Home / Cozyhome  / Al2: Μια ανθρώπινη εμπειρία

Al2: Μια ανθρώπινη εμπειρία

al2
Τα έπιπλα δεν είναι απλά χρηστικά αντικείμενα. Είναι οι “φωνές” που μεταφράζουν τον εσωτερικό μας κόσμο στους χώρους που μας περιβάλλουν. Ακριβώς αυτή είναι η φιλοσοφία του design brand al2, που προάγει τον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό υψηλής ποιότητας επίπλων, για να μας δώσει τη δυνατότητα να εκφράσουμε τη μοναδικότητά μας.

 

To design brand al2 ξεκίνησε την πορεία του πριν οκτώ χρόνια, ως μια οικογενειακή, ελληνική επιχείρηση, με στόχο να συνδράμει στο σχεδιαστικό σύμπαν με τις ιδέες και τη φιλοσοφία του, αλλά και να παρουσιάσει το υψηλής ποιότητας design στη χώρα όπου γεννήθηκε.

 

Η ανθρώπινη εμπειρία στο επίκεντρο

Απόλυτη προτεραιότητα για την εταιρεία είναι η ανθρώπινη εμπειρία, γι’ αυτό και όλα τα προϊόντα του design brand al2 βρίσκονται σε συνομιλία με τους χώρους και τους ανθρώπους γύρω τους. Δημιουργούν μια φιλόξενη ατμόσφαιρα, αφιερωμένη στην αισθητική υπεροχή και τη δημιουργία θετικών συναισθημάτων.

Τα προϊόντα al2 αποτελούν παραδείγματα ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού. Οι τεχνίτες συνδυάζουν την εμπειρία τους με τις σύγχρονες διαδικασίες βιομηχανικής παραγωγής. Οι μοναδικοί διεθνείς σχεδιαστές εισάγουν την ατομικότητά τους σε συνεργικά σχέδια. Για την εταιρεία, κάθε δημιουργία έχει “ψυχή”, που είναι παρούσα σε κάθε στάδιο της διαδικασίας σχεδιασμού.

Για παράδειγμα, το bestseller ντουλάπι ka-bera, εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ’60. Σχεδιάστηκε από το Sotiris Lazou design studio με έδρα την Αθήνα, γνωστό για τις υποβλητικές και οργανικές του μορφές. Τα μοντέρνα υλικά εξασφαλίζουν την ανθεκτικότητα του ντουλαπιού, ενώ οι χειροποίητες λαβές δίνουν μια νότα ζεστασιάς στις πόρτες του.

 

ka bera al2

The ka-bera cabinet

 

Από την άλλη, το ντουλάπι e-klipse έχει περισσότερο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα. Το διαγώνιο μοτίβο και οι ιδιαίτερες χρωματικές αποτυπώσεις του, συχνά το καθιστούν αγαπημένο κομμάτι όσων επιθυμούν να κάνουν μια τολμηρή δήλωση μέσω των επίπλων που επιλέγουν. Η φιλοσοφία “Art for Living” της al2 φέρνει την τέχνη σε κάθε προϊόν, δημιουργώντας χώρους με μοναδική προσωπικότητα.

 

e klipse al2

The e-klipse cabinet

 

Για δύο πολυτελή διαμερίσματα στο Τελ Αβίβ, τα ντουλάπια e-klipse επιλέχθηκαν σε σκούρο γκρι και μπορντό, για να δώσουν μια ιδιαίτερη νότα στους minimal χώρους, ακριβώς όπως θα έκανε και ένα έργο τέχνης. Παράλληλα, λειτουργούν ως κομψές μονάδες τηλεόρασης, με άφθονο χώρο αποθήκευσης.

 

al2 eklipse tel aviv

Το e-klipse cabinet σε σκούρο γκρι ως statement piece σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Τελ-Αβίβ.

 

Μοναδικές ταυτότητες και ιστορίες

Χάρη στις μοναδικές τους ταυτότητες, τα σχέδια της al2 μπορούν να ενταχθούν αρμονικά σε κάθε είδους χώρο. Στο ξενοδοχείο Athens 1890, οι interior designers επέλεξαν τις καρέκλες wood-oo για να απαλύνουν την αυστηρή αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα. Σε συνεργασία με την al2, το Ιταλικό design studio Ate Rote δημιούργησε την καρέκλα wood-oo ως “αγκαλιά”. Το καμπύλο σχήμα των χεριών φέρνει την άνεση μιας πολυθρόνας, σε μια ευέλικτη καρέκλα τραπεζαρίας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο μόνη της ως statement piece, όσο και γύρω από ένα τραπέζι.

 

wood oo

Η σειρά wood-oo, σε σχεδιασμό Ate Rote, συνδυάζει τον μινιμαλισμό με το οργανικό design.

 

Η al2 πιστεύει ότι κάθε προϊόν πρέπει να αφηγείται τη δική του ιστορία. Μέσω του σχεδιασμού της, η τραπεζαρία mos-i-ko προσκαλεί τους ανθρώπους να συγκεντρωθούν γύρω της. Η βάση της διαθέτει μια κεντρική ομάδα συμπαγών ξύλινων ποδιών, ενώ η ορθογώνια επιφάνειά της καταλήγει σε καμπύλες γωνίες. Έτσι, επιτρέπει στις καρέκλες να τραβηχτούν προς κάθε πλευρά και στους συνδαιτημόνες να έρθουν πιο κοντά μεταξύ τους.

 

 

wood oo chair

The wood-oo chair

mos i ko

The Mos-i-ko dining table

 

Στο δημιουργικό σύμπαν της al2 πρωταγωνιστεί ο άνθρωπος και κάθε design piece είναι ένα έργο τέχνης με ψυχή, που αποτυπώνει τη μοναδικότητα του κατόχου του.

 

al2

Τα έπιπλα της al2 παρασκευάζονται στην Ελλάδα από έμπειρους τεχνίτες.

 

Al2
Κηφισίας 346, Χαλάνδρι
τηλ. 2106824941
Facebook: @al2official
Instagram: al2_official

elenimichailidou@cozyhome.gr

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin