Home / Beauty  / H Weleda γιορτάζει 100 χρόνια προσήλωσης στη φύση και στις αξίες της!

H Weleda γιορτάζει 100 χρόνια προσήλωσης στη φύση και στις αξίες της!

Εδώ και 100 χρόνια η Weleda σέβεται τη φύση, και δημιουργεί μαζί της ξεχωριστά προϊόντα για μια καλύτερη ζωή. Από το 1921, στόχος της  είναι να προσφέρει πρωτότυπες και αυθεντικές συνθέσεις, ικανές να χαρίζουν φροντίδα και περιποίηση, τόσο στο σώμα, όσο και στην ψυχή.

 

Από την ίδρυσή της η Weleda υπήρξε πάντα πρωτοπόρος στις δεοντολογικές επιχειρηματικές πρακτικές, τη βιώσιμη γεωργία και την παγκόσμια πρωτοπορία. Στη διάρκεια αυτού του χρόνου, που γιορτάζει τα 100 χρόνια της, η Weleda ήθελε να ανοίξει τους κήπους της σε όσο πιο πολύ κόσμο γίνεται, παρουσιάζοντας το πώς και το γιατί η εταιρεία πραγματοποιεί τη συνεχιζόμενη αποστολή της, για επανασύνδεση των ανθρώπων με τη φύση και τη σοφία της.

 

 

 

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο ανοιχτός της κήπος, το OpenGarden, που βοηθάει τους ανθρώπους να νιώσουν πιο κοντά με τη φύση, σε μια εποχή που βλέπουμε, ξαφνικά, πόσο σημαντικό είναι αυτό για την ευεξία μας. Χρησιμοποιώντας διάφορα πολυμέσα, το OpenGarden προσφέρει τη δυνατότητα να δείτε λουλούδια, δέντρα και άγρια ζωή σε προβολή 360°, σε ένα ταξίδι στη φύση με όλες τις αισθήσεις σας, από την παλάμη του χεριού σας.

 

 

Το OpenGarden είναι μία αναπαράσταση των διαφόρων σημείων όπου η Weleda καλλιεργεί και προμηθεύεται τα συστατικά της. Μόλις μπείτε στο OpenGarden θα βρεθείτε αμέσως σε έναν κήπο με αγριολούλουδα, θα ακούσετε τα πουλιά που κελαηδούν στα δέντρα και θα απολαύσετε τον ήλιο που λάμπει. Μπορείτε να σχεδιάσετε το δικό σας ταξίδι, ακολουθώντας τις ταμπέλες που οδηγούν σε διαφορετικές γωνιές του κήπου, η κάθε μία με τη δική της «ιστορία».

Εκτός από μια μεγάλη επιλογή πολυμέσων που αφορούν σε θέματα από τη βιοποικιλότητα μέχρι τη μελισσοκομία, άλλα βασικά χαρακτηριστικά του OpenGarden περιλαμβάνουν και τα εξής: Μία όμορφα εικονογραφημένη επεξήγηση των βασικών φυτών και λουλουδιών που χρησιμοποιεί η Weleda, που ζωντανεύει με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας.

 

Μπες στο Open Garden της Weleda και γίνε ένα με τον κόσμο της, μέσα από μια 360° μοναδική εμπειρία!

 

Γιατί είναι τόσο σημαντική η βιοποικιλότητα;
Η βιοποικιλότητα είναι η ποικιλία στη ζωή, όχι μόνο για τους μικροοργανισμούς, τα ζώα και τα φυτά, αλλά και για τους ανθρώπους. Μπορεί να μην το προσέχουμε, αλλά όλοι μας επωφελούμαστε από τη βιοποικιλότητα σε καθημερινή βάση. Τα φυτά και τα ζώα μας προσφέρουν τροφή, πρώτες ύλες και φαρμακευτικά προϊόντα. Τα οικοσυστήματα μας παρέχουν καθαρό αέρα, πόσιμο νερό και γόνιμο έδαφος και μας
προστατεύουν από τις πλημμύρες και τη διάβρωση. Το μέλλον της βιοποικιλότητας στον πλανήτη μας αντιμετωπίζει προκλήσεις συνεχώς. Αρκετές χιλιάδες είδη ζώων και φυτών εξαφανίζονται κάθε χρόνο και γνωρίζουμε ότι η εντατική γεωργία οδηγεί σε εξαφάνιση πολλών
γεωργικών ποικιλιών φυτών (τουλάχιστον το 75% είναι πλέον εξαφανισμένα είδη).

 

 

Η Weleda, γεφυρώνει τους ανθρώπους, τα φυτά και τα ζώα μαζί, μέσω των κήπων της τα τελευταία 100 χρόνια, καθώς γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι αυτό για το μέλλον. Καθώς η Weleda στρέφει το βλέμμα στα επόμενα 100 χρόνια, θα συνεχίσει να είναι υπέρμαχος της βιοποικιλότητας και της ολιστικής κατανόησης σε ό,τι κι αν κάνει. Υπάρχει ολοένα και αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που σχετίζονται με την προμήθεια, παρασκευή και πώληση προϊόντων που προέρχονται από τη φύση. Η Weleda έγινε πλήρες μέλος της Ένωσης για το Ηθικό Βιο-Εμπόριο (UnionforEthicalBiotrade–UEBT) το 2011.

 

 

Με την ιδιότητα του μέλους, η Weleda επιβεβαίωσε εκ νέου τις παραδοσιακές αρχές της για δεοντολογικές επιχειρηματικές πρακτικές και εφήρμοσε τα πρότυπα της UEBT στην προμήθεια των πρώτων υλών της. Οι αξίες της UEBT όπως η διατήρηση, η βιώσιμη χρήση της βιοποικιλότητας και η δίκαιη αποζημίωση όλων των συνεργατών στην εφοδιαστική αλυσίδα είναι αντίστοιχες με τις αξίες που η ίδια η Weleda πρεσβεύει από παλιά.

 

Το 2018, η Weleda έγινε μία από τις δύο κορυφαίες εταιρείες στην παγκόσμια αγορά που έχει εφαρμόσει το πρότυπο της UEBT σε πάνω από 1.200 εφοδιαστικές αλυσίδες για φυσικές πρώτες ύλες, ακόμα και μέχρι την αρχική τους προέλευση. Τα δύο τρίτα των ειδών που υπάρχουν παγκοσμίως ζουν στο υπέδαφος και πάνω από το 90% της τροφής μας μεγαλώνει στο έδαφος, οπότε χωρίς τη δύναμη του εδάφους, δεν θα είχαμε τροφή. Με χρήση των βιοδυναμικών μεθόδων, η Weleda διατηρεί το έδαφος στους κήπους της υγιές, καθιστώντας το όσο πιο ανθεκτικό και με μεγαλύτερη βιοποικιλότητα είναι δυνατόν. Μετά τους ωκεανούς, το έδαφος της γης είναι η μεγαλύτερη αποθήκη άνθρακα, περισσότερο κι από τα δάση. Ένα ζωντανό μέρος του φλοιού της γης, το έδαφος φιλτράρει το νερό της βροχής δημιουργώντας φρέσκο, καθαρό πόσιμο νερό. Όλοι μας επιβιώνουμε λόγω του υγιούς εδάφους και οφείλουμε να διατηρήσουμε αυτόν τον πλούτο.

 

 

Οι πρώτες ύλες για τη Weleda καλλιεργούνται βιολογικά σε περίπου 284.000 στρέμματα σε όλον τον κόσμο, που ισοδυναμεί με 35.000 γήπεδα ποδοσφαίρου. Η Weleda διαθέτει τον μεγαλύτερο βιοδυναμικό κήπο φαρμακευτικών φυτών στην Ευρώπη, που στεγάζει πάνω από 1.000 διαφορετικά είδη φυτών, περίπου 50 είδη πουλιών και πάνω από 30 διαφορετικά είδη άγριων μελισσών, σε 230 στρέμματα. Για τα προϊόντα της Weleda χρησιμοποιούνται πάνω από 120 φυτά, τα οποία συλλέγονται και γίνεται η επεξεργασία τους σε μορφή βάμματος.

 

 

Η Weleda διατηρεί πάνω από 50 σταθερές συνεργασίες με καλλιεργητές βιολογικής γεωργίας σε όλον τον κόσμο. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Weleda στην Ελβετία, τη Γερμανία και τη Γαλλία χρησιμοποιούν ανανεώσιμες μορφές ενέργειες σε ποσοστό 100%. Για τα υπόλοιπα τμήματα του Ομίλου Weleda, το ποσοστό ανέρχεται σε 91%. Ποσοστό 98% των απορριμμάτων που προκύπτει κατά την παραγωγή επαναχρησιμοποιείται. Η Weleda έχει ευθυγραμμίσει τους στόχους της για τη βιωσιμότητα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, που δημοσιεύτηκαν το 2015.

 

 

 

Ομάδα που φροντίζει την επιδερμίδα σου όσο καμία άλλη, δεν την αλλάζεις!

Oι ανοιξιάτικες βολτες ξεκίνησαν και η νέα σειρά προϊόντων Skin Food γίνεται ο σύμμαχός σου για ομορφιά από την κορφή ως τα νύχια!  Skin Food Lip Butter, Skin Food Body Butter και Skin Food Light συνθέτουν την απόλυτη σειρά ενυδάτωσης.

 

Με σημείο αναφοράς τη διαχρονική συνταγή του 1926, κάθε προϊόν Skin Food είναι εξίσου αποτελεσματικό, όπως η αυθεντική Κρέμα Σώματος και Χεριών – Weleda Skin Food, καθώς περιέχει συστατικά που καταπραΰνουν άμεσα και ορατά το ξηρό και το ταλαιπωρημένο δέρμα. Η απόλυτη υπερτροφή για το δέρμα! Η Adele, η Victoria Beckham και η Julia Roberts, εκτός από το εξαιρετικό ταλέντο τους, έχουν και κάτι ακόμη κοινό: Όλες τους έχουν μία Skin Food της Weleda στο νεσεσέρ τους! 

 

 

 

 • Skin Food Για Πρόσωπο και Σώμα

Πλούσια σύνθεση που βοηθά κάθε τύπο δέρματος και ηλικία στην αντιμετώπιση της ξηρής και τραχιάς επιδερμίδας σε πρόσωπο, αγκώνες, χέρια και πόδια, αφού αναπληρώνει ό,τι έχει ανάγκη. Βελτιώνει σημαντικά την ενυδάτωση του δέρματος, την ελαστικότητα και την απαλότητά του, ενώ ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων. Η απόλυτη, ορατή θρέψη της επιδερμίδας έρχεται από την πρώτη εφαρμογή!

 

Μία κρέμα, έξι χρήσεις:

 1. Ενυδατώνει το δέρμα σε χέρια, αγκώνες και φτέρνες
 2. Xρησιμοποιείται ως μάσκα πρόσωπου
 3. Άμεση ενυδάτωση στα πετσάκια
 4. Βάση για το μακιγιάζ
 5. Αναζωογονεί το ταλαιπωρημένο – αφυδατωμένο δέρμα
 6. Για λάμψη πάνω από το μακιγιάζ ως highlighter

 

 

 

 • Skin Food Light

Προσφέρει εντατική περιποίηση και άμεση ενυδάτωση χωρίς ίχνη λιπαρότητας σε πρόσωπο και σώμα, ενώ επαναφέρει τον προστατευτικό μανδύα του δέρματος, προστατεύοντάς το έτσι από την αφυδάτωση. Το must have κάθε γυναίκας!

 

 

 • Skin Food Body Butter

Το απολαυστικό Body Butter περιβάλλει το σώμα  με έναν μοναδικό συνδυασμό βοτανικών εκχυλισμάτων για μεταξένια αίσθηση του ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος. Η κρέμα απορροφάται άμεσα και δεν αφήνει αίσθηση λιπαρότητας, ενώ προσφέρει  άμεση ανακούφιση και ενυδάτωση που διαρκεί.
 

 

 

 • Skin Food Lip Butter

Εντατική θρέψη και προστασία για πολύ ξηρά και σκασμένα χείλη. Προσφέρει άμεση ενυδάτωση, εντατική θρέψη και ανακούφιση στα σκασμένα χείλη ενώ παράλληλα προστατεύει από τις εξωτερικές επιδράσεις, όπως τον κρύο αέρα και την ξηρή ατμόσφαιρα σε κλειστούς χώρους.

 

 

 • SUPER (Skin) FOOD Basics

 

 Βιολογικό Εκχύλισμα Φύλλων Δενδρολίβανου:

Γνωστό για την αναζωογονητική, τονωτική και θερμαντική δράση του, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

 

Βιολογικό Εκχύλισμα Πανσέ:

Γνωστό για τις καταπραϋντικές και τις θεραπευτικές ιδιότητες του, έχει μακρά παράδοση χρήσης στο τραχύ, πληγωμένο δέρμα.

 

Βιολογική Καλέντουλα:

Με καταπραϋντικές και αναπλαστικές ιδιότητες, προστατεύει και ενισχύει την άμυνα του δέρματος. Αναζωογονεί το ξηρό, ερεθισμένο και ταλαιπωρημένο δέρμα που έχει χάσει την ισορροπία του.

 

Βιολογικό Εκχύλισμα Χαμομηλιού:

Είναι απαλό και καταπραϋντικό και είναι ιδανικό για το ευαίσθητο δέρμα.

 

 

100 years Weleda. 100 years spreading seeds of love!

 

 

Για μία μεγάλη γκάμα προϊόντων επισκεφθείτε το www.weleda.gr.

Όλα τα προϊόντα Weleda διατίθενται σε αποκλειστικότητα από την εταιρεία EΛΟΒΑΡΗ

 

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath