Home / Cozyhome  / Architecture  / Ray of light: H interior designer Κατερίνα Ράλλη “αιχμαλωτίζει” το φως σε ένα ultra cozy διαμέρισμα

Ray of light: H interior designer Κατερίνα Ράλλη “αιχμαλωτίζει” το φως σε ένα ultra cozy διαμέρισμα

Τι ζητάει κανείς από τον χώρο που κατοικεί; Ανάμεσα στις επικρατέστερες απαντήσεις θα ήταν σίγουρα το φως και το αίσθημα ζεστασιάς. Η αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων, Κατερίνα Ράλλη, κατάφερε να συνδυάσει αυτά τα δύο ζητούμενα σε ένα νεόκτιστο διαμέρισμα 120τ.μ, με βασικό στόχο, οι ιδιοκτήτες του να απολαμβάνουν τις πιο «φωτεινές» στιγμές, μέσα στους cozy χώρους του.

 

Eξαρχής, ένα από τα «στοιχήματα» για τη διαμόρφωση της κατοικίας, ήταν η σωστή και λειτουργική οριοθέτηση των χώρων, κυρίως σε αυτούς της κουζίνας και της τραπεζαρίας, αλλά και η εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου. Επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν να διατηρηθούν πολλά από τα ήδη υπάρχοντα έπιπλά τους, τα οποία και προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα του διαμερίσματος αλλά και στη σύγχρονη αισθητική, μέσα από μικρές παρεμβάσεις. Ο custom σχεδιασμός όλων των επίπλων έγινε από το γραφείο της Κατερίνας Ράλλη, ώστε όλα να έχουν μια συνέπεια στο minimal στυλ, που επιλέχθηκε για τη συνολική διακόσμηση.

 

Στον χώρο της τραπεζαρίας, οι custom κατασκευές επίπλων δημιουργούν ωφέλιμους αποθηκευτικούς χώρους, ενώ τα διακοσμητικά στοιχεία που επιλέχθηκαν, «υπηρετούν» το minimal σκηνικό. Λατρέψαμε τον στρόγγυλο καθρέφτη, μια επίσης custom κατασκευή της Κατερίνας Ράλλη.

 

Στο σαλόνι, διατηρήθηκαν κάποια αγαπημένα κομμάτια των ιδιοκτητών, τα οποία εκσυγχρονίστηκαν με την προσθήκη νέων, δημιουργώντας έναν χώρο ιδανικό για ανάπαυση, μετά από μια δύσκολη μέρα.

 

 

 

Κουζίνα, σαλόνι και τραπεζαρία μοιράζονται τον ίδιο χώρο, οριοθετημένα, όμως, με δημιουργικούς τρόπους, που δε στερούν κάτι από τη συνοχή ανάμεσά τους. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι η ξύλινη κάθετη κατασκευή, η οποία δεν αφήνει εκτεθειμένο στο οπτικό πεδίο, ένα κομμάτι του χώρου προετοιμασίας των γευμάτων, ενώ η εργονομική νησίδα, λειτουργεί κι εκείνη ως διαχωριστικό, πέρα από τον πρακτικό της χαρακτήρα. Μάλιστα, η εστία με ενσωματωμένο και μη ορατό απορροφητήρα είναι ένα παράδειγμα της χρήσης νέων έξυπνων τεχνολογιών στην κατοικία.

 

 

Τον χώρο της κρεβατοκάμαρας διέπουν και πάλι οι κανόνες του μινιμαλισμού. Κομοδίνα από ξύλο και μέταλλο, κρεμαστά φωτιστικά στη θέση επιτραπέζιου φωτισμού, αλλά και ένα κρεβάτι που ήδη υπήρχε και προσαρμόστηκε σχεδιαστικά στα νέα δεδομένα, συνθέτουν ένα περιβάλλον ηρεμίας. Η ταπετσαρία στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι δίνει βάθος και ύψος στον χώρο. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την ιδιαίτερη γεωμετρία που επιλέχθηκε για τον τοίχο του παιδικού δωματίου.

 

 

Στο δάπεδο και σε όλες τις ξύλινες επιφάνειες έχει χρησιμοποιηθεί μασίφ ξύλο δρυός, προσφέροντας τη ζητούμενη αίσθηση της ζεστασιάς, ενώ επιλέχθηκε η γήινη χρωματική παλέτα, για ένα clean cut minimal στυλ σε κάθε χώρο.

Μεγάλη σημασία έχει δοθεί στην επιλογή των φωτιστικών πηγών, στις οποίες κυριαρχούν οι έντονες γεωμετρίες και η μοντέρνα αισθητική.

 

 

Credits:
Κατασκευαστική εταιρεία: ΜΕΤΕΚΑ
Έπιπλα κουζίνας: KITCHEN GALLERY
Ξυλουργικές εργασίες: ΥΙΟΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΟΥΛΗ
Πλακάκια – είδη υγιεινής: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΣ
Φωτιστικά: SHOL
Έπιπλα: ARMENIAKOS, PAPADATOS (Μόνο το τραπέζι)
Υφάσματα – ταπετσαρίες: CURTAINS MAKERS

 

Φωτογραφίες: Μιχαήλ Δαμάσκος

 

Katerina Ralli Design Solutions
www.katerina-ralli.gr
T. 6972337155

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath