Home / Lifestyle  / Artiko bags: Μυηθείτε σε ένα σύμπαν γεωμετρικής, πολύχρωμης αισθητικής

Artiko bags: Μυηθείτε σε ένα σύμπαν γεωμετρικής, πολύχρωμης αισθητικής

Artiko bags: Μυηθείτε σε ένα σύμπαν γεωμετρικής, πολύχρωμης αισθητικής
Άρτεμις Οικονόμου είναι το δημιουργικό πρόσωπο πίσω από τις ξεχωριστές Artiko bags. 

H designer Άρτεμις Οικονόμου και οι υπέροχες Artiko τσάντες της μας μυούν στο πιο ξεχωριστό design σύμπαν. Πρωταγωνιστές, τα πολλά και έντονα χρώματα, τα γεωμετρικά σχέδια, τα ενδιαφέροντα floral -και όχι μόνο- μοτίβα, το μοναδικό στυλ που “φωνάζει” ζωντάνια και δυναμική αλλά και η υψηλή ποιότητα.

Η ταλαντούχα designer μας μιλά για τις χειροποίητες δημιουργίες της, την πολυπόθητη έμπνευση, μας λέει λίγα λόγια για τη δημιουργική διαδικασία σχεδίασης και κατασκευής τους και μοιράζεται μαζί μας τα μελλοντικά της σχέδια. 

 

Artiko bags: Μυηθείτε σε ένα σύμπαν γεωμετρικής, πολύχρωμης αισθητικής

Artiko bags: Μυηθείτε σε ένα σύμπαν γεωμετρικής, πολύχρωμης αισθητικής

Artiko bags: Μυηθείτε σε ένα σύμπαν γεωμετρικής, πολύχρωμης αισθητικής

Τσάντες συνώνυμες του ιδιαίτερου στυλ που παράλληλα σου φτιάχνουν τη διάθεση!

 

 
Πες μας λίγα λόγια για σένα. Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου με τη δημιουργία χειροποίητων τσαντών και αξεσουάρ;

Σπούδασα αρχιτεκτονική και δουλεύω δέκα χρόνια ως interior designer. Αυτό που επικρατούσε στη διακόσμηση ήταν η φιλοσοφία των οικονομικών μαζικής παραγωγής επίπλων. Από τότε έψαχνα για πιο ιδιαίτερες προτάσεις και για πιο προσωποποιημένες στυλιστικές επιλογές. Έτσι άρχισα να έρχομαι σε επαφή με μια τοπική κοινότητα δημιουργών και σύντομα ανακάλυψα πως με ενδιαφέρει το ίδιο και στον χώρο της μόδας. Υποστηρίζω πολύ αυτή τη νέα τάση του slow made, ανθρώπων που δημιουργούν ξεχωριστά, χειροποίητα, μικρής παραγωγής αντικείμενα.

Με βάση αυτή τη λογική δημιουργήθηκε το Artiko, προσφέροντας ιδιαίτερες, χειροποίητες τσάντες που κατασκευάζονται στην Ελλάδα, με καλά υλικά σε προσιτές τιμές, ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία. Η μικρή παραγωγή θα είναι πάντα πιο ακριβή από τη μαζική γιατί κοστίζει περισσότερο και απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο υλοποίησης. Δεν έρχεται η μικρή παραγωγή να ανταγωνιστεί τη μαζική. Έρχεται απλά για να δώσει την επιλογή να αγοράσει κανείς κάτι πιο ιδιαίτερο, φτιαγμένο με αγάπη, σε ένα ανθρώπινο εργασιακό περιβάλλον.

 

Από πού αντλείς έμπνευση και ποιες οι επιρροές σου για την τελευταία κολεξιόν σου;

Ζούμε σε μια εποχή που κάθε ημέρα μπορείς να γίνεις παραλήπτης πάρα πολλών πληροφοριών και άρα έμπνευσης. Οι καλύτερες πάντως ιδέες έρχονται όταν συζητάω μια ιδέα με αγαπημένους μου ανθρώπους. Μια χαλαρή κουβέντα οδηγεί πάντα σε μια καλή ιδέα, πολλές φορές εκεί που δεν το περιμένεις.

 

Βάλε μας λίγο και εμάς στην πιο δημιουργική διαδικασία… Ποια τα βήματα και τα στάδια που ακολουθείς για να δημιουργήσεις τις τσάντες και τα αξεσουάρ σου;

Όλα ξεκινούν από την επιλογή των υφασμάτων και όλων των μικρών αξεσουάρ που πλαισιώνουν μία τσάντα. Αυτή είναι ίσως και η αγαπημένη μου διαδικασία. Άπειρες επιλογές, χρώματα, μοτίβα, πολλή σκέψη μέχρι να επιλέξουμε τα υφάσματα της κάθε σεζόν και να προκύψουν οι κατάλληλοι συνδυασμοί. Παράλληλα σχεδιάζουμε τα πατρόν και τα ταιριάζουμε με τα αντίστοιχα υφάσματα. Ύστερα ράβονται τα πρώτα δείγματα, για να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα και αν είναι όλα εντάξει, προχωράμε στην αναπαραγωγή τους. Στο τέλος, οργανώνεται η φωτογράφιση για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε τα νέα μας σχέδια στο eshop μας και στα κοινωνικά δίκτυα.

 

 

Artiko bags: Μυηθείτε σε ένα σύμπαν γεωμετρικής, πολύχρωμης αισθητικής Artiko bags: Μυηθείτε σε ένα σύμπαν γεωμετρικής, πολύχρωμης αισθητικής

 

 

 

Γιατί κατά τη γνώμη σου είναι τόσο ξεχωριστά items οι τσάντες για τις γυναίκες; 

Έχουμε πάντα στην ντουλάπα μας πολύ λιγότερες τσάντες απ’ ότι ρούχα. Η τσάντα είναι ένα ξεχωριστό αντικείμενο, μια προσωπική επιλογή της κάθε γυναίκας που θα κάνει την έρευνά της πριν την αγοράσει και φανερώνει τελικά το στυλ και τη διάθεσή της. Κάθε Artiko τσάντα είναι ένα μικρό έργο τέχνης με χαρακτήρα και προσωπικότητα που ψάχνει το ταίρι της.

 

Τι συμβουλή θα έδινες σε μία γυναίκα ώστε να βρει την κατάλληλη για εκείνη τσάντα που θα την εκφράζει;

Βλέπουμε την τσάντα ως το τελευταίο πράγμα που παίρνει μια γυναίκα πριν φύγει από το σπίτι. Έχει ντυθεί για την ανάλογη περίσταση και η τσάντα έρχεται να δώσει την τελευταία πινελιά στο συνολικό της στυλ ανάλογα με τη διάθεσή της. Εκφραστείτε, δοκιμάστε, βρείτε τον εαυτό σας.

 

 

Backpacks, clutches, belt bags, banana bags… Ποιους κανόνες είναι καλό να ακολουθούμε ώστε να επιλέγουμε τη σωστή τσάντα σε κάθε περίσταση;

Δεν υπάρχουν κανόνες. Ας διατηρήσουμε την ελευθερία μας στο τι επιλέγουμε να φορέσουμε και ποια τσάντα να κρατήσουμε. Δε θα μας δικάσει κανείς για τις στυλιστικές μας επιλογές. Ή τουλάχιστον δε θα έπρεπε.

Ας επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να εκφραστούν ελεύθερα, να πειραματιστούν και να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους. Επιλέγουμε μία τσάντα γιατί μας αρέσει, μας εκφράζει και μας βολεύει. Εμείς σχεδιάζουμε τσάντες και χρησιμοποιούμε υφάσματα που δεν ακολουθούν απαραίτητα τους στυλιστικούς κανόνες. Σημασία για μας έχει οι τσάντες να έχουν προσωπικότητα.

 

 

Artiko bags: Μυηθείτε σε ένα σύμπαν γεωμετρικής, πολύχρωμης αισθητικής

 

 

 

Ποιο θα είναι το ισχυρότερο trend στις τσάντες για την προσεχή άνοιξη;

Η μεγάλη τσάντα θα έχει την τιμητική της απ’ ότι φαίνεται τη σεζόν που μας έρχεται. Άνεση έναντι μινιμαλισμού 1- 0. Για να δούμε πώς θα πάει αυτό!

 

Τι οραματίζεσαι για το μέλλον του brand σου; Τι ετοιμάζεις από εδώ και πέρα;

Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το πώς έχουν εξελιχθεί μέχρι στιγμής τα πράγματα. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι, να μεγαλώσει η ομάδα μας, να κάνουμε νέες συνεργασίες και γιατί όχι να ανοίξουμε το δικό μας φυσικό κατάστημα. Ονειρευόμαστε ένα Artiko που δε θα μείνει μόνο στην τσάντα και ελπίζουμε σύντομα τα πολύχρωμα μας υφάσματα, άλλοτε φλοράλ, άλλοτε γεωμετρικά, άλλοτε μονόχρωμα να μετατραπούν σε φορέματα. Μεγάλα όνειρα με μικρά όμως βηματάκια κάθε φορά.

 

 

Artiko bags: Μυηθείτε σε ένα σύμπαν γεωμετρικής, πολύχρωμης αισθητικής

 

 

6X6

Η αγαπημένη bag designer: Αγαπημένη γενικά designer Donna Wilson.
Banana bag ή belt bag: Belt bag ξεκάθαρα.
Δεκαετία που ξεχωρίζω: 80s για πάντα.
Αγαπώ τα patterns γιατί: Μας φτιάχνουν τη διάθεση.
Ονειρεύομαι να: Έχω πάντα δίπλα τους αγαπημένους μου.
Δεν λείπει από την τσάντα μου: Ένα δεύτερο για να μην πω τρίτο μικρότερο τσαντάκι, α λα μπαμπούσκα.

stavroulaarnaouti@cozyhome.gr

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!