Home / Good Life  / The Eaters: “Δεν υπάρχει ένας ορισμός για το καλό φαγητό”

The Eaters: “Δεν υπάρχει ένας ορισμός για το καλό φαγητό”

the eaters
Ο Δημήτρης, ο Κωστής και ο Άρης –aka The Eatersτρώνε τους δρόμους, “μαγειρεύουν” ενδιαφέρουσες ιστορίες γεύσης και προκαλούν έντονη σιελόρροια με τις συνταγές τους! Και υπόσχονται πως ούτε το 2021 θα κάνουν δίαιτα!

 

the eaters k

 

Θυμάστε την πρώτη φορά που μπήκατε στην κουζίνα για να μαγειρέψετε;

Όπως συμβαίνει με κάθε πρώτη φορά, θυμόμαστε τα πρώτα μαγειρέματα με νοσταλγία. Ήταν μια μικρή κουζίνα στη Νέα Σμύρνη, που δεν μας χωρούσε όλους καλά-καλά. Τα βήματά μας ήταν διστακτικά, δεν είχαμε ακόμα όσα props θα θέλαμε και τα πλάνα μας δεν είχαν φτάσει στο επίπεδο που είναι σήμερα. Όμως, σε αυτό το μικρό δωμάτιο μοιραστήκαμε στιγμές και συναισθήματα που δεν θα ξεθωριάσουν ποτέ. Είναι οι ίδιες στιγμές και τα συναισθήματα που ακόμα κυνηγάμε μέσα από το φαγητό, έξι χρόνια και ένα στούντιο μετά.

 

the eaters c the eaters i

 

Πώς ορίζετε το καλό φαγητό;

Δεν υπάρχει στ’ αλήθεια ένας ορισμός για το καλό φαγητό. Ούτε ένα συγκεκριμένο μέρος που αυτό σερβίρεται. Υπάρχουν γεύσεις εκεί έξω που μόλις ακουμπήσουν στον ουρανίσκο σου σε ταξιδεύουν, σε γεμίζουν και σε ικανοποιούν. Σε κάνουν να πεις αυτό που εμείς αποκαλούμε με τα αρχικά ΩΝΣΓ. Από αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα, για να πετύχεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα χρειάζεσαι ποιοτικά υλικά, απλότητα και αγάπη. Δεν είναι ορισμός του καλού φαγητού. Είναι, όμως, τα βασικά, τα αναντικατάστατα συστατικά του.

 

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα “υλικά” που κάνουν επιτυχημένη τη “συνταγή” The Eaters;

Είμαστε τρία αδέρφια που έχτισαν από το μηδέν και χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους άφθονο χρόνο ένα food project με σκοπό να διηγηθούν και να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες για το φαγητό. Μέσα στην κουζίνα ή στους δρόμους. Μόνοι, αλλά και με καλούς φίλους. Με τις καλές και τις δύσκολες στιγμές που έρχονται σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Δεν σκεφτόμαστε ότι υπάρχει μια συνταγή πίσω από το The Eaters, ούτε κάποια συγκεκριμένα συστατικά. Είμαστε απλώς εμείς, οι εαυτοί μας, που περνάμε καλά και δημιουργούμε ένα περιεχόμενο που μας κάνει να αισθανόμαστε αυθεντικοί, δημιουργικοί και χαρούμενοι.

 

the eaters h

 

Το γεγονός ότι είστε αδέρφια έχει θετικό impact στη δουλειά σας ή υπάρχουν στιγμές που η σχέση σας δυσκολεύει τη συνεργασία σας;

Φυσικά υπάρχουν και δύσκολες στιγμές, όπως ανάμεσα σε όλα τα αδέρφια. Όμως, στο τέλος της ημέρας, είμαστε πολύ τυχεροί που συνεχίζουμε να περνάμε χρόνο μαζί και να είμαστε κομμάτια ενός family project που μας παθιάζει, μας δίνει την ευκαιρία να εκφραστούμε δημιουργικά και φυσικά να φάμε.

 

Εκτός από καλοφαγάδες είστε και κινηματογραφιστές. Πόσο σημαντική θεωρείτε την αισθητική σε αυτό που κάνετε;

Με όποιον δεν μπορούμε να μοιραστούμε ένα πιάτο, μπορούμε να μοιραστούμε μια οθόνη. Μέσα από το κανάλι μας στο YouTube, το Instagram account μας και το site μας επιδιώκουμε να μεταφέρουμε σε όσους μας ακολουθούν, ζωντανές και έντονες εικόνες των πειρασμών με τους οποίους ερχόμαστε αντιμέτωποι κάθε μέρα και στους οποίους υποκύπτουμε τελικά.

Η αισθητική είναι φυσικά σημαντική, αλλά δεν είμαστε δούλοι της. Αν πραγματικά αγαπάς το φαγητό, μπορείς να το αναδείξεις εξίσου με μια επαγγελματική κάμερα στο ασφαλές περιβάλλον ενός στούντιο, αλλά και με ένα κινητό με βραδινά, αυθόρμητα πλάνα έξω από μια μισοσκότεινη καντίνα.

 

the eaters e

 

Τι σας έχει λείψει περισσότερο εξαιτίας της καραντίνας;

Μπορείς νομίζω να μαντέψεις. Αν δεν μπορείς, σου λέω ότι είναι να φάμε πάλι τους δρόμους και τα στενάκια. Να γνωρίσουμε νέα μαγαζιά και γεύσεις. Να μιλήσουμε με τους ανθρώπους τους. Ελπίζουμε να αντέξουν σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες και να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί σε μεγάλα τραπέζια.

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας επεισόδιο “Φάγαμε τον δρόμο”;

Είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολο να επιλέγεις από τόσα ωραία βράδια αλλά, μετά από ώριμη σκέψη, θα καταλήξω στο επεισόδιο της Θεσσαλονίκης.

 

 

Τι να περιμένουμε από τους The Eaters στο μέλλον;

Να περιμένετε ένα νέο βίντεο κάθε Παρασκευή στο κανάλι των The Eaters στο YouTube. Να περιμένετε νέες εκστρατείες στα αθηναϊκά προάστια και όχι μόνο (μόλις ο ιός μας κάνει τη χάρη να ξεκουμπιστεί). Να περιμένετε ακόμη περισσότερους πειρασμούς στο Instagram μας. Να περιμένετε καινούργιες ιστορίες στο site μας. Να μην περιμένετε να κάνουμε δίαιτα!

 

the eaters j

 

Tough choices
Βρώμικο ή γκουρμεδιά;

Βρώμικο, αρκεί να είναι αληθινό και στα όρθια.

Burger ή πιτόγυρο;

Πιτόγυρο, επειδή είναι κάτι τόσο απλό και όμως τόσο θαυμαστό.

Ταξίδια ή φαγητό;

Ταξίδια με πολύ και όσο πιο ντόπιο φαγητό γίνεται. Τόσες πολλές γεύσεις, τόσος λίγος χρόνος.

Delivery ή φαγητό έξω;

Γενικά φαγητό έξω, γιατί εκεί θα γράφονται πάντα οι καλύτερες ιστορίες. Delivery αυτές τις μέρες όχι μόνο επειδή το επιβάλλει η πανδημία, αλλά και επειδή πρέπει να στηρίξουμε την εστίαση.

 

elenimichailidou@cozyhome.gr

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin