Home / Cozyhome  / Serenity by Do Designers

Serenity by Do Designers

do designers
Οι Do Designers έκαναν και πάλι το θαύμα τους, μεταμορφώνοντας ένα διαμέρισμα της δεκαετίας του ‘80 στην Ακτή Θεμιστοκλέους σε ένα γαλήνιο, φωτεινό καταφύγιο!

 

Η Ντενίζ Βασιλειάδου και η Ουρανία Γιαβή, το σχεδιαστικό δίδυμο των Do Designers, γνωρίζουν καλά πώς να αναδεικνύουν κάθε χώρο που αναλαμβάνουν, τονίζοντας τα θετικά χαρακτηριστικά του. Η απρόσκοπτη θέα του συγκεκριμένου διαμερίσματος στον Σαρωνικό Κόλπο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τις interior designers, που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τον ανοιχτό ορίζοντα και τη διάχυση του φυσικού φωτός, για να συνθέσουν έναν χώρο γαλήνης και ηρεμίας.

 

Η 160 τ.μ. επιφάνεια του διαμερίσματος επέτρεψε στις σχεδιάστριες να συνθέσουν μεγάλους και φωτεινούς χώρους διημέρευσης και ανάπαυσης. Οι Do Designers ακολούθησαν μια modern-classic σχεδιαστική φιλοσοφία στη διαμόρφωση και επίπλωση των χώρων, με πολλά διαχρονικά στοιχεία και λίγες art deco πινελιές.

 

do designers sofa

Το ανάκλιντρο και λίγα μαξιλάρια του εντυπωσιακού καναπέ (όλα από την εταιρεία Papadatos) φαντάζουν ως φυσική συνέχεια του μπλε του Σαρωνικού, που λειτουργεί ως ιδανικό φόντο ανάδειξής τους.

 

Στο σαλόνι, τα έπιπλα τοποθετήθηκαν σχεδόν κυκλικά απέναντι από τη θέα που απλώνεται ανεμπόδιστα έξω από το μεγάλο άνοιγμα του παραθύρου, με στόχο να μην εμποδιστεί στο ελάχιστο η είσοδος του απέραντου γαλάζιου στον χώρο διημέρευσης της οικογένειας. Η αίσθηση πολυτέλειας είναι διάχυτη, χωρίς ωστόσο να θυσιάζει τη λειτουργικότητα του χώρου. Για την επίπλωση του σαλονιού οι interior designers επέλεξαν μια ουδέτερη χρωματική παλέτα, που διακόπτεται από ελάχιστες μπλε πινελιές.

 

do designers details

Το παιχνίδι με το φως και τις αντανακλάσεις εντείνεται ακόμη περισσότερο μέσω της τοποθέτησης καθρεπτών σε στρατηγικά σημεία του ενιαίου χώρου του καθιστικού και της τραπεζαρίας.

 

Οι λιτές, καθαρές σχεδιαστικές φόρμες των επίπλων δημιουργούν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αντίθεση με τις γύψινες διακοσμήσεις. Παράλληλα, η χρήση λείων επιφανειών στα coffee tables και στο καμπύλο φωτιστικό σώμα της οροφής δημιουργεί υπέροχες αντανακλάσεις.

 

 

Άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα αντίθεση εκτυλίσσεται και στην υλικότητα του χώρου. Στην τραπεζαρία, οι ψυχρές, μεταλλικές και γυάλινες επιφάνειες εναλλάσσονται με τη ζεστή αίσθηση των βελούδινων υφασμάτων, που ντύνουν τα καθίσματα γύρω της.

 

 

Οι ιδιωτικοί χώροι

Το master bedroom αναδεικνύεται σε έναν χώρο γαλήνης και ηρεμίας, καθώς “ντύνεται” σχεδόν εξολοκλήρου σε παλ αποχρώσεις του γκρι. Τη χρωματική ομοιομορφία του χώρου διαταράσσουν ελάχιστες μπλε πινελιές στο ύφασμα της κουρτίνας και σε λίγα διακοσμητικά μαξιλάρια. Οι καθρέπτες παίζουν και εδώ πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς “ντύνουν” την επιβλητική ντουλάπα, που εκτείνεται κατά μήκος ενός ολόκληρου τοίχου του δωματίου και ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες αποθήκευσης των ιδιοκτητών του διαμερίσματος.

 

 

Το παιδικό δωμάτιο μοιάζει βγαλμένο από σελίδες παραμυθιού! Η εναλλαγή μπλε και λευκού επιλέχθηκε τόσο για τα υφάσματα και τα έπιπλα του δωματίου, όσο και για την υπέροχη, ριγέ ταπετσαρία που χρησιμοποιήθηκε για την επένδυση των τοίχων του. Ένας ακόμη χώρος που έρχεται σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον του διαμερίσματος.

 

 

Το διαμέρισμα της Ακτής Θεμιστοκλέους αποτελεί μια εξαιρετική αποτύπωση της δεινότητας των Do Designers να ερμηνεύουν κάθε ανάγκη των πελατών τους και να τη μετουσιώνουν σε συναρπαστικά περιβάλλοντα!

 

Credits:
Σχεδιασμός: Do Designers
www.do-designers.com
Φωτογραφίες: Μιχαήλ Δαμάσκος
Καναπές, ανάκλιντρο, πολυθρόνες σαλονιού και καρέκλα boudoir: Papadatos
Τραπεζαρία και μπουφές: Domolux
Φωτιστικά σαλονιού και τραπεζαρίας, κονσόλα εισόδου, καθρέπτες: Πυγολαμπίδα
Φωτιστικά υπνοδωματίου: Placed
Κομοδίνα υπνοδωματίου: Casa di Patsi
Κρεβάτι – κεφαλάρι: Sleepys

elenimichailidou@cozyhome.gr

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin