Home / Lifestyle  / “MagnaΔi”: Τα μαντήλια που θα θες να φορέσεις αυτό το καλοκαίρι!

“MagnaΔi”: Τα μαντήλια που θα θες να φορέσεις αυτό το καλοκαίρι!

Για εκείνη, το απόλυτο αξεσουάρ της σεζόν, είναι κάτι με το οποίο ήρθε σε επαφή από πολύ μικρή ηλικία, όταν η μητέρα της ζωγράφιζε πάνω στο μετάξι. Η Μαριάννα Δραγουμάνου κατάγεται και κατοικεί σε μια από τις πλέον ιστορικές πόλεις της Ελλάδος, το Ναύπλιο, το οποίο είναι λογικό να έχει εμπλουτίσει τις δημιουργίες της με πολλές εικόνες,  οι οποίες παραπέμπουν στην ελληνική μυθολογία και την Τέχνη της αρχαιότητας. Εδώ και τρία χρόνια, έχει δημιουργήσει το brand “MagnaΔi” το μαγνάδι στα αρχαία ελληνικά αποδίδεται ως το ελαφροΰφαντο  ύφασμα, ενώ στην “Οδύσσεια”, η Λευκοθέα εμφανίζεται μπροστά στον ναυαγό Οδυσσέα και τον ζώνει με το μαγικό της μαγνάδι, για να φτάσει στο νησί των Φαιάκων. Η Μαριάννα Δραγουμάνου μας συστήνει τις  δημιουργίες της και μας προτείνει ευφάνταστους τρόπους, για να υιοθετήσουμε το μαντήλι στα καλοκαιρινά μας outfits.

 

 

Λίγα λόγια για τις σπουδές σας και πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα μεταξωτά φουλάρια.

Οι σπουδές μου τελικά μπορώ να πω ότι χαρακτηρίζονται από πολυμορφία, όπως ακριβώς και αυτό που αποφάσισα να κάνω επαγγελματικά. Το πρώτο μου πτυχίο ήταν στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, και έπειτα έφυγα για Αγγλία, όπου μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού μου στο marketing, ακολούθησα σπουδές design στο “University of the Arts” στο Λονδίνο. Τα μεταξωτά φουλάρια ήρθαν σαν ιδέα σε μια φάση της ζωής μου, που επαγγελματικά έπρεπε να αποφασίσω αν θα παρέμενα Αγγλία ή θα γύριζα στην Ελλάδα, και αποτέλεσαν το στοιχείο, μέσω του οποίου μπορούσα να εκφραστώ καλλιτεχνικά και να αποτυπώσω την αγάπη μου για την ιστορία και την ελληνική τέχνη και μυθολογία.

 

 

Γιατί μετάξι και όχι κάποιο άλλο ύφασμα;

Η μητέρα μου ζωγραφίζει πάνω στο μετάξι όλη της τη ζωή, οπότε πιστεύω υποσυνείδητα η επαφή μου με την δουλειά της έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική μου επιλογή. Καθοριστικό στην απόφασή μου, όμως, ήταν το γεγονός ότι ήθελα να δημιουργήσω ένα προϊόν καθαρά ελληνικό, που να υποστηρίζει την ελληνική παράδοση και κληρονομιά. Επομένως, το ελληνικό μετάξι και η παράδοση παραγωγής μεταξιού Σουφλίου καταλυτική.

 

 

 

Γνωρίζουμε ότι η “Οδύσσεια” αποτελεί βασική πηγή έμπνευσης των patterns, που σχεδιάζετε. Τι αγαπάτε περισσότερο στην ελληνική μυθολογία και πώς αυτή η αγάπη αποτυπώνεται πάνω στο μετάξι;

Η ελληνική μυθολογία αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά και οι αρχές και αξίες που προβάλλονται μέσα από αυτήν είναι εκπληκτικό πόσο επίκαιρες είναι μέχρι σήμερα.
Η “Οδύσσεια” και η αγάπη για την ελληνική ιστορία και μυθολογία ήταν απλά το έναυσμα για να μπορέσω να συνδυάσω αυτά τα στοιχεία με κάτι στυλιστικά μοδάτο και εύχρηστο.
Γι’αυτό το κάθε σχέδιο που ζωγραφίζω έχει μια ιστορία ή ένα σύμβολο αρχαίας ελληνικής τέχνης, ώστε αυτός που θα αγοράζει το μαντήλι θα παίρνει και ένα κομμάτι πολιτισμικής κληρονομιάς, με σκοπό να μαθαίνεις φορώντας το.

 

 

Συνεχίζετε και δραστηριοποιείστε με έδρα το Ναύπλιο, αν και σπουδάσατε στην Αγγλία. Δε σκεφτήκατε ποτέ να παραμείνετε στο εξωτερικό;

Το Ναύπλιο είναι το μέρος που μεγάλωσα και ζω το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου, αλλά το Λονδίνο είναι το μέρος που διδάχθηκα και έμαθα να αγαπώ την τέχνη, όποτε παρόλο η έδρα μου είναι το Ναύπλιο προσπαθώ να μοιράζομαι τον χρόνο μου επαγγελματικά και στις δύο πόλεις, και το design είναι αυτό που μου επιτρέπει να μπορώ να έχω αυτή την επιλογή.

 

Πώς μπορούν τα μαντήλια να αποτελέσουν βασικό κομμάτι των καθημερινών μας εμφανίσεων;

Όποιο κι αν είναι το στιλ και όποιο κι αν είναι το μέγεθος του μαντηλιού, αρκεί να βάλεις λίγη φαντασία και να παίξεις με διαφορετικά δεσίματα. Το μαντήλι μπορεί να γίνει το αξεσουάρ που δεν θα αποχωρίζεσαι. Ενδεικτικά θα μπορούσες να βάλλεις το 90x90cm ή το 70x70cm σαν μπλούζα ή αντί ζώνης στο παντελόνι σου, ενώ το 45x45cm ή 35x35cm σαν choker ή βραχιόλι στον καρπό σου.
Το μικρό μαντηλάκι 35x35cm μπορεί να γίνει
και το απόλυτο αξεσουάρ, που θα το μοιράζεσαι με τον σύντροφό σου, για να το βάζει στην τσέπη του σακακιού του.

 

 

 

Προτείνετε 3 διαφορετικούς τρόπους για να φορέσουμε τα μεταξωτά μαντήλια στην παραλία αυτό το καλοκαίρι.

Το απόλυτα πολυμορφικό αξεσουάρ για την παραλία, που μπορεί να φορεθεί είτε στα μαλλιά σαν μπαντάνα, σαν τοπάκι με το μπικίνι ή συνδυάζοντάς το με το καπέλο.

 

 

Ποια είναι τα σχέδια “Magnadi” που θα ξεχωρίσουν αυτή τη σεζόν; Τι κομμάτια περιλαμβάνει η καλοκαιρινή σας συλλογή;

Το σχέδιο που ξεχωρίζει αυτή την σεζόν είναι η “Σαντορίνη”, που δημιουργήθηκε με αφορμή της συνεργασίας μου με το ολοκαίνουργιο αυστραλέζικο online store “Santo+Rini” και είναι το σχέδιο που έχει αγαπηθεί πιο πολύ, όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις. Εμείς πάντως το έχουμε λατρέψει, εσείς?

 

 

 

Brief Q & A

Ταξίδι που δε θα ξεχάσω ποτέ: Κάθε ταξίδι είναι μοναδικό και ιδιαίτερο, οπότε κανένα δεν πρόκειται να ξεχάσω!

Aγαπημένο fashion item: Μαντήλι, τι άλλο?

Aγαπημένος σχεδιαστής: Hermes

Σχεδιάζω γιατί: είναι πάθος που δεν μπορώ να αποχωριστώ

Σχεδιαστικό μοτίβο που ξεχωρίζω: θα πω μαίανδρος γιατί αν προσέξατε είναι στοιχείο σχεδόν σε όλα τα σχέδια μου, συνειδητά ή μη.

Αυτό το καλοκαίρι: θα είναι μαγικό, θα ζήσουμε το κάτι διαφορετικό!

 

www.magnadi.com

 

 

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath