Home / Cozyhome  / Architecture  / Open House Athens 2021: Η πρώτη virtual διοργάνωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

Open House Athens 2021: Η πρώτη virtual διοργάνωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

Open House Athens
Το Open House Athens, η αγαπημένη αρχιτεκτονική γιορτή της Αθήνας, διοργανώθηκε φέτος διαδικτυακά, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αρχιτεκτονικής και design, το Open House Athens μας ξενάγησε φέτος διαδικτυακά σε σύγχρονα κτίρια, αρχιτεκτονικά γραφεία και εργασιακούς χώρους της πρωτεύουσας. Η πανδημία ώθησε την ομάδα του Open House στην αναζήτηση νέων τρόπων διεξαγωγής της εκδήλωσης, που τελικά κατάφερε να διατηρήσει ζωντανή την επαφή με το κοινό και τους εθελοντές της!

 

Φέτος, η κύρια δράση VIRTUAL TOURS περιελάμβανε μια σειρά από αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις σε σύγχρονα κτίρια της Αθήνας.

 

Cosmote HQ & TV Studios by LC Architects

 

 

Ρετιρέ στη Βουλιαγμένη by Synama

 

 

Ogarden Suites by A31 Architecture

 

 

Διαμέρισμα στο Φάληρο by Plaini and Karahalios Architects

 

 

HOUSE E by Burger Katsota Architects

 

 

The den by Studiomateriality

 

 

Villa 13 by Parthenios architects+associates

 

 

Κτίριο Εθνικής Ασφαλιστικής by Mario Botta, SPARCH (Rena Sakellaridou & Morpho Papanikolaou)

 

 

Μονοκατοικία στην Πολιτεία by A & O Architects

 

 

Obliquity by Gavalas Architects

Το βίντεο θα ανέβει τον Σεπτέμβριο.

 

Η νέα, παράλληλη δράση OPEN OFFICE ανέδειξε το επάγγελμα του αρχιτέκτονα, συστήνοντας στο κοινό καταξιωμένους, αλλά και ανερχόμενους αρχιτέκτονες.

Οι ξεναγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τους ίδιους τους δημιουργούς, που μας έδωσαν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τον τρόπο και τους χώρους, μέσα στους οποίους εργάζονται. Στη δράση συμμετείχαν τα αρχιτεκτονικά γραφεία Workshop|DIONISIS SOTOVIKISBOBOTIS + BOBOTIS architectsR|C|TECHTsolakis Architects και Aristides Dallas Architects.

 

Η ενότητα MADE IN ATHENS ανέδειξε τη δημιουργική πλευρά της πόλης, συστήνοντάς μας σε καταξιωμένους και ανερχόμενους δημιουργούς, που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα.

Alexandra Bissa, Tind, Καλλιτεχνική Βιβλιοδεσία Αλεξία Κοκκίνου, Sektor30 και Stratis Tavlaridis μας ξενάγησαν στους χώρους τους και τις δημιουργικές τους αναζητήσεις.

 

Το LIVESTREAM event φιλοξένησε τους αρχιτέκτονες του Cosmote TV HQ & studios, LC Architects, τη Νατάσα Λιανού & τον Ερμή Χαλβατζή, και τον εκπρόσωπο της OTE estate Γιώργο Ταμπουρέα. Καλεσμένοι, επίσης, ήταν τα αρχιτεκτονικά γραφεία Kokkinou – Kourkoulas Architects και en-route-architecture, η ιδρύτρια και διευθύντρια της BlueCycle, Σουζάνα Λασκαρίδη, και η υπεύθυνη Ανάπτυξης Δικτύου της BlueCycle, Έλια Νικητοπούλου.

 

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε ένα 3D VIRTUAL TOUR στο αρχιτεκτονικό γραφείο Workshop|Dionisis Sotovikis, μια εικονική περιήγηση μέσω μιας τρισδιάστατης απεικόνισης. 

 

Το πρόγραμμα του ΟΗΑ 2021 πλαισίωσαν και οι καθιερωμένοι διαγωνισμοί, που έχουν αγκαλιαστεί θερμά από το κοινό.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού OPEN YOUR PORTFOLIO, ο οποίος διεξάγεται μέχρι τις 16/7, η Σχολή Βακαλό Art & Design προκήρυξε την ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ «ΕΛΕΝΗ ΒΑΚΑΛΟ», για προπτυχιακές σπουδές Design σε ένα από τα προγράμματα της Σχολής.

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας FABER OPEN PHOTO στο Instagram, χρησιμοποιώντας το hashtag #faber_oha2021 και με θέμα το “Air Matters”, διεξήχθη μέχρι τις 30/6. Μπορούμε να συμμετέχουμε στην επιλογή των νικητών και να ψηφίσουμε ανάμεσα στους 3 φιναλίστ της τελικής φάσης εδώ.

Παράλληλα, είχαμε τη δυνατότητα να αναδείξουμε το αγαπημένο μας βίντεο έως τις 4/7, μέσω του ISOMAT OPEN VOTE, ψηφίζοντας για την ανάδειξη των καλύτερων βίντεο στις κατηγορίες Open Office, Virtual Tours και Made in Athens.

Η αφίσα της εκδήλωσης OPEN HOUSE Athens 2021 | The online event και οι εφαρμογές της προέκυψαν μέσα από το διαγωνισμό DESIGN THE POSTER, που συνδιοργανώθηκε με τη Σχολή Βακαλό Art & Design, στον οποίον κέρδισε η πρόταση του Νίκου Δουμάνη.

 

 

Όλα τα βίντεο του Open House Athens 2021 έχουν ανέβει στο YouTube κανάλι του OHA και είναι διαθέσιμα για να τα παρακολουθήσουμε. Ραντεβού τον Οκτώβριο, στο OPEN HOUSE Thessaloniki 2021!

 

www.openhouseathens.gr

 

Κεντρική φωτογραφία: Evangelos Giannos Giannidakis

elenimichailidou@cozyhome.gr

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin