Home / Cozyhome  / Cozy Meets  / Generation next: Αλεξία Αλεξοπούλου, al2

Generation next: Αλεξία Αλεξοπούλου, al2

Είναι νέοι, ταλαντούχοι, με όρεξη για δημιουργία και φρέσκες ιδέες! Η νέα γενιά σημαντικών design brands πήρε τα σκήπτρα και το αποτέλεσμα τη δικαιώνει!
H Αλεξία Αλεξοπούλου, Export Manager της al2,  μας συστήνεται και μοιράζεται μαζί μας την οπτική και τους στόχους της για το μέλλον.

 

Εκπροσωπώντας το σύγχρονο “πρόσωπο” της al2, ποιες ήταν οι αλλαγές που οραματιζόσουν και τελικά κατάφερες να πραγματοποιήσεις στην εταιρεία ως Export Manager;

Με την έλευσή μου στην εταιρεία, προσπάθησα να δώσω μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το τι είναι και τι πρεσβεύει η al2 αλλά και να το μεταφέρω στο κοινό μας. Ανέπτυξα και συνεχίζω να αναπτύσσω σχέσεις εμπιστοσύνης και εξέλιξης με τους πελάτες μας στο εξωτερικό, δίνοντας μεγάλη έμφαση στον αλληλοσεβασμό και την αλληλοκατανόηση. Προσπαθώ να επισκέπτομαι τους περισσότερους πελάτες μου τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, με σκοπό την άμεση επικοινωνία αλλά και τα σχέδια για την ανάπτυξη και επίτευξη των επαγγελματικών μας στόχων.

 

 

Ποια η φιλοσοφία της al2 σε ό,τι αφορά την εξωστρέφεια και τη δυναμική παρουσία της στις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις;

H al2 είναι ένα design brand με έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό σχεδιασμό προϊόντων, που σταδιακά εδραιώνεται και στην παγκόσμια σφαίρα του design. Με τη συμμετοχή μας σε εκθέσεις στο εξωτερικό θέλουμε μαζί με τον πατέρα μου, Μάνο Αλεξόπουλο, να περάσουμε τη δική μας άποψη και τα δικά μας συναισθήματα για την έννοια του design και όμορφου προϊόντος, δείχνοντας ταυτόχρονα τη λειτουργικότητα, τον έξυπνο σχεδιασμό αλλά και την καινοτομία που εφαρμόζουμε στα μοντέλα μας.

 

 

Collection mos-i-ko designed by Sotiris Lazou design studio.

Mobius

 

Ποιες είναι οι νέες σχεδιαστικές προτάσεις της al2 για χώρους με στυλ και άποψη;

Όλα τα προϊόντα της al2 έχουν διαχρονικό χαρακτήρα και είναι ικανά να αγγίξουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς, σε άποψη πελάτες. Όλα τα κομμάτια είναι σχεδιασμένα από καταξιωμένους σχεδιαστές και το στυλ τους μπορεί να μεταβληθεί βασιζόμενο στην εκάστοτε επιλογή χρωμάτων και υλικών. Κάθε χρόνο εντάσσουμε στη συλλογή μας κομμάτια με έναν ιδιαίτερο και νέο χαρακτήρα, διατηρώντας πάντοτε τα στοιχεία της κομψότητας, της απλότητας αλλά και της φρεσκάδας. Τα νέα μοντέλα για το 2020, βρίσκονται στο τελικό στάδιο του σχεδιασμού τους και θα παρουσιαστούν και φέτος τον Απρίλιο στη Salone del Mobile στο Μιλάνο.

 

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον της al2 αλλά και για τη δική σου προσωπική εξέλιξη;

Στόχος μας είναι να γίνει η al2 μια παγκοσμίου φήμης design εταιρεία, η οποία πάντα με τη δική της πινελιά, να παρουσιάζει στον κόσμο μοναδικά προϊόντα και να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ξεχωριστού και προσωπικού χώρου για τον κάθε οπαδό της. Με τη συνεχή ανάπτυξη του δικτύου των πελατών μας στο εξωτερικό αλλά και με τη μετάδοση της φιλοσοφίας και της ταυτότητάς μας μέσω των προϊόντων μας, εξελίσσεται τόσο η εταιρεία όσο και εμείς που βρισκόμαστε πίσω από αυτήν. Προσπαθώ να περάσω το μήνυμα ότι η al2 δεν είναι απλώς μια εταιρεία, η οποία πουλάει καλής ποιότητας έπιπλα. Υπάρχει μία ολόκληρη μελέτη και φιλοσοφία πίσω από κάθε προϊόν της al2. Για εμάς, το παν είναι η εμπειρία που λαμβάνει κανείς όταν έρχεται σε επαφή με ένα brand. Επιτυχία για εμένα είναι να κάνω το κοινό μας να κατανοήσει ότι προσφέρουμε μία ολοκληρωμένη εμπειρία, βοηθώντας τον πελάτη να δημιουργήσει το μοναδικό και δικό του περιβάλλον, ώστε να το νιώσει σπίτι του από το πρώτο λεπτό.

 

 

Ka-bera sideboard designed by Sotiris Lazou design Studio and wood-oo armchair designed by Ate Rote.

 

E-klipse highboard and omicra armchair, designed by Sotiris Lazou design studio.

 

 

BRIEF Q&A

Designer που θαυμάζω: Naoto Fukasawa

Αγαπημένη deco δεκαετία: art deco

Διακοσμητική τάση που λατρεύω: alternative chique

Όμορφος είναι ο χώρος που: εκφράζει τα εσωτερικά συναισθήματα του κατοίκου του

al2 σημαίνει: δημιουργία

 

 

www.al2.gr

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath