Home / Cozyhome  / Architecture  / Ikones Seafront Luxury Suites: Pictures of Glam…

Ikones Seafront Luxury Suites: Pictures of Glam…

Εικόνες απόλυτης χαλάρωσης και υφέρπουσας πολυτέλειας, που δεν κραυγάζει αλλά αγκαλιάζει το μάτι και τις αισθήσεις… Ο επισκέπτης του Ikones seafront Luxury Suites στο Ρέθυμνο από τα πρώτα του βήματα στον χώρο αντικρίζει ένα μαγευτικό και φιλόξενο σκηνικό, που αφήνει έκδηλη την προσδοκία για μία ξεχωριστή εμπειρία διακοπών υψηλού επιπέδου…

 

 

Τα αρχιτεκτονικά γραφεία ARCH GROUP – Μαρία Γιασεμάκη και LEVENTIS ARCHITECTS Δημήτρης Λεβέντης ανέλαβαν την ανακαίνιση και την αναβάθμιση μίας υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας 2 αστέρων που προϋπήρχε και την μετατροπή της σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 180 κλινών.

 

 

Η προνομιακή θέση του παλαιού κτιρίου στο περιαστικό, παραθαλάσσιο μέτωπο του Ρεθύμνου ήταν καταλυτικό σημείο αναφοράς για τη διαμόρφωση του ξενοδοχείου. Οι σύγχρονες απαιτήσεις φιλοξενίας και η επιθυμία για τη δημιουργία ενός τουριστικού προϊόντος κατά πολύ υψηλότερου του παλαιού ξενοδοχείου.

 

 

Στόχος των αρχιτεκτονικών γραφείων που ανέλαβαν το project, ήταν η εξασφάλιση ενός ρέοντος, πολυδιάστατου λειτουργικού, η δημιουργία «ενδιάμεσων» χώρων μετάβασης, που προσδίδουν χαρακτηριστικά ανάμεσα στα ξενοδοχεία πόλης και στα resort και η σημειακά μορφολογική σύνδεση του νέου κτιρίου με τα παραδοσιακά ιδιώματα της ιστορικής πόλης.

 

Με την νέα διάταξη να περιλαμβάνει 77 δωμάτια και σουίτες, γυμναστήριο, spa, δύο εστιατόρια, κεντρική κολυμβητική δεξαμενή και δύο sharingpools, τόσο οι εσωτερικοί όσο και οι εξωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου αναδιαμορφώθηκαν πλήρως, χωρίς να θυμίζουν τίποτα από την παλιά εικόνα του.

 

 

Ξύλινες επενδύσεις, επιχρισμένες επιφάνειες, στοιχεία από τοπική μπεζ πέτρα Ρεθύμνου καθώς και στέγαστρα μεταλλικής κατασκευής, χρησιμοποιήθηκαν για τις όψεις του ξενοδοχείου, που αφήνει μία ρετρό αίσθηση, φέρνοντας κατά τόπους στον νου στοιχεία από τη δεκαετία του ‘70.

 

Σύγχρονα υλικά όπως γρανιτοπλακίδια, τεχνογρανίτες και ψηφίδα γρανίτη σε συνδυασμό με το ξύλο, στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, προσθέτουν τις απαραίτητες δόσεις σύγχρονης πολυτέλειας, χαρίζοντας στο τελικό αποτέλεσμα μία modern chic αισθητική.

 

Μία μαγευτική παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες με ιδιαίτερο στυλ σε τόνους του γκρι και αναπαυτικά beachbeds στις ίδιες αποχρώσεις περιμετρικά από τις δύο πισίνες προδιαθέτουν τον επισκέπτη για μία εμπειρία διακοπών ανώτερου επιπέδου.

 

Η al2 ανέλαβε να εξοπλίσει συνολικά το project με έπιπλα από τις συλλογές της σε οποιαδήποτε διάσταση απαιτήθηκε (lobby, restaurants, δωμάτια) και κατασκεύασε κατόπιν σχεδιασμού των υπεύθυνων αρχιτεκτονικών γραφείων custom έπιπλα και ξύλινες επενδύσεις ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας. Το Ελληνικό design brand al2 είναι ευρωπαϊκού επιπέδου και προσφέρει προτάσεις επίπλωσης υψηλών προδιαγραφών.

 

 

Το lobby, “ήσυχο” και ταυτόχρονα μοντέρνο, κινείται σε γήινους τόνους, τους οποίους “σπάει” η επιβλητικότητα της μαρμάρινης όψης στην ρεσεψιόν.

 

Έχοντας ανοιχτή επικοινωνία με το bar restaurant, το μάτι του επισκέπτη ξεναγείται στον εξαιρετικά καλαίσθητο χώρο, όπου μπορεί να απολαύσει το γεύμα του ή το ποτό του, σε ένα φιλόξενο περιβάλλον στο οποίο κυριαρχεί το στοιχείο του ξύλου, προσφέροντας ζεστασιά με φόντο την μαγευτική θέα της θάλασσας.

 

 

Στο main restaurant πρωταγωνιστούν επίσης οι γήινες αποχρώσεις, με το ξύλο να παίζει και εδώ κεντρικό ρόλο και το γκρι στοιχείο στα καθίσματα και τα σύγχρονα φωτιστικά να ισορροπεί την συνολική εικόνα με το κατάλληλο σε δοσολογία industrial touch.

 

Η ελαφρώς ρετρό διάθεση σε συνδυασμό με contemporary στοιχεία και ένα σύγχρονο αλλά φιλόξενο αποτέλεσμα ακολουθείται και στα δωμάτια του ξενοδοχείου, όπου ξύλινα επιτοίχια και διαχωριστικά μπλέκονται αρμονικά με το λευκό και το γκρι χρώμα, αλλά και με τις τζαμένιες επιφάνειες και τα είδη υγιεινής σύγχρονης αισθητικής στους χώρους του μπάνιου.

 

 

Το Ελληνικό design brand al2 είναι ευρωπαϊκού επιπέδου και προσφέρει προτάσεις επίπλωσης υψηλών προδιαγραφών!

 

ikonessuites.com

 

Φωτογραφίες: Νίκος Φραγκομανωλάκης

 

Credits:

Μελέτη-υλοποίηση: ARCH GROUP – Μαρία Γιασεμάκη (www.archgroup.gr )

– LEVENTIS ARCHITECTS- Δημήτρης Λεβέντης

Συνολική επίπλωση δωματίων, κοινόχρηστων χώρων

και ξύλινες κατασκευές: al2 (www.al2.gr)

Στρώματα : COCO-MAT

Επιμέρους επίπλωση: HALL2

Υφάσματα : KALLERGIS INTERIORS

Φωτισμός: GONIANAKI, TSAKIRELIS Lighting

Πλακίδια & είδη υγιεινής: GIAKOUMAKIS TILES

Επίπλωση εξωτερικών χώρων: HALL2, ΒΙΟΤΖΑ, ΝΙΤΣΟΛΑΣ

Φύτευση : CRETAPLANTS

Κουφώματα αλουμινίου, πέργκολες, στέγαστρα: CASA DI METALO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

annygalinou@cozyhome.gr

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!