Home / Cozyhome  / Architecture  / Landmark of hospitality

Landmark of hospitality

Σε μία κατάφυτη έκταση 4000τ.μ., στην περιοχή Βίγλα Καλαμάτας, βρίσκεται ένας επίγειος παράδεισος. H βίλα, με τη χαρακτηριστική ονομασία “Landmark”, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον πανέμορφο τόπο της Μεσσηνίας, δίνοντας ουσιαστικό νόημα στον όρο φιλοξενία”.

 

Η πολυτελής, διώροφη μονοκατοικία των 420τ.μ. σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Μυλωνόπουλο και πληροί όλες τις προϋποθέσεις, για μία once in a lifetime εμπειρία διακοπών. Η εντυπωσιακή βίλα, η οποία ατενίζει από ψηλά τον Μεσσηνιακό κόλπο, χαρακτηρίζεται από διακοσμητικές επιλογές σύγχρονης αισθητικής και χώρους που ασπάζονται τον κομψό μινιμαλισμό αλλά και το industrial-chic στυλ. Στον χώρο του ισογείου βρίσκονται το livingroom, η τραπεζαρία και η κουζίνα σε ανοιχτή διάταξη, το WC και ένα υπνοδωμάτιο φιλοξενίας.

 

 

Ολόκληρη η βίλα “λούζεται” στο φως χάρις στα μεγάλα, περιμετρικά ανοίγματα, θυμίζοντας σύγχρονο φρούριο. Η φωτεινή κουζίνα χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό φυσικού ξύλου και μαύρων επιφανειών, καθώς και από έπιπλα με ιδιαίτερες γεωμετρίες.

 

Ένα μέρος του πάσο και του πάγκου της κουζίνας έχει κατασκευαστεί από ισπανικό, μαύρο μάρμαρο “Nero Marquina”, που προσδίδει πολυτέλεια στον χώρο και συνδυάζεται αρμονικά με τους επενδεδυμένους με ξύλο αποθηκευτικούς χώρους. Ολόκληρη η κουζίνα έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την εταιρεία Κούμανης.

 

 

Μία stylish προθήκη κρασιών αποτελεί φυσικό όριο ανάμεσα στην κουζίνα και τη βαριά, ξύλινη τραπεζαρία. Με τη σειρά της διαχωρίζεται από τον χώρο του σαλονιού, με μία ιδιαίτερη ξύλινη κατασκευή, που ενσωματώνει το τζάκι, ενώ τα δρύινα δάπεδα που διατρέχουν τους κοινόχρηστους χώρους, αναδεικνύουν τις ιδιαίτερες deco επιλογές (Όλα σε σχεδιασμό και κατασκευή από την εταιρεία Κούμανης).

 

Τις εντυπώσεις κλέβει η κάθετη, ξύλινη κατασκευή (aπό την εταιρεία Κούμανης), η οποία λειτουργεί πρακτικά σαν βιβλιοθήκη και ολοκληρώνει την ιδιαίτερη αισθητική του χώρου. Κάθετες επιφάνειες, όπως αυτή που διατρέχει το κλιμακοστάσιο, αλλά και κομμάτια των εσωτερι κών και εξωτερικών όψεων της κατοικίας, έχουν επενδυθεί με μεγάλα πλακίδια, κατασκευασμένα από ηφαιστειακή λάβα.

 

 

Στο livingroom, ο γκρι, γωνιακός καναπές και ένα contemporary style coffee table από γυαλί και ξύλο προσδίδουν πολυτέλεια στο χώρο. Οι μεγάλες συρόμενες μπαλκονόπορτες εξασφαλίζουν την εύκολη πρόσβαση στους εξωτερικούς χώρους της πισίνας με τις άνετες ξαπλώστρες, αλλά και του υπέροχου κήπου, για ξένοιαστες στιγμές, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και θέα το απέραντο γαλάζιο.

 

Κάθετες επιφάνειες, όπως αυτή που διατρέχει το κλιμακοστάσιο, αλλά και κομμάτια των εσωτερικών και εξωτερικών όψεων της κατοικίας, έχουν επενδυθεί με μεγάλα πλακίδια, κατασκευασμένα από ηφαιστειακή λάβα.

 

 

H σιδερένια σκάλα και το εσωτερικό ασανσέρ οδηγούν στον επάνω όροφο, στα δύο master bedrooms με en-suite μπάνια μοναδικής αισθητικής. Όλες οι κρεβατοκάμαρες έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την εταιρεία Κούμανης. Η τραπεζαρία κάτω από την υπαίθρια πέργκολα, αποτελεί ένα ακόμη hot spot της υπέροχης αυτής κατοικίας. (Κατασκευές από την εταιρεία Κούμανης).

 

 

Σ’ αυτή τη σύγχρονη Εδέμ, μοιάζει σχεδόν αδύνατο να αντισταθείτε στους “πειρασμούς” της…

 

Φωτογραφίες: Nikos Vavdinoudis – Christos Dimitriou / studiovd.gr

 

 

Credits:

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: Δημήτρης Μυλωνόπουλος

Σχεδιασμός και κατασκευή (έπιπλα κουζίνας, μπάνιου, ξύλινες επενδύσεις και ειδικές κατασκευές): Κούμανης ΑΒΕΕ

 

Villa Landmark

Περιοχή Βέργα Καλαμάτας, Μεσσηνία

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath