Home / Lifestyle  / Miss Polyplexi: Οι πιο stylish, πλεκτές τσάντες που κρατήσαμε ποτέ!

Miss Polyplexi: Οι πιο stylish, πλεκτές τσάντες που κρατήσαμε ποτέ!

Η Βασιλική Θεοδώρου κατάφερε να μετατρέψει το πλέξιμο σε τέχνη, με βασικά εργαλεία της τις βελόνες και τα νήματα. Εδώ και δυόμισι περίπου χρόνια, δημιούργησε το δικό της προσωπικό brand, με πλεκτές τσάντες, οι οποίες ξεχωρίζουν για το μοναδικό design τους, τους υπέροχους χρωματικούς συνδυασμούς τους αλλά και το πώς “απογειώνουν” μεμιάς ένα καθημερινό σύνολο. Ας γνωρίσουμε το δημιουργικό σύμπαν της Miss Polyplexi!

 

 

Το πλέξιμο είναι μια αγάπη, που ξεκίνησε από μικρή ηλικία; Τι απολαμβάνετε περισσότερο σε αυτό;

Ξεκίνησα να πλέκω, όντως, όταν ήμουν αρκετά μικρή σε ηλικία. Η πολυαγαπημένη μου μαμά ήταν εκείνη που μου έδειξε για πρώτη φορά πώς να πλέκω με βελονάκι και κατόπιν με βελόνες. Τότε το έβλεπα σαν παιχνίδι, έφτιαχνα ρούχα για τις κούκλες μου, σκουφάκια και αξεσουάρ για τη μαμά μου, την αδερφή μου και τις φίλες μου. Δεν είχα αντιληφθεί την πολυτιμότητα των χειροποίητων δημιουργιών, πόση ζήτηση μπορεί να έχουν και φυσικά το πόσο αρέσουν και πόσο εκτιμώνται από κυρίες, που αναζητούν κάτι μοναδικό.

Αυτό που απολαμβάνω περισσότερο είναι το να δοκιμάζω νέα σχέδια και πλέξεις. Μου αρέσει πολύ να πειραματίζομαι και να δημιουργώ. Να χρησιμοποιώ διαφορετικά νήματα, πιο λεπτά, πιο παχιά και με διαφορετική σύνθεση. Έτσι, καταλαβαίνεις και τη συμπεριφορά του κάθε υλικού καθώς και το αποτέλεσμα που θα προκύψει.

 

 

 

Πότε αποφασίσατε να μετατρέψετε το χόμπι σε επάγγελμα; Ήσασταν αρχικά διστακτική για αυτή σας την απόφαση;

Όταν οι απαιτήσεις του σχολείου και των φροντιστηρίων μου άφηναν πολύ λίγο έως σχεδόν καθόλου ελεύθερο χρόνο, είχα αφήσει το πλέξιμο στην άκρη, ενώ είχα μάθει να πλέκω πλέον τα πάντα. Έφτιαχνα πουλόβερ, φορέματα, κασκόλ, σκουφάκια, αλλά τελείως σαν χόμπι. Η απόφαση να ασχοληθώ επαγγελματικά ήρθε πριν από δυόμισι χρόνια, αφότου ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και πειραματίστηκα με διάφορα στον εργασιακό τομέα.

Ναι, φυσικά και ήμουν διστακτική για αυτή την απόφαση, διότι είχε κάποιο ρίσκο να ξεκινήσω από το μηδέν με θετικούς οιωνούς για την εξέλιξη βέβαια, αλλά χωρίς καμία εγγύηση ότι αυτό μου το εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία. Όλα, όμως, εξελίσσονται πολύ καλά επιχειρηματικά και το 2019 αποτελεί για εμένα χρονιά-σταθμό για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

 

 

Από πού εμπνέεστε κυρίως για τα σχέδιά σας; Υπάρχει ένα σχέδιο, που αγαπήσατε και καθιερώσατε στις συλλογές σας;

Βασική πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας για μένα, είναι τα ταξίδια που πραγματοποιώ. Φροντίζω να ταξιδεύω όσο πιο συχνά μπορώ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, να αλλάζω παραστάσεις, να γνωρίζω νέους πολιτισμούς και να επισκέπτομαι μέρη που διαθέτουν υλικά, τα οποία ενδεχομένως μπορώ να χρησιμοποιήσω στις δημιουργίες μου. Αυτή τη στιγμή απαντώ στις ερωτήσεις σας, ενώ είμαι σε υπερατλαντική πτήση για Νέα Υόρκη που είναι για μένα “dream fashion destination”. Θα παρουσιάσω ένας μέρος της FallWinter 19/20 συλλογής μου εκεί, η οποία μάλιστα έχει στοιχεία έμπνευσης από αυτή την υπέροχη πόλη. Κατά τη διάρκεια της NYFW (New York Fashion Week) θα ενημερωθώ για τα trends της επόμενης σεζόν, που ήδη έχω ξεκινήσει και δουλεύω.

Η τσάντα που χαρακτηρίζει το brand MISS POLYPLEXI ονομάζεται “Monaco” και εξακολουθεί να είναι μία από τις bestsellers σε κάθε σεζόν. Είναι από τις αγαπημένες μου τσάντες, πολύ σικάτη και elegant, μπορεί να φορεθεί σε κάθε περίσταση και να ταιριάξει με το στυλ κάθε γυναίκας, συνοδεύοντας έτσι μέχρι και sportychic looks. Δείτε την εδώ σε μαύρο χρώμα που είναι alltime classic και εδώ σε μπορντό που επίσης είναι ένα υπέροχο χρώμα εναλλακτικό του μαύρου, το οποίο ταιριάζει με όλα!

 

 

 

Το νήμα είναι ένα εύκολα διαχειρίσιμο υλικό; Ποια άλλα υλικά αγαπάτε να χρησιμοποιείτε και γιατί;

Εξαρτάται από το είδος του νήματος και τη σύνθεσή του. Αυτό που μπορεί να κάνει ένα νήμα δύσκολο στη χρήση του είναι μια πλέξη. Όλα τα νήματα δεν είναι κατάλληλα για όλες τις πλέξεις. Θέλει πολλή προσοχή, πειραματισμό και μελέτη για να βρεθεί ο κατάλληλος συνδυασμός νήματος και σχεδίου. Για παράδειγμα, μια πολύ όμορφη πλέξη μπορεί να “χαθεί” και να μην αναδειχθεί το σχέδιό της, αν δεν χρησιμοποιηθεί το κατάλληλο νήμα και έτσι να αδικηθεί, με αποτέλεσμα μια τσάντα να καταλήξει εκτός συλλογής.

Εκτός από νήματα, χρησιμοποιώ, δέρμα, ψάθα και ενίοτε άλλα πιο ιδιαίτερα υλικά όπως PVC, plexi glass, κ.ά. για πιο limited edition συλλογές ή custom made παραγγελίες, όπως για παράδειγμα η Kassandra”, μια τσάντα με ιδιαίτερο design.

 

Μιλήστε μας για τα στάδια κατασκευής που χρειάζεται μια πλεκτή τσάντα. Μοιάζει χρονοβόρα διαδικασία. Πώς καταφέρνετε να ανταποκρίνεστε σε έναν μεγάλο όγκο παραγγελιών;

Το πρώτο και πιο χρονοβόρο στάδιο στην κατασκευή μιας Miss Polyplexi τσάντας είναι ο σχεδιασμός, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο το σχήμα, το μέγεθος και την πλέξη, την οποία μπορεί να δημιουργήσω εξαρχής μετά από πολύωρο πειραματισμό. Έπειτα, ακολουθεί το πατρόν που θα αποτελέσει τον οδηγό για την κατασκευή της τσάντας, ένα εξίσου χρονοβόρο στάδιο, ειδικά αν το σχέδιο είναι πολύπλοκο. Μια τέτοια τσάντα είναι η “Sylvia Tote Bag”, η οποία για μένα είναι εξαιρετική και αγαπημένη από την προηγούμενή μου συλλογή. Χρειάστηκαν περίπου 48 ώρες για την κατασκευή της διότι αποτελείται από πολλά κομμάτια δέρματος, που έπρεπε να κοπεί το καθένα στο κατάλληλο σχήμα και μέγεθος, να ενωθούν κατόπιν με νήμα και να δημιουργηθεί το σχέδιο που θα βρείτε στο www.misspolyplexi.com.

Μετά το πατρόν ακολουθεί η υλοποίηση, η οποία θα ολοκληρωθεί με την εσωτερική επένδυση δύο υλικών, ενός εκ του οποίου είναι ύφασμα ή φόδρα για σταθερότητα και προστασία του εσωτερικού πλεκτού μέρους. Αρχικά να ενημερώσουμε ότι από την ημέρα παραγγελίας, χρειάζονται 8 εργάσιμες ημέρες περίπου, εκτός και αν η τσάντα είναι ετοιμοπαράδοτη. Αυτό μας επιτρέπει να ανταποκρινόμαστε σε όποια παραγγελία δεχόμαστε και να υπάρχει μια ροή παραγγελιών και αποστολών με σειρά προτεραιότητας. Ορισμένα μας σχέδια είναι ήδη ετοιμοπαράδοτα, οπότε η αποστολή τους γίνεται άμεσα.

 

 

Λίγα λόγια για τη δυνατότητα των custom σχεδίων. Είναι συχνές τέτοιου είδους παραγγελίες;

Εκτός από τις MISS POLYPLEXI συλλογές, υπάρχει και η δυνατότητα των custom σχεδίων, τα οποία είτε βασίζονται στα ήδη υπάρχοντα σχέδια μας και επομένως να γίνει customization όσον αφορά το μέγεθος, το χρώμα τόσο της τσάντας, όσο και των υπολοίπων υλικών, είτε να συζητήσουμε μαζί εξαρχής ένα νέο σχέδιο. Custom παραγγελίες λαμβάνουμε κατά καιρούς, αλλά οι πιο συχνές αφορούν τα υπάρχοντα σχέδιά μας.

 

Ποιο θα χαρακτηρίζατε ως το σήμα κατατεθέν μιας τσάντας “MISS POLYPLEXI”, που τη διαφοροποιεί από άλλες πλεκτές τσάντες;

Τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητά τους όσον αφορά τον σχεδιασμό τους. Αυτό είναι και το σήμα κατατεθέν όλων των MISS POLYPLEXI τσαντών το οποίο αναγνωρίζεται και από το ευρύτερο κοινό και είναι αυτό, που μας μεταφέρουν οι κυρίες που γνωρίζουν ή έχουν αγοράσει κάποια από τις τσάντες μας.

 

 

 

Mιλήστε μας για τη φθινοπωρινή/χειμερινή συλλογή. Ποια χρώματα και συνδυασμούς υλικών προτείνετε; Υπάρχει κάποιο σχέδιο που θα χαρακτηρίζατε ως αγαπημένο σας και θεωρείτε ότι θα ταίριαζε σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα;

Παραπάνω σας αποκάλυψα ότι είμαι καθοδόν για τη Νέα Υόρκη, όπου θα παρουσιάσω μέρος της νέας μου συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019-2020. Η συλλογή αυτή είναι εμπνευσμένη από τη συγκεκριμένη πόλη και πολύ περισσότερο από το Manhattan και το Brooklyn. Επομένως, θα βρείτε τσάντες με πιο αυστηρές γραμμές και σχήματα συγκριτικά της προηγούμενης σεζόν, που κυριαρχούσαν πιο soft γραμμές, με τσάντες σε κυκλικά σχήματα, με κρόσσια, και πλεγμένες με raffia και ψάθα. Ακόμη, θα δείτε πιο προχωρημένους συνδυασμούς υλικών και κυρίως σε ό,τι αφορά τα λουριά και χερούλια των τσαντών. Chic τσαντάκια για βραδινές εμφανίσεις με sparkling λεπτομέρειες, back packs, tote bags και shoulder bags.

To αγαπημένο μου σχέδιο αυτής της συλλογής είναι η τσάντα “Dorothea” σε νέο, πολύ όμορφο χρωματικό συνδυασμό από αληθινό suede δέρμα και διαφορετικό νήμα, που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την πλέξη της τσάντας. Η συγκεκριμένη τσάντα μπορεί να φορεθεί στον ώμο και χιαστί, ταιριάζει με όλα και φυσικά είναι μοναδική. Θα μπορείτε να τη βρείτε σε λίγες μέρες εδώ στο site μας.

Κλείνοντας να αναφέρω ότι φέτος σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”, έχω σχεδιάσει μια ιδιαίτερη MISS POLYPLEXI τσάντα, η οποία κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου θα πωλείται στο eshop μας. Το 50% των εσόδων από τις πωλήσεις θα γίνει δωρεά στον συγκεκριμένο Σύλλογο. Η εταιρεία μας, δεδομένου ότι τα προϊόντα μας απευθύνονται κατεξοχήν σε γυναίκες, είναι αρκετά ευαισθητοποιημένη σε θέματα που τις αφορούν. Έτσι, το συγκεκριμένο σχέδιο θα αναρτηθεί στο eshop μας στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα είναι διαθέσιμο καθ’όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, ο οποίος είναι και ο κατεξοχήν μήνας εορτασμού κατά του Καρκίνου του μαστού. Θυμηθείτε μόνο να μας επισκεφτείτε ξανά και να βοηθήσετε και εσείς το πολύ σημαντικό έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”.

 

 

 

Brief Q&A

Μόδα είναι: τα σχέδια, οι συνδυασμοί και οι τάσεις, που ακόμα δεν έχουν δημιουργηθεί.

Aγαπημένος fashion designer: Coco Chanel, διαχρονική και πάντα elegant.

Μια πλεκτή τσάντα μπορεί: να είναι μόνο MISS POLYPLEXI.

Xρώμα που μου φτιάχνει τη διάθεση: κίτρινο, αγαπημένο από τότε που έμαθα να ξεχωρίζω τα χρώματα.

Mεγαλύτερο όνειρο: το brand MISS POLYPLEXI να είναι αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο.

 

www.misspolyplexi.com

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath