Home / Cozyhome  / Architecture  / Mesón Hidalgo: Ένα μεξικάνικο σπίτι του 17ου αι., μετατράπηκε στο πιο ιδιαίτερο boutique hotel

Mesón Hidalgo: Ένα μεξικάνικο σπίτι του 17ου αι., μετατράπηκε στο πιο ιδιαίτερο boutique hotel

Μεξικάνικη αισθητική, μοναδικές ανέσεις και ένα ιστορικό παρελθόν, χαρακτηρίζουν αυτό το διαμάντι φιλοξενίας στο San Miguel de Allende.

To Mesón Hidalgo δεν είναι ένα συνηθισμένο boutique hotel, αφού το κτίσμα στο οποίο στεγάζεται, έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Πίσω στο 1963, ήταν η κατοικία ενός ιερέα, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες, θεράπευε ανθρώπους και έκανε θαύματα. Φαίνεται ότι αυτή η ιδιαίτερη ενέργεια δεν έφυγε ποτέ από το σημείο εκείνο, αφού το ξενοδοχείο Mesón Hidalgo εκπέμπει μέσα από την αισθητική και τις ανέσεις του, την πιο θετική αύρα που θα μπορούσε κανείς να αναζητήσει κατά τη διαμονή του. 

 

 

Πρόκειται για ένα boutique hotel, το οποίο διαθέτει τρεις σουίτες και ένα κατάστημα, κάτι μοναδικό για την πολύχρωμη πόλη του San Miguel de Allende.

 

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου και designer, Laura Kirar, ένιωσε τη θετική του ενέργεια από την πρώτη στιγμή. Γεννημένη στην Αμερική, αλλά κάτοικος του Μεξικού τα τελευταία χρόνια, αποφάσισε να μείνει μόνιμα στο San Miguel de Allende, αφού ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά την ομορφιά και τους κατοίκους του. Και κάπως έτσι, δημιούργησε το Mesón Hidalgo.

 

 

Μία από τις ιδιαιτερότητες αυτού του πανέμορφου ξενοδοχείου, είναι ότι όλα τα αντικείμενα στους χώρους του, είναι προς πώληση! Από τα φωτιστικά και τους καθρέφτες μέχρι και τα έπιπλα. 

 

Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι φανερή σε κάθε γωνιά του, ενώ το ίδιο το κτίσμα δέχτηκε πολλές παρεμβάσεις μέχρι να αποκτήσει τον σημερινό,  πολυτελή χαρακτήρα του.

 

 

Το Mesón Hidalgo άνοιξε τις πόρτες του τον Νοέμβριο του  2019, την ημέρα εορτασμού της Ημέρας των Νεκρών, της πιο διάσημης εορταστικής παράδοσης των Μεξικανών. 

 

Τα ονόματα που δόθηκαν στις τρεις σουίτες, Chana, Juana και Su Hermana, προέρχονται από τη μεξικάνικη αργκό, και καθεμιά από αυτές έχει το δικό της μοναδικό στυλ.

 

Οι πίνακες αποκτήθηκαν από μία αντικέρ στην αγαπημένη υπαίθρια αγορά της Laura, στην πόλη του Μεξικού. 

 

Η σουίτα Chana, βρίσκεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου, με το εσωτερικό της να ακολουθεί την παραδοσιακή μεξικάνικη αισθητική, όπως οι μπλε ρίγες και οι κοκκινωπές αποχρώσεις, που παραπέμπουν στα κτίρια της αποικιακής περιόδου, αλλά και το τζάκι, φτιαγμένο από πέτρα Cantera, ένα τοπικό ηφαιστειακό πέτρωμα, σε σκούρα απόχρωση.

 

 

Για τη σουίτα Juana στον επάνω όροφο, η Laura επέλεξε το αγαπημένο της χρώμα, το κοραλί-ροζ, η απόχρωση που παίρνει ο ουρανός του San Miguel, όταν δύει ο ήλιος. Ντόπιος καλλιτέχνης επιμελήθηκε τις τοιχογραφίες, ενώ το δωμάτιο διαθέτει ιδιωτικό μπαλκόνι με αιώρα, αμπέλια και λεμονιές, δημιουργώντας ένα σκηνικό απόλυτης χαλάρωσης.

 

 

Για την τρίτη και τελευταία σουίτα, Su Hermana, επιλέχθηκε το χρώμα της ώχρας, που επίσης παραπέμπει στα παραδοσιακά, μεξικάνικα χρώματα. Οι ασπρόμαυρες ζιγκ-ζαγκ λεπτομέρειες στον τοίχο, ακολουθούν το σχήμα που έχει δοθεί στο κεφαλάρι του κρεβατιού, κατασκευασμένο από sansevieria, φυσική ίνα που καλλιεργείται στο Yucatan, μια ιδιαίτερη επιλογή υφάσματος.

 

 

Τέλος, το Mesón Hidalgo περιλαμβάνει κατάστημα, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να βρουν αντικείμενα, ρούχα και κοσμήματα, κατασκευασμένα από γυναίκες στο Μεξικό, όλα χειροποίητα και  μοναδικά. 

 

 

Μόλις προστέθηκε ένας ακόμη προορισμός στη λίστα των μελλοντικών ταξιδιών μας! 

 

 

San Miguel de Allende

Calle Hidalgo 19, Centro Histórico
Tel +52 415 196 0536

www.mesonhidalgo.com

Instagram: mesonhidalgomx

 

Photos: Pepe Molina

Source: Clever

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath