Home / Good Life  / 7 καλοκαιρινοί προορισμοί για αξέχαστες gourmet εμπειρίες

7 καλοκαιρινοί προορισμοί για αξέχαστες gourmet εμπειρίες

gourmet greek restaurants
Από την Κέρκυρα ως τη Σαντορίνη κι από τη Ρόδο ως τη Χαλκιδική, αυτοί είναι οι 7 καλοκαιρινοί προορισμοί, που θα σου προσφέρουν τις πιο αξέχαστες gourmet εμπειρίες!

 

Όταν ο πλούτος της ελληνικής γης και θάλασσας συναντά το ανήσυχο, δημιουργικό πνεύμα σπουδαίων Ελλήνων και διεθνώς καταξιωμένων chefs, τότε το γευστικό αποτέλεσμα μόνο εντυπωσιακό μπορεί να είναι! Αν αναζητάς έντονες γαστρονομικές συγκινήσεις, σε χώρους που ξεχωρίζουν για την ατμόσφαιρα και την τοποθεσία τους, τότε διάλεξε έναν από τους gourmet καλοκαιρινούς προορισμούς, που προτείνουμε παρακάτω…

 

“Armyra by Papaioannou” στην Πύλο

Το εστιατόριο Armyra by Papaioannou, στο πολυτελές συγκρότημα The Romanos, A Luxury Collection Resort της Costa Navarino, αποτελεί κορυφαίο προορισμό για φρέσκο ψάρι, θαλασσινά και όχι μόνο.

 

armyra dish

Photo credit: Amryra by Papaioannou

armyra gourmet restaurant

Photo credit: Amryra by Papaioannou

 

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου και η ομάδα του μας καλούν να γνωρίσουμε την αυθεντικότητα των αρωμάτων και των γεύσεων της ελληνικής θάλασσας και της γης. Το μενού υμνεί τη Μεσογειακή διατροφή και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την εποχικότητα της πρώτης ύλης. Πρωταγωνιστές όλων των πιάτων είναι τα τοπικά προϊόντα, που χαρίζει απλόχερα η Μεσσηνία.

 

armyra chef papaioannou

Γιώργος Παπαϊωάννου, Photo credit: Amryra by Papaioannou

 

“Etrusco” στην Κέρκυρα

Ήταν το 1992, όταν ο αρχιμάγειρας του Club Mediterranee, Etrusco Botrini, αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Κέρκυρα και να ανοίξει εκεί ένα μικρό εστιατόριο. Το 2000, το εστιατόριο αναλαμβάνει ο γιoς του, Ettore Botrini, ο οποίος κερδίζει και τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο, το 2003. Από τότε μέχρι σήμερα, το “Etruscoαποσπά δεκάδες Χρυσούς Σκούφους και βραβεία FNL, ενώ αναδεικνύεται ως καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας τα τελευταία οκτώ συναπτά έτη!

 

etrusco gourmet dish

Photo credit: Etrusco

etrusco gourmet restaurant

Photo credit: Etrusco

 

Το “Etrusco” είναι περιτριγυρισμένο από έναν καταπράσινο κήπο, απ’ όπου ο chef ιδιοκτήτης του προμηθεύεται λαχανικά, λουλούδια και φρούτα, που χαρακτηρίζουν το menu του. Έτσι, ανέπτυξε μια εμπνευσμένη από τη φύση φιλοσοφία κουζίνας και δημιουργεί πιάτα που παντρεύουν τις σύγχρονες τεχνικές με τις παραδοσιακές γεύσεις.

 

ettore botrini chef

Ettore Botrini. Photo credit: Etrusco

 

Grandma’s” στην Ίο

Βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο στην κατηγορία Μοντέρνα Κουζίνα το 2019 και το 2020, το Grandma’s του Liostasi Hotel στην Ίο προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Αυτήν τη σεζόν το εστιατόριο ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον chef Σωτήρη Ευαγγέλου, έναν από τους κορυφαίους πρεσβευτές της Μοντέρνας Ελληνικής Κουζίνας.

 

grandma's dish

Photo credit: Liostasi

grandma's gourmet restaurant

Photo credit: Liostasi

 

Ως Consulting Chef, ο κ. Ευαγγέλου, μαζί με τον Executive Chef Χρήστο Κανουλά, προμηθεύονται υλικά υψηλής ποιότητας από τα νησιά των Κυκλάδων. Δημιουργούν νέα πιάτα, εμπνευσμένα από τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις της περιοχής και αναπτύσσουν μια δημιουργική -du jour- φιλοσοφία.

 

sotiris evaggelou chef

Σωτήρης Ευαγγέλου. Photo credit: Iosifina Svania.

 

“Lycabettus” στη Σαντορίνη

Το Lycabettus του Andronis Luxury Suites είναι σίγουρα το πιο όμορφο gourmet dining balcony της Οίας! Κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού, με το απέραντο μπλε να μας περιβάλλει, δοκιμάζουμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό, σε μια εποχή που όλα τα αυθεντικά και χειροποίητα έχουν τη δική τους, εγγενή αξία.

 

Lycabettus Restaurant dish

Photo credit: Lycabettus Restaurant

Lycabettus gourmet Restaurant

Photo credit: Lycabettus Restaurant

 

Ο Executive Chef Νίκος Λειβαδιάς, βετεράνος της γαστρονομικής σκηνής της Σαντορίνης, αναζητά τα καλύτερα τοπικά προϊόντα, για να οδηγεί τις δημιουργίες του σε νέα ύψη. Στα πιάτα του δένει αυθεντικές γεύσεις, ευφάνταστη παρουσίαση και σύγχρονες τεχνικές, αντιπροσωπεύοντας μια γενιά ταλαντούχων chef, που αναδεικνύουν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

 

nikos leivadias chef

Νίκος Λειβαδιάς. Photo credit: Lycabettus Restaurant.

 

“Matsuhisa Mykonos” στη Μύκονο

Ο ξακουστός chef Nobu Matsuhisa άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο το 1972, στο Περού. Μια καρμική συνάντησή του με τα αδέρφια Ιωαννίδη στο Λονδίνο, το 2003, οδήγησε στη γέννηση του Matsuhisa Mykonos, του εστιατορίου που έμελλε να γίνει σήμα κατατεθέν του Κυκλαδίτικου νησιού. Μαζί μεταμόρφωσαν μια έπαυλη του 19ου αιώνα στον εικονικό γαστρονομικό προορισμό, το μοναδικό open-air εστιατόριο του Nobu στον κόσμο με υπαίθριο sushi bar.

 

Matsuhisa Mykonos dish

Photo credit: Matsuhisa Mykonos

Matsuhisa Mykonos restaurant

Photo credit: Matsuhisa Mykonos

 

Εδώ, η New Style ιαπωνική κουζίνα του superstar chef δεν παρουσιάζει μόνο παγκοσμίως αγαπημένες επιλογές, όπως το διάσημο πιάτο με μαύρο μπακαλιάρο, η rock shrimp salad και το white fish dry miso, αλλά και daily specials με ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά του Αιγαίου Πελάγους.

 

nobu matsuhisa chef

Nobu Matsuhisa. Photo credit: Matsuhisa Mykonos.

 

“Noble” στη Ρόδο

Ο Γιώργος Τρουμούχης, Executive Chef του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa, και ο Σπύρος Κουγιός, Head Chef του Noble, μας προσκαλούν σε ένα απολαυστικό ταξίδι στην αυθεντική ροδίτικη κουζίνα. Οι δύο chefs αντλούν έμπνευση από εποχιακές πρώτες ύλες και τον πλούτο της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης και παρουσιάζουν φέτος δύο degustation menus, 5 και 8 πιάτων αντίστοιχα. Στόχος των δύο μενού είναι να διατηρήσουν την αυθεντική γεύση των μοναδικών προϊόντων της Ρόδου και του Αιγαίου, μέσα από πιάτα που αφηγούνται την ιστορία μιας ξεχασμένης καθημερινότητας, προκαλούν συναισθήματα και ξυπνούν αναμνήσεις.

 

noble gourmet dish

Photo credit: Noble

noble gourmet restaurant

Photo credit: Noble

 

Το Noble διοργανώνει φέτος, από τις 27 έως και τις 30 Ιουλίου, το τρίτο Local Gourmet Festival, φιλοξενώντας διακεκριμένους Έλληνες chefs. Αυτές τις τέσσερις ημέρες, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις δημιουργίες των Μιχάλη Νουρλόγλου, Γκίκα Ξενάκη, Μανώλη Παπουτσάκη και Παύλου Κυριάκη.

 

noble chefs troumouxis kougios

Γιώργος Τρουμούχης, Σπύρος Κουγιός. Photo credit: Noble

 

“Treehouse” στη Χαλκιδική

Είναι, ίσως, ο πιο “παιχνιδιάρικος” γαστρονομικός προορισμός της Βόρειας Ελλάδας, μιας και το Treehouse είναι ακριβώς αυτό που λέει και το όνομά του. Ένα εστιατόριο χτισμένο πάνω σε ένα δεντρόσπιτο!

 

treehouse dish

Photo credit: Ekies All Senses Resort

treehouse gourmet restaurant

Photo credit: Ekies All Senses Resort

 

Το gourmet εστιατόριο του Ekies All Senses Resort, στη Βουρβουρού της Σιθωνίας, προσφέρει απρόσκοπτη θέα στο γαλάζιο του Κόλπου του Αγίου Όρους, ιδιωτικότητα και ένα μενού που ανταποκρίνεται άξια στη μοναδικότητά του. Ο ευρηματικός chef Δημήτρης Παμπόρης προτείνει ένα μινιμαλιστικά σύγχρονο μενού υψηλής γαστρονομίας. Αντλεί έμπνευση από τη φρεσκάδα των τοπικών πρώτων υλών, πειραματίζεται με ευφάνταστους συνδυασμούς γεύσεων και δημιουργεί πιάτα που ενθουσιάζουν με την πλούσια γεύση τους και ευωδιάζουν Ελλάδα!

 

dimitris pamporis chef

Δημήτρης Παμπόρης. Photo credit: Ekies All Senses Resort.

 

 

Κεντρική εικόνα: Photo by Lycabettus Restaurant

 

elenimichailidou@cozyhome.gr

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin