Home / Beauty  / Online συνεδρίες πλαστικής χειρουργικής από τη Dr. Γεωργία Βαδαρλή

Online συνεδρίες πλαστικής χειρουργικής από τη Dr. Γεωργία Βαδαρλή

georgia vadarli

Η Γεωργία Βαδαρλή, με εμπειρία πάνω από 18 χρόνια, ασχολείται με την αισθητική πλαστική χειρουργική προσώπου, στήθους και σώματος, καθώς και με νέες μη χειρουργικές θεραπείες αντιγήρανσης.

Το 2009 δημιούργησε την ClinicVIE, ένα σύγχρονο κέντρο αισθητικής πλαστικής χειρουργικής με στόχο να συνδυάσει τις νέες τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής και την προηγμένη τεχνολογία για φυσικά αποτελέσματα.

Από τον Ιούνιο του 2017 συνεργάζεται με την Aesthetica Clinic και είναι Medical Director στην Dermalase Clinic Hamarain στο Dubai.

Παράλληλα, είναι εκπαιδεύτρια στην American Academy of Anti–Aging Medicine Dubai (Α4Μ Dubai). Πρόκειται για έναν κορυφαίο οργανισμό εκπαίδευσης γιατρών σε ιατρικές μεθόδους αντιγήρανσης στο Dubai.

Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που βιώνουμε, η Γεωργία Βαδαρλή ξεκίνησε δωρεάν online συμβουλευτικές συνεδρίες, όπου μπορεί κάποιος να συζητήσει μαζί της όλα όσα τον προβληματίζουν και να λύσει τυχόν απορίες σε θέματα πλαστικής χειρουργικής.

 

https://www.instagram.com/p/B-VAKLtgtGl/

 

Πως σκεφτήκατε την ιδέα των online συμβουλευτικών συνεδριών; Τι απήχηση έχουν;

 

Με τον αυτοπεριορισμό και την κοινωνική αποστασιοποίησή μας η ζωή δεν σταματάει. Ακόμη κι αν δουλεύει κανείς από το σπίτι έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο και θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία να ενημερωθεί για μια χειρουργική επέμβαση πλαστικής χειρουργικής που πάντα σκεφτόταν ή για εναλλακτικές λύσεις χωρίς νυστέρι.

Αρχικά, επικοινώνησαν μαζί μου διαδικτυακά οι ασθενείς που είχαν χειρουργηθεί πρόσφατα και έπρεπε να παρακολουθήσω την μετεγχειρητική τους πορεία. Παράλληλα, υπάρχει ενδιαφέρον για λύσεις που μπορεί να δώσει η πλαστική χειρουργική και σε θέματα αντιγήρανσης. Σίγουρα όμως είναι κάτι νέο στην χώρα μας και προς το παρόν αποτελεί λύση ανάγκης και όχι επιλογής, στα πλαίσια του «μένουμε σπίτι μας».

 

Ποια πράγματα μπορεί κάποιος να συζητήσει σε μια τέτοια συνεδρία;

 

Η νέα τεχνολογία επιτρέπει να συζητήσει κανείς με τον γιατρό του όποιο πρόβλημα τον απασχολεί, είτε αφορά στο πρόσωπο είτε στο σώμα, χωρίς να απομακρυνθεί από το σπίτι του. Ο ασθενής μπορεί να ενημερωθεί για τον χρόνο ανάρρωσης, τις πιθανές επιπλοκές και τα αποτελέσματα που θα έχει μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής. Ο τρόπος αυτός της συμβουλευτικής συνεδρίας είναι ευρέως διαδεδομένος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Φυσικά η συνεδρία στο ιατρείο είναι προτιμότερη.

Ποιες είναι οι τάσεις αυτή τη στιγμή στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής;

 

Για το σώμα η πιο νέα από τις τάσεις της πλαστικής χειρουργικής αφορά την αύξηση του στήθους με μεταφορά λίπους από περιοχή του σώματος όπου υπάρχει περίσσεια για ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Ακολουθεί η διαμόρφωση του σώματος με λιποαναρρόφηση νέας τεχνολογίας Lipo Vaser με εντυπωσιακά αποτελέσματα στη σμίλευση της σιλουέτας και για όσους δεν είναι έτοιμοι να χειρουργηθούν ο συνδυασμός ραδιοσυχνοτήτων και ενέσιμης μεσοθεραπείας.

Για το πρόσωπο οι νέες εφαρμογές του Botox και του υαλουρονικού συμβάλλουν στην διαμόρφωση ενός οβάλ προσώπου, στην δημιουργία ενός ελκυστικού προφίλ και στην επίτευξη ιδανικών αναλογιών.

Ποιες θεραπείες θα μπορούσε κάποιος να επιλέξει κατά την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή περίοδο;

 

Όλες οι επεμβάσεις και θεραπείες της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής μπορούν να γίνουν άνοιξη και καλοκαίρι. Αν όμως επιθυμούμε την τέλεια εμφάνιση την περίοδο των διακοπών τότε πρέπει να προγραμματίσουμε την επέμβαση/θεραπεία ανάλογα με τον χρόνο ανάρρωσης που απαιτείται.


Τα τελευταία χρόνια μοιράζετε το χρόνο σας σε Ελλάδα και Dubai. Ποιες διαφορές βρίσκετε στον τρόπο αντιμετώπισης της πλαστικής χειρουργικής ανάμεσα στους 2 αυτούς πολιτισμούς;

 

Από την εμπειρία μου, κινούμενη ανάμεσα σε Ελλάδα και Dubai, κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει διαφορετικά την πλαστική χειρουργική ανεξάρτητα από το σε ποια χώρα τον συναντώ και κάθε ασθενής για μένα είναι μοναδικός και ξεχωριστός.

 

Ως γιατρός, μπορείτε καλύτερα από τον καθένα να νιώσετε το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή λόγω κορονοϊού. Θα θέλατε να πείτε στον κόσμο κάτι γι’ αυτό, αλλά και για την αντιμετώπισή του εν μέσω πανδημίας;

 

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής στη μάχη απέναντι στον κορονοϊό, επιτελούν ένα τιτάνιο έργο. Για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτό θα πρέπει να είναι προστατευμένοι από τον ιό.

Πώς μπορούμε εμείς από την πλευρά μας να βοηθήσουμε αυτούς που μας βοηθούν? Φορώντας μάσκα δεν μολύνουμε άλλους σε περίπτωση που είμαστε ασυμπτωματικοί φορείς.

Επίσης όταν βγαίνουμε για τα απαραίτητα ψώνια φοράμε γάντια, δεν αγγίζουμε το πρόσωπό μας, πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά και κρατάμε απόσταση 2 μέτρων για να προστατέψουμε τον εαυτό μας.

Πως βιώνετε εσείς και η οικογένεια σας την κατάσταση? Πως πιστεύετε θα είναι η “επόμενη μέρα”;

 

Τα παιδιά μου που ζουν στην Αγγλία, ευτυχώς πρόλαβαν να γυρίσουν. Περάσαμε και την δύσκολη περίοδο της αυτοαπομόνωσης για 14 μέρες, οπότε τώρα τα περιοριστικά μέτρα δεν ισχύουν μέσα στο σπίτι μας (τουλάχιστον).

Μετά την περιπέτεια αυτή πιστεύω ότι όλοι μας θα εστιάζουμε περισσότερο στην ουσία της ζωής, αντιμετωπίζοντας διαφορετικά τα καθημερινά ζητήματα και περνώντας περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους μας.

 

https://www.instagram.com/p/B-wQDrClvo7/

 
www.vadarli.gr

nasiapapadopoulou@cozyhome.gr

Ως Publishing Director & Editor-in-Chief της COZY Publications, καθημερινά αναζητώ ό,τι νέο, όμορφο και ενδιαφέρον, μαζί με τους αγαπημένους μου συνεργάτες! Η μυρωδιά του φρεσκοτυπωμένου χαρτιού με εξιτάρει, η ταχύτητα του digital κόσμου με συναρπάζει, όμως αυτό που με γοητεύει περισσότερο είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτά, για την δημιουργικότητα τους, την αγάπη τους και το πάθος τους! Και έχω την τιμή να συνεργάζομαι με τέτοιους ανθρώπους! Απολαύστε τους μέσα από το COZYVIBE, αλλά και μέσα από το σύνολο των εκδόσεων μας!