Home / Good Life  / Η Νίκη Παυλίδου μας ταξιδεύει στις γεύσεις του Niki’s Food

Η Νίκη Παυλίδου μας ταξιδεύει στις γεύσεις του Niki’s Food

niki's food Νίκη Παυλίδου
Η Νίκη Παυλίδου, δημιουργός του Niki’s Food, λατρεύει τη μαγειρική, αγαπά τα ταξίδια και έχει μετουσιώσει το πάθος της σε έναν από τους πιο επιδραστικούς insta food λογαριασμούς της Ελλάδας!

 

Η Νίκη Παυλίδου είναι η δημιουργός του Niki’s Food και πιστεύει πως “η μαγειρική είναι κάτι πολύ όμορφο και εύκολο, αρκεί να την αγαπήσεις”. Αυτό ακριβώς αποδεικνύει με τις υπέροχες γευστικές της δημιουργίες, που μοιράζεται με τους followers του Niki’s Food, το οποίο φιγουράρει στη λίστα των Top10 πιο επιδραστικών insta food λογαριασμών της Ελλάδας. Στην απολαυστική μας συνομιλία μιλά με πάθος για τη χαρά της ανακάλυψης νέων γεύσεων και υλικών και μας “κερνά” μια λαχταριστή συνταγή για μυρωδάτα τσουρέκια με σοκολάτα και καρύδια

 

niki pavlidou niki's food

 

Πότε ξεκίνησες το μαγειρικό σου ταξίδι και πώς πήρες την απόφαση να δημιουργήσεις το Niki’s Food;

Το μαγειρικό μου ταξίδι ξεκίνησε από τότε που έφτανα τον πάγκο της κουζίνας του σπιτιού μας. Σε πολύ μικρή ηλικία ακόμα, μου άρεσε πολύ να μπαίνω στην κουζίνα παρέα με τη μαμά μου και να φτιάχνουμε διάφορες γλυκές ή αλμυρές δημιουργίες. Έτσι, πήρα την απόφαση πριν τέσσερα χρόνια περίπου να ξεκινήσω το Niki’s Food. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν τα social media, γιατί με βοήθησαν να μοιραστώ την αγάπη μου για το φαγητό με πολλούς άλλους ανθρώπους. Να δείξω ότι η μαγειρική είναι κάτι πολύ όμορφο και εύκολο, αρκεί να την αγαπήσεις.

 

Το Niki’s food φιγουράρει στο Top10 των πιο επιδραστικών insta food λογαριασμών της Ελλάδας. Πώς νιώθεις για αυτό και πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτή η επιτυχία;

Χαίρομαι πολύ για αυτό, καθώς ο κόπος μου ανταμείβεται, αν θέλεις, με μια τέτοια αναγνώριση. Πιστεύω ότι όλο αυτό οφείλετε στο ότι είμαι πολύ κοντά με τους followers μου και έχουμε γίνει μια μεγάλη παρέα.

 

nikis food

 

Γενικά, πώς βλέπεις τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα;

Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα χαρακτηρίζεται από την ευρεία χρήση του ελαιολάδου, κάτι που αγαπώ πολύ να χρησιμοποιώ και εγώ στο φαγητό μου. Εκμεταλλεύεται, επίσης, τον πλούτο λαχανικών και θαλασσινών του τόπου μας. Βασίζεται στην παράδοσή μας, οπότε πιστεύω ότι έχει φοβερή εξέλιξη και βελτιώνεται συνεχώς.

 

nikis food

 

Τι σημαίνει για σένα “καλό φαγητό”;

Καλό φαγητό για εμένα είναι, πρώτον, το καλομαγειρεμένο και, δεύτερον, αυτό που έχει ως βάση του τις σωστές και καλές πρώτες ύλες.

 

Τι είναι απαραίτητο για σένα όταν μαγειρεύεις;

Μια ωραία μουσική με χαλαρώνει και μου φτιάχνει τη διάθεση για να δημιουργήσω. Επίσης, μια καλά οργανωμένη κουζίνα με βοηθάει και με εμπνέει για να ετοιμάσω τις πιο νόστιμες συνταγές για τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

 

nikis food nikis food

 

Εσύ είσαι λάτρης των γλυκών ή των αλμυρών παρασκευών;

Είμαι λάτρης των αλμυρών παρασκευών, αλλά, με μια γρήγορη ματιά στο λογαριασμό μου, θα δεις ότι υπερισχύει το γλυκό στοιχείο.

 

Μέσα από το account σου βλέπω ότι αγαπάς επίσης τα ταξίδια και τη φύση. Πώς μεταφράζεται αυτή η αγάπη στα πιάτα σου;

Συσχετίζω τα ταξίδια μου με τοπικές και παραδοσιακές γεύσεις, που μου δίνουν νέες ιδέες και νέα υλικά για καινούργιες παρασκευές. Λατρεύω τους καρπούς που μας προσφέρει απλόχερα η φύση. Με γοητεύει το γεγονός ότι μπορώ να κόψω έναν καρπό από το δέντρο και να μαγειρέψω κάτι υγιεινό για την οικογένειά μου. Κάθε τόπος που επισκέπτομαι έχει τις δικές του γεύσεις και παραδόσεις στη μαγειρική. Αυτό που απολαμβάνω ιδιαίτερα στα ταξίδια μου είναι να μπαινοβγαίνω στα μικρά παραδοσιακά μαγαζάκια και να ανακαλύπτω όσο πιο πολλές νέες γεύσεις και υλικά μπορώ.

 

nikis food nikis food

 

Πότε νιώθεις πραγματικά περήφανη για τις δημιουργίες σου;

Περήφανη νιώθω κάθε μέρα, όταν παίρνω εύσημα από την ίδια την οικογένειά μου.

 

Και ποια υλικά θα χρησιμοποιούσες για να “μαγειρέψεις” τη συνταγή της ευτυχίας;

Ένα είναι το υλικό και ακούει στο όνομα σοκολάτα!

 

nikis food

 

Τα αγαπημένα της Νίκης
Μαγειρικό gadget

Η κουζινομηχανή μου, γιατί είναι η προέκταση του χεριού μου μέσα στην κουζίνα.

Βιβλίο μαγειρικής

Το βιβλίο “Modern Greek Cooking” είναι από τα αγαπημένα μου, γιατί έχει καταφέρει να προσαρμόσει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα στα τωρινά δεδομένα μαγειρικής.

Υλικό

Πώς μπορώ να μην αγαπώ το ελαιόλαδο; Ενσωματώνεται στις περισσότερες συνταγές -γλυκές ή αλμυρές- και είναι πολύ υγιεινό.

Άρωμα

Όλα τα εσπεριδοειδή ερεθίζουν την όσφρησή μου.

Προορισμός

Ο Τυρός Αρκαδίας είναι το δεύτερο σπίτι μου. Λατρεύω το γεγονός ότι ο τόπος αυτός είναι το ίδιο υπέροχος τόσο τον χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι.

Αντίδραση ακόλουθου σε ποστάρισμά σου

Ένα γεγονός που πραγματικά με γοητεύει στο Instagram είναι ότι μπορούν και με ακολουθούν άνθρωποι που ταυτίζονται μαζί μου. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια συγκεκριμένη αντίδραση, γιατί όλα τα σχόλια είναι τόσο θερμά και πάντα μου δίνουν κουράγιο να συνεχίσω αυτό που κάνω.

 

Τσουρέκια με σοκολάτα και καρύδια

 

nikis food recipe

 

Υλικά

800 γρ. αλεύρι για τσουρέκια

2 αβγά

370 γρ. χλιαρό γάλα

1 φακελάκι μαγιά

65 γρ. βούτυρο φρέσκο (λιωμένο)

170 γρ. ζάχαρη

1 κ.γλ. έτοιμο μείγμα για τσουρέκια ή, αν δεν έχετε, 1/2 κ.γλ. μαχλέπι και 1/2 κ.γλ. μαστίχα

λίγο αλάτι

Για τη γέμιση:

πραλίνα

καρύδια

Για τη διακόσμηση:

φιλέ αμυγδάλου

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάλτε τη μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό γάλα, το βούτυρο, τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα με ένα σύρμα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, βάλτε το μισό αλεύρι, το μαχλέπι και τη μαστίχα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε και το υπόλοιπο αλεύρι και φτιάξτε μια ζύμη απαλή και λεία. Αφήστε την σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα.

Χωρίστε τη ζύμη στα δύο, έτσι ώστε να φτιάξετε 2 τσουρέκια. Χωρίστε κάθε κομμάτι της ζύμης σε 2 ή 3 κορδόνια και, με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίξτε τα σε παραλληλόγραμμα. Αλείψτε με σοκολάτα και από πάνω ρίξτε καρύδια. Διπλώστε κάθε κορδόνι σε ρολό και τραβήξτε μια μαχαίρια στη μέση του, από τη μια άκρη έως την άλλη. Δημιουργήστε πλεξούδες και κλείστε τις άκρες προς τα μέσα. Τοποθετείστε τις σε μια φόρμα του κέικ με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίστε το φούσκωμα για άλλη 1 1/2 ώρα. Αλείψτε τις με αβγό και πασπαλίστε με φιλέ αμυγδάλου.

Ψήστε στους 170οC για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin