Home / Cozyhome  / Architecture  / The Bold Type Boutique Hotel: Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο φέρνει…τόλμη και γοητεία στη φιλοξενία!

The Bold Type Boutique Hotel: Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο φέρνει…τόλμη και γοητεία στη φιλοξενία!

Πόση τόλμη χρειάζεται για να φέρεις στο παρόν, αναλλοίωτη τη γοητεία του παρελθόντος; Το υπερπολυτελές boutique hotel “The Bold Type Boutique Hotel” στο κέντρο της Πάτρας, ήρθε για να δώσει στην πόλη μια νέα τάση στο κομμάτι της φιλοξενίας, αναδεικνύοντας παράλληλα το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της. Αποτέλεσμα του δημιουργικού μετασχηματισμού ενός από τα κορυφαία δείγματα πολιτιστικής κληρονομιάς, έχει ως βασική φιλοσοφία του το personalized hospitality, ώστε να συνδέεται με κάθε πελάτη και να του προσφέρει γνήσια ελληνική φιλοξενία.

 

Ένα κτίριο που μαγεύει, αφού αυτός ακριβώς ήταν ο σκοπός και του πρώτου ιδιοκτήτη του, κυρίου Γαλανόπουλου, ο οποίος το δημιούργησε για να μαγνητίζει τη ματιά του επισκέπτη, ερχόμενου από το Αρχαίο Ωδείο στην Άνω Πόλη. Αυτός ο διαχρονικά έντονος χαρακτήρας του κτιρίου, αποτέλεσε ουσιαστικά την έμπνευση για την ονοματοδοσία του. Η παρέμβαση στο σύνολό της σεβάστηκε τον χαρακτήρα του διατηρητέου κτιρίου, του οποίου η κατασκευή τοποθετείται στα τέλη του 1800 -ολοκληρώθηκε σε τρεις συνολικά φάσεις (1800-1910).

 

 

Στόχος τόσο των νέων ιδιοκτητών Γ. Χρυσανθόπουλου και Δ. Μπική όσο και του αρχιτεκτονικού γραφείου EMPI & Associates Architects, ήταν η αποκατάσταση και όχι η αντικατάσταση των μεμονωμένων στοιχείων του διατηρητέου, έργου τέχνης για την αρχιτεκτονική της Πάτρας.

 

Γ. Χρυσανθόπουλοςκαι Δ. Μπικής

 

 

Το εντυπωσιακό boutique hotel αναπτύσσεται σε 4 ορόφους, διαθέτει συνολικά 10 δωμάτια–σουίτες και έναν μαγευτικό κήπο στο πίσω μέρος του, ενώ κάθε όροφος προσδιορίζεται από τρεις διαφορετικές αποχρώσεις. Το πράσινο χρώμα επιλέχθηκε για τον 1ο όροφο, ενώνοντας την άγρια βλάστηση του κήπου με την Garden suite.

 

The S U I T E S Πράσινο για τα δέντρα και τα φυτά που τυλίγονται γύρω από την πίσω αυλή.

 

 

 

Tο κόκκινο κυριαρχεί στον 2ο όροφο, σαν μια ένωση με τις πέτρες του αρχαίου Ωδείου και τα Atelier δωμάτια, ενώ στον 3ο όροφο επικρατεί το μπλε, που ενώνει τον ουρανό και την ανάμνηση του κτιρίου. Εκεί βρίσκονται τα Executive δωμάτια και η Bold Type suite. Κάθε δωμάτιο είναι και μια ωδή στη συνύπαρξη κλασικού και σύγχρονου, εκεί όπου τα γύψινα της νεοκλασικής τοιχοποιίας συναντούν τη minimal κομψότητα των μοντέρνων επίπλων και φωτιστικών. Επιφάνειες από σκούρο ξύλο, βελούδινες υφές και κομψά διακοσμητικά, συνθέτουν ένα πολυτελές, μα πάνω απ’ όλα ζεστό περιβάλλον φιλοξενίας.

 

The A T E L I E R R O O M Κόκκινο για τις θεμέλιες πέτρες που ανέγειραν το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο.

 

 

 

Στον 4ο όροφο βρίσκεται το Roof View, στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο οι επισκέπτες του ξενοδοχείου και σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να φιλοξενήσει ιδιωτική εκδήλωση έως και 20 ατόμων. Από εκεί ψηλά μπορεί κανείς να ατενίσει μια μοναδική θέα, τα σημαντικά αξιοθέατα της Πάτρας, το Κάστρο και το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο, καθώς και τον Πατραϊκό κόλπο.

 

Εντύπωση προκαλούν οι τοιχογραφίες στον δεύτερο όροφο, οι οποίες χρονολογούνται από το 1920. Είναι ζωγραφισμένες στο χέρι και απεικονίζουν παλιά μάρμαρα. Άλλες διατηρή θηκαν και άλλες χάθηκαν με την πάροδο του χρόνου.

 

 

Στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου δεσπόζει ένας μαγευτικός κήπος, ο οποίος μεταμορφώθηκε σε ένα fine dining εστιατόριο και αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα διάλειμμα, breakfast και lunch, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με υπέροχες γευστικές προτάσεις, από τον chef Γιάννη Σκέντζο. Ο κήπος του ξενοδοχείου χρονολογείται από το 1922. Το υγρό στοιχείο στο κέντρο του, που περιβάλλει τον πιο ψηλό φοίνικα της πόλης, περίπου 95 ετών, καθηλώνει τα βλέμματα των επισκεπτών.

 

Are you bold enough to experience the Bold Type hospitality?

 

Φωτογραφίες: Alessandro Kikinas

 

 

Credits:
Aρχιτεκτονικό γραφείο: Empi & Associates Architects
Φωτιστικά: Artemide
Κρεβάτια: COCO-MAT
Έπιπλα εσωτερικού χώρου: Calligaris
Γραφεία εσωτερικού χώρου: Nίκος Λυκούδης (handmade)
Έπιπλα εξωτερικού χώρου: ENKA MOISIADIS
Μπάνια, δάπεδα, είδη υγιεινής: BOX bagno e ceramica
Τεχνική εταιρεία : TRIAINA AE.

 

The Bold Type Hotel
Παλαιών Πατρών Γερμανού 10-12, Πάτρα
Τ. 2610 220012

www.theboldtypehotel.com
book@theboldtypehotel.com

 

 

 

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath