τη βαλίτσα, σκεφτείτε κυρίως πώς θα κερδίσετε χώρο για να χωρέσουν όλα σε μία και να μην μπερδέψετε τελικά τα πράγματα των παιδιών με τα δικά σας. Το θαυματουργό ρολάρισμα των ρούχων, και όχι το κλασικό δίπλωμα, θα σας εξασφαλίσει αυτόν τον απαιτούμενο χώρο. Plus, δεν τσαλακώνουν τα ρούχα! Τοποθετήστε τα παπούτσια σε μία ξεχωριστή σακούλα και τοποθετήστε τα στο τέλος, στην εξωτερική θήκη που διαθέτουν κάποιες βαλίτσες -αν υπάρχει.

 

  • Και αφού τα έχετε όλα έτοιμα, πριν την αναχώρηση, σε ένα μικρό ψυγειάκι φροντίστε να έχετε μαζί σας σίγουρα νερό αλλά και σνακ για τα παιδιά. Είναι βέβαιο πως στα μισά της διαδρομής κάτι θα ζητήσουν. Αν το παιδάκι είναι πολύ μικρό, πάρτε μαζί  και κάποια αγαπημένα παιχνίδια σε μια μικρή τσαντούλα, ώστε να το απασχοληθεί στη διαδρομή μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας. Φυσικά μην ξεχάσετε και μια δεύτερη αλλαξιά. Πολλά παιδάκια δεν αντέχουν το ταξίδι και έχουν ευαίσθητο στομαχάκι. Όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι!

 

Καλές διακοπές!

 

 

 

 

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath