Home / Good Life  / Art & Culture  / “RUSH, RASH, RUSH” του Γιώργου Μαραζιώτη στη Nitra Gallery

“RUSH, RASH, RUSH” του Γιώργου Μαραζιώτη στη Nitra Gallery

Mια ενδιαφέρουσα ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

Στις 7 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00μ.μ εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Γιώργου Μαραζιώτη, “RUSH, RASH, RUSH στη Nitra Gallery στην Αθήνα. Μια site-specific εγκατάσταση που καταδεικνύει την έρευνα του καλλιτέχνη αναφορικά με τις έννοιες του χώρου, του τόπου και του τρόπου, που οι σύγχρονες κοινωνίες κατοικούν τα διάφορα τοπία, είτε σωματικά, είτε ιδεατά.

 

 

Έχοντας σαν σημείο εκκίνησης την διάλεξη “Bauen, Wohnen, Denken“ του Γερμανού φιλοσόφου Martin Heidegger, που έδωσε στο Darmstadt το 1951, ο καλλιτέχνης προσπαθεί να μεταφράσει κάποια από τα ερωτήματα που θέτει ο φιλόσοφος, σχετικά με τις έννοιες του κτίζειν, του κατοικείν ή ακόμα και για το πώς σκεφτόμαστε την παρουσία μας σε έναν τόπο. Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό διαφορετικών μέσων όπως γλυπτική, ψηφιακά τυπώματα, υφάσματα, φυσική ύλη και τον διάλογο, o Μαραζιώτης παρεμβαίνει αρχιτεκτονικά στην gallery, δημιουργώντας ένα γεμάτο ένταση τοπίο που μπλέκει την πραγματικότητα με το φαντασιακό.

 

 

Οι επισκέπτες της έκθεσης καλούνται να περιηγηθούν στο χώρο, να γίνουν μέρος της όλης εγκατάστασης και προσεκτικά να διαπιστώσουν πώς πίσω από την ισσοροπημένη φαινομενικότητα του κάθε έργου, κρύβεται μια αλλόκοτη αίσθηση αποξένωσης, βίας, κινδύνου και απειλής. Η υπνωτική αισθητική που χαρακτηρίζει την εγκατάσταση κάνει ακόμα πιο έντονη την προσπάθεια συγκερασμού αντιφατικών εννοιών, όπως ωμότητα/λεπτότητα, δημόσιο/ιδιωτικό, κίνδυνος/ασφάλεια.

 

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο καλλιτέχνης θα συνεργαστεί με τον αρχιτέκτονα και ακαδημαϊκό, Δημήτρη Θεοδωρόπουλο για τη δημιουργία ενός συμμετοχικού έργου, που θα έχει σαν σκοπό την επισφράγιση του περιεχομένου της όλης έκθεσης. Μέσω της διαλεκτικής, της γραφής και της αφήγησης, ο Μαραζιώτης και ο Θεοδωρόπουλος θα προσπαθήσουν να γεφυρώσουν αρχιτεκτονική και οπτικές τέχνες και να ιχνηλατήσουν την ιερότητα που υπάρχει σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητάς μας. Το αποτέλεσμα αυτής της συμμετοχικής κίνησης, το οποίο μπορεί να είναι ένα βιβλίο, ένα soundtrack, μια ψηφιακή παρουσίαση ή μια συλλογή από σκέψεις που δεν μπορούν να εκφρασθούν δημόσια, θα παρουσιαστούν το Μάρτιο στο χώρο της gallery.

 

 

Η έκθεση “RUSH, RASH, RUSH“ του Γιώργου Μαραζιώτη θα διαρκέσει έως και τις 23 Μαρτίου 2019 και αποτελεί μια πρόσκληση σε έναν φαινομενικά οικείο και γαλήνιο τόπο, ο οποίος, όμως, κρύβει υπογείως την επικίνδυνη και ανησυχητική πραγματική του υφή.

 

 

Γιώργος Μαραζιώτης, Rash No.1, 2019, Εκτύπωση Inkjet σε χαρτί, 70×50εκ

 

Γιώργος Μαραζιώτης, Untitled, 2019, Εκτύπωση σε ύφασμα, 50×50εκ

 

Γιώργος Μαραζιώτης, Untitled, 2019, Εκτύπωση σε ύφασμα, 70×50εκ

 

Γιώργος Μαραζιώτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1984, ο Γιώργος Μαραζιώτης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στις Καλές Τέχνες (Γλυπτική) από την Βασιλική Ακαδημία της Αμβέρσας, έχει σπουδάσει Μεταξοτυπία στο School of Visual Arts στη Νέα Υόρκη, ενώ τέλος έχει πτυχίο στις Οπτικές Τέχνες από το Πανεπιστήμιο του Wolverhampton. Ως καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διάφορα μέσα όπως γλυπτική, εγκαταστάσεις, ζωγραφική και εκδόσεις ενώ συχνά δουλεύει σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες. Από το 2008 είναι μέλος της συμμετοχικής ομάδας November. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις διεθνώς, σε galleries, ιδρύματα τέχνης και μουσεία όπως Marres House for Contemporary Culture στο Μααστρίχτ, Museum Tinguely, AC Institute New York City, School Of Visual Arts, Royal Academy Antwerp κ.α.

 

 


Nitra Gallery – Αθήνα

Αλωπεκής 34, Κολωνάκι

Τ. 213 043 6697

www.nitragallery.com

info@nitragallery.com

 


Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 12.00 – 20.00 / Σάββατο 11.00 – 15.00

Για περισσότερες πληροφορίες: Βαγγέλης Δημόπουλος vangelis@nitragallery.com

 

 

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath