Home / Famous Talks  / God is a Dj and Junior Pappa preaches his music!

God is a Dj and Junior Pappa preaches his music!

Ακόμη κι αν η ηλεκτρονική μουσική δεν ανήκει στα μουσικά σου ακούσματα, σίγουρα γνωρίζεις το όνομά του. Ο Έλληνας μουσικός παραγωγός και dj Νικόλαος Πάππας aka Junior Pappa έχει καταφέρει τα τελευταία 20 χρόνια να δημιουργήσει ένα δυνατό engaged κοινό, που τον ακολουθεί στα μουσικά του “ταξίδια” και απολαμβάνει τη μοναδική του ενέργεια, κάθε φορά που ανεβαίνει στα decks. Aυτοδίδακτος, με έντονα μουσικά ερεθίσματα από την οικογένειά του, ο Junior Pappa έχει ταυτιστεί με την ελληνική house και techno σκηνή, με εμφανίσεις στα διασημότερα clubs της χώρας αλλά και του εξωτερικού, με remixes σε κομμάτια διεθνών dj’s (Nina Kraviz, MiguelCampbell, Teddy Douglas, Sisy Ey, Simion κ.α) και συνεργασίες μαζί τους (Sven Väth, Morales, Dennis Ferrer, Nina Kraviz) αλλά και με ξεχωριστές προσωπικές συλλογές. Όπως ο ίδιος λέει, σκοπός του σε κάθε εμφάνιση ήταν και είναι να κάνει τον κόσμο να χορεύει, και αυτό είναι κάτι που με βεβαιότητα χαρακτηρίζει τα sets του. Ξεκινώντας με μια αναδρομή στα πρώτα του ακούσματα και επιρροές, μας μιλά για το σύγχρονο, ελληνικό μουσικό τοπίο, τις σημαντικές συνεργασίες αλλά και όλα όσα ανυπομονεί να κάνει στη “μετά COVID εποχή”. 

Ladies and Gentlemen, Junior Pappa! 

 

 

Μπαμπάς και θείος djs. Η ενασχόλησή σου με τον χώρο της μουσικής θα έλεγες ότι ήταν μονόδρομος; Σε ποια ηλικία κατάλαβες ότι με αυτό θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά;

Eίναι αναμενόμενο, όταν μεγαλώνεις μέσα στη μουσική, να κολλήσεις το μικρόβιο πιο εύκολα. Και η γιαγιά καθηγήτρια πιάνου και κιθάρας… Οπότε καταλαβαίνεις ότι το μπλέξιμο ήταν μεγάλο. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν πάντα μέσα σε αυτά, και γι’ αυτό από πολύ μικρός ήξερα τι ήταν αυτό που θέλω να κάνω στην ζωή μου. 

 

 

 

Τι μουσική άκουγες στην εφηβεία; Τι θυμάσαι από τα πρώτα σου μουσικά ερεθίσματα;

Ήμουν και είμαι λάτρης της μαύρης μουσικής. Πάντα άκουγα hip hop και rap, αλλά και discο, soul πράγματα. 

 

 

 

 

Γενικά είσαι ανοιχτός σε άλλα είδη εκτός από την ηλεκτρονική μουσική;

Είχα την άποψη από πολύ μικρός ότι η μουσική είναι μία, οπότε άκουγα και ακούω ακόμη και σήμερα σχεδόν τα πάντα.

 

 

Αποτελείς ένα από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, με remixes σε κομμάτια διεθνών καλλιτεχνών, σημαντικές προσωπικές παραγωγές, καταπληκτικά live sets. Υπάρχει κάτι που δεν έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα και επιθυμείς να κάνεις;

Σε ευχαριστώ πολύ! Κοίταξε, στόχοι υπάρχουν, υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντοτε. Βήμα βήμα μου αρέσει να προχωράω, και να τους κατακτώ. Το επόμενό μας βήμα θεωρώ ότι είναι το εξωτερικό, αλλά και οι μεγαλύτερες παραγωγές events στην Ελλάδα, όπως το TWISTED project που αγαπώ πολύ, και ονειρεύομαι να ανεβάσουμε πολύ ψηλά. 

 

 

Έζησες τη Θεσσαλονίκη στα καλύτερά της, επί εποχής Decadence, Venue κ.α, όταν η underground σκηνή βίωνε μία πολύ ανοδική πορεία στην πόλη. Θεωρείς ότι έχει αλλάξει πολύ το σκηνικό σε ό,τι αφορά τη διασκέδαση και τα μουσικά ακούσματα;

Εκείνα τα χρόνια όλα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα. Τα είδη της ηλεκτρονικής μουσικής ήταν πολύ πιο συγκεκριμένα. Η διαφορά με το σήμερα είναι ότι ο κόσμος που βγαίνει, ηλικίας 19-30, ακούει τα πάντα, ελληνικά και house με την ίδια αγάπη, ενώ παλιά δεν ήταν έτσι. Δεν είναι κάτι που με ενοχλεί, ίσα ίσα μου αρέσει γιατί φέρνουμε πολύ και νέο κόσμο ακόμα πιο κοντά μας!

 

 

Πιστεύεις ότι η ηλεκτρονική μουσική στην Ελλάδα έχει τη θέση που της αξίζει; Πώς βλέπεις τη σύγχρονη house και techno σκηνή στη χώρα μας;

Η σκηνή έχει να δώσει πολλά ακόμα. Έχουμε τρομερούς dj’s και παραγωγούς στην Ελλάδα. Πιστεύω πολύ στα νέα παιδιά που θα αρχίσουν τώρα να γίνονται ονόματα, αλλά και στους πιο παλιούς, οι οποίοι δεν έχουν σταματήσει να εξελίσσονται! Και πίστεψέ με είμαστε πολλοί!! Σε λίγα χρόνια αν όλα πάνε καλά και με το θέμα της πανδημίας, θα δουν πολλά τα μάτια μας. Είναι όλοι γεμάτοι όρεξη να ξεκινήσουν αυτή τη στιγμή!

 

 

Έχεις μοιραστεί τα decks με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. Ξεχωρίζεις κάποια από αυτές τις συνεργασίες, κι αν ναι, γιατί;

Δύσκολη ερώτηση. Πώς να ξεχωρίσεις ανάμεσα σε Sven Väth ή Morales? Ανάμεσα σε Dennis Ferrer και Nina Kraviz?  Όλοι τους έχουν αφήσει το στίγμα τους στην παγκόσμια σκηνή, και απλά χαίρομαι και νιώθω περήφανος που έχω μοιραστεί τα decks μαζί τους. 

 

 

Καταφέρνεις και έχεις μια τρομερή χημεία και επικοινωνία με τον κόσμο σε κάθε σου εμφάνιση. Τι είναι αυτό που εσύ επιδιώκεις να περάσεις μέσα από τη μουσική σου παρουσία;

Ο σεβασμός που έχω στον κάθε ένα άνθρωπο, που έρχεται και ξοδεύει τα λεφτά του για να μας ακούει, ήταν, είναι και θα είναι για πάντα το πρώτο πράγμα που έχω στο μυαλό μου, όταν ανεβαίνω να παίξω. Αν δεν περάσει καλά ο κόσμος το βράδυ, εγώ ανεβάζω πυρετό από τη στενoχώρια μου. Το μόνο που θέλω να περνάω σε κάθε βραδιά, και μέσα από την μουσική μου και μέσα από την παρουσία μου, είναι ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε ενωμένοι, αφού μόνο τότε πραγματικά διασκεδάζουμε. 

 

 

Έχεις ταξιδέψει σε πολλές χώρες του εξωτερικού παίζοντας μουσική, αλλά και στα μεγαλύτερα clubs ανά την Ελλάδα. Πώς βίωσες την περίοδο της καραντίνας με κλειστά μαγαζιά και αεροδρόμια; Τι σου έχει λείψει περισσότερο όλο αυτό το διάστημα;

Δεν πίστευα ότι θα το πω, αλλά μου έχουν λείψει ακόμα και οι καθυστερημένες πτήσεις της Aegean! (γέλια) Κυρίως, όμως, τα clubs και η επαφή  με το κοινό μου. Όσο για την περίοδο της καραντίνας… Φαγητό, κρασί και στούντιο είναι οι 3 λέξεις που μου έρχονται πρώτες. 

 

 

 

 

Ξεχωρίζεις, όμως, και για το στυλ σου. Θα έλεγες ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής σου παρουσίας;

Αυτό δεν το ξέρω, φοράω ότι μου αρέσει και νιώθω άνετα. Ό,τι με κάνει να έχω αυτοπεποίθηση, και να ανεβαίνω να κάνω τα δικά μου στο booth. Κατά τηνγνώμη μου έχω κάνει και μεγάλη λάθη… (γέλια)

 

 

 

Πρόσφατα δημιούργησες μια επανεκτέλεση ενός κλασικού κομματιού των θρυλικών U2 σε συνεργασία με τον Frontman του συγκροτήματος “Melisses”,  Χρήστο Μάστορα. Λίγα λόγια για τη σύλληψη της ιδέας και τη συνεργασία σας.

 Με τον Χρήστο έχουμε φιλικές σχέσεις, και ένα βράδυ μέσα από κουβέντα για τη μουσική, μου έδειξε κάτι που έφτιαχνε. Προέκυψε, λοιπόν, και μια δίκη μου version, μου έδωσε τη μαγική του φωνή και αυτό ήταν! Έκανα να κοιμηθώ μέρες από τη χαρά μου, γιατί τον θαύμαζα πολύ πριν γνωριστούμε, και τώρα που ξέρω και πόσο καλός άνθρωπος και χαρακτήρας είναι, είμαι ακόμα μεγαλύτερος fan!

 

 

 

 

Σε απολαύσαμε σε ένα μοναδικό dj set με φόντο το φαράγγι του Σκεπασμένου, μια ιδέα της ομάδας Subreal Prisoners. Μίλησέ μας για αυτή την εμπειρία. Έρχονται κι άλλα ανάλογα βίντεο;

Τα παιδιά κάνουν τρομερή δουλειά και χαίρομαι πολύ κάθε φορά που συνεργαζόμαστε. Ναι, έρχονται 3 μεγάλες παραγωγές. Μια με τους Subreal, μια με το Cavo Tagoo στη Σαντορίνη και μια με το Far out club στην Ιο! 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=vh5d6J–NgU

 

Οι στόχοι και τα σχέδιά σου από εδώ και πέρα;

Αν επιτέλους ξεμπερδέψουμε με τον COVID, στόχος μου είναι να παίζω μουσική κάθε μέρα. Από εκεί και πέρα όλα θα γίνουν!

 

Instagram: juniorpappa

 

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath