Home / Cozyhome  / Architecture  / Η θεαματική μεταμόρφωση ενός οροφοδιαμερίσματος στα Ιλίσια

Η θεαματική μεταμόρφωση ενός οροφοδιαμερίσματος στα Ιλίσια

Ένα οροφοδιαμέρισμα στα Ιλίσια αξιοποιεί το κλειστό και ανοιχτό πλάνο προς όφελος της λειτουργικότητας και της αισθητικής.

 

Ο επανασχεδιασμός ενός χώρου αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελεί ουσιαστική πρόκληση όταν έχει να διαχειριστεί τα όρια του μέσα και του έξω, του ενιαίου και του αυστηρά καθορισμένου, του φωτός και της σκιάς, της εξωστρέφειας και της εσωστρέφειας.

Στα 150 τ.μ. αυτού του οροφοδιαμερίσματος στα Ιλίσια, ένα τέτοιο παιχνίδι αντιθέσεων βρήκε τον ιδανικό καμβά του και αξιοποιήθηκε από τις interior designers Εβελίνα Χατζηγούλα και Βαρβάρα Κουντζάκη.

 

Βασική παρέμβαση αυτής της ανακαίνισης αποτελεί το ανοιχτό πλάνο των χώρων διημέρευσης, που συνοδεύτηκε από τη δημιουργία αντίστοιχων μεγάλων ανοιγμάτων.

 

Η προσθήκη της εντυπωσιακής τζαμαρίας είχε σκοπό να αναδείξει τη ρευστότητα του μέσα και του έξω, αλλά και να εξασφαλίσει την είσοδο άπλετου φυσικού φωτός, ώστε να ωφεληθεί κάθε σημείο της συγκεκριμένης διαρρύθμισης.

 

 

Στο μικρό μπαλκόνι τοποθετήθηκαν πολλές σειρές φυτών, ώστε να δίνεται η αίσθηση ότι υπάρχει ένας ολόκληρος κήπος σε άμεση επικοινωνία με το εσωτερικό, ακόμη και απλά τραβώντας τις κουρτίνες.

 

bibliothiki

Η ιδιαίτερη γωνιά μελέτης με την εντυπωσιακή πολυθρόνα και την κομψή δρύινη βιβλιοθήκη, μια custom-made κατασκευή του οίκου Elementi σε συνεργασία με τις interior designers.

 

Το τζάκι, ως δομικό στοιχείο, κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ενιαίο αυτόν χώρο, λειτουργώντας ως ένας “σιωπηλός” διαχωριστικός παράγοντας για το καθιστικό, την τραπεζαρία και τη γωνιά μελέτης.

 

 

Το διαμέρισμα χαρακτηρίζεται από την ομοιόμορφη διακοσμητική προσέγγιση.

 

Τα έπιπλα του οίκου Elementi, σε μοντέρνο σχεδιασμό, έχουν προσαρμοστεί κατασκευαστικά στις διαστάσεις των χώρων, δημιουργώντας μια cozy ατμόσφαιρα που δεν στερείται εργονομίας.

 

Ο γωνιακός καναπές, σε λιτή γραμμή, με πλούσιο κάθισμα, διατίθεται από τον οίκο Elementi σε μεγάλη ποικιλία διαστάσεων και υφασμάτων. Αντίστοιχα, η σύνθεση με τα τραπέζια σαλονιού “παίζει” με τα μεγέθη και τις χρωματικές αντιθέσεις.

 

elementi

 

Στη χρωματική παλέτα πρωταγωνιστούν οι γήινες αποχρώσεις, ενώ η αντίθεση λευκού-μαύρου διακόπτεται διακριτικά από κίτρινες πινελιές.

 

xromata

 

Η έξυπνη διαχείριση του ανοιχτού πλάνου εξασφάλισε τον σχεδιασμό τεσσάρων ευρύχωρων υπνοδωματίων.

 

bedroom b bedroom ba

 

Προσωπικοί χώροι που λειτουργικά και αισθητικά ανταποκρίνονται στην ηρεμία και την άνεση που αναζητά κανείς για να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει.

 

bedroom a bedroom a

 

Η συνύπαρξη της ζεστασιάς του ξύλου με το δυναμικό μέταλλο και το αρχοντικό μάρμαρο, καθώς και η εναλλαγή μαλακών και λείων επιφανειών δημιουργούν ενδιαφέρουσες αντιθέσεις.

 

 

Κοινό στοιχείο όλου του project αποτελεί η μελέτη φωτισμού.

 

Σε κάθε κομμάτι του σπιτιού δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να επιλέγει την ένταση και την πηγή φωτός, ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του, αλλά και ανάλογα με τις εναλλαγές του φυσικού φωτός. Όλα τα φωτιστικά αποκτήθηκαν από την εταιρεία Placed, που πάντα ξεχωρίζει για τη σύγχρονη αισθητική της και τους οίκους που αντιπροσωπεύει.

 

placed

 

Ένα διαμέρισμα που προσφέρει μεγάλο εύρος οπτικών, λειτουργικών και χρηστικών διαφοροποιήσεων και συνδυάζει με έναν ευφυή τρόπο τη δυνατότητα συνύπαρξης, αλλά και απομόνωσης των ενοίκων.

 

kitchen kitchen a

 

 

Ένας υπέροχος, φωτεινός μικρόκοσμος!

 

Credits:
Ιnterior Design: Εβελίνα Χατζηγούλα, Βαρβάρα Κουντζάκη

logo ecinteriors

Instagram: @_ecinteriors_
@barbara_kountzaki
Έπιπλα: Εlementi
Φωτιστικά: Placed
Κατασκευή: INSITE
Διακοσμητικά φυτά: Spacegreen
Ταπετσαρίες: Δορκοφίκης
Χρωματιστές κρεμάστρες: Μyran
Κουρτίνες: Κιντώνης Νίκος
Ηλεκτρικό τζάκι: Dimplex
Φωτογράφος: Grafis Creative

 

elenimichailidou@cozyhome.gr

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin