Home / Family  / 6+1 πρωτότυπες ιδέες για παιδικά χριστουγεννιάτικα δώρα

6+1 πρωτότυπες ιδέες για παιδικά χριστουγεννιάτικα δώρα

Για εσάς, που αναζητάτε το ιδανικό, χριστουγεννιάτικο δώρο για το παιδί σας.

Για τα παιδιά Χριστούγεννα σημαίνουν δύο πράγματα: ατέλειωτο παιχνίδι και φυσικά δώρα! Κι επειδή σαν γονείς ψάχνουμε πάντα αυτό που θα κάνει χαρούμενα τα παιδιά μας και άρα κατ’ επέκταση το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δώρο, σας έχουμε μερικές πρωτότυπες ιδέες για να εμπνευστείτε!

 

 

1.Ένα κατοικίδιο

Το πιο όμορφο δώρο για παιδιά όλων των ηλικιών και σίγουρα μια επιλογή, που μπορεί να τα κάνει πολύ χαρούμενα. Ένα κατοικίδιο, οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό, μπορεί να αναπτύξει την υπευθυνότητα ενός παιδιού, θέτοντας τις βάσεις για μια υγιή προσωπικότητα στο μέλλον. Προσέξτε όμως! Πρέπει να είστε σίγουροι για τη συγκεκριμένη επιλογή και διατεθειμένοι να αφιερώσετε χρόνο και φροντίδα, αποτελώντας παράδειγμα για το παιδί σας.

 

 

 

2.Μία σκηνή teepee

Για τις πιο μικρές ηλικίες -και όχι μόνο- μία ινδιάνικη σκηνή είναι το ιδανικό δώρο, για ατέλειωτο παιχνίδι αλλά και χουχούλιασμα. Προσθέστε φωτάκια μέσα στη σκηνή και δημιουργήστε ένα παραμυθένιο σκηνικό, ένα ζεστό “καταφύγιο”, μέσα στο οποίο θα παίζει και θα χαλαρώνει, μόνο του ή μαζί σας.

 

 

3.Μια υδρόγειος σφαίρα

Ιδανικό δώρο, κυρίως για παιδιά στις τάξεις του δημοτικού. Θα αγαπήσει το μάθημα της γεωγραφίας, όταν μάθετε μαζί τις χώρες και τις πρωτεύουσές τους, με την υπόσχεση ότι θα τις γνωρίσετε από κοντά στο μέλλον, όταν θα ταξιδέψετε μαζί του. Παίξτε παιχνίδια, γυρνώντας την υδρόγειο και βάζοντας τυχαία το δάχτυλο πάνω της, με τα μάτια κλειστά. Βρείτε τον επόμενο προορισμό σας!

 

 

 

4.Ένα μουσικό όργανο

Αν βλέπετε ότι έχει κλίση στη μουσική αλλά ακόμα κι αν δεν έχει εκδηλώσει κάτι τέτοιο, ίσως έφτασε η ώρα να αποκτήσει ένα νέο χόμπυ. Το μουσικό όργανο θα γίνει η αρχή για να ασχοληθεί με το κομμάτι της μουσικής, που,  ίσως να γίνει μία από τις μεγάλες του αγάπες.

 

 

5.Σακίδιο εξερευνητή

Αν το παιδί σας αγαπάει την περιπέτεια και τις εξερευνήσεις, το συγκεκριμένο δώρο θα το κάνει πάρα πολύ χαρούμενο, ενώ θα είναι κάτι που θα το βοηθήσει να αναπτύξει ακόμη περισσότερο τα ενδιαφέροντά του. Τοποθετήστε μέσα σε ένα σακίδιο, ένα ζευγάρι κιάλια, μία πυξίδα, έναν χάρτη, ένα παγούρι, έναν φακό κ.α. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και δημιουργήστε το πιο υπέροχο χριστουγεννιάτικο δώρο!

 

 

6.Προσωποποιημένη αφίσα

Ένα δώρο για κάθε ηλικία, που στην κυριολεξία θα συνοδεύει το παιδί σας για πάντα, αποτελώντας κομμάτι της διακόσμησης του δωματίου του αρχικά και στη συνέχεια του δικού του σπιτιού. Πρόκειται για μια προσωποποιημένη αφίσα, δηλαδή ένα πόστερ αφιερωμένο στη γέννησή του, με τα ακριβή στοιχεία αυτής (ώρα, ημερομηνία, χρονολογία, συντεταγμένες μαιευτηρίου κ.α). Μπείτε στο https://thenightsky.com/ και δημιουργήστε το πιο πρωτότυπο και συγκινητικό δώρο!

 

 

 

6+1. Κουτί αναμνήσεων

Οι αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων είναι αυτές που μας ακολουθούν μια ζωή, ως ενήλικες. Δημιουργήστε το δικό του memory box, εγγράφοντας τα αρχικά του παιδιού σας στην εξωτερική του όψη, ενώ στο εσωτερικό του θα τοποθετήσετε όλα τα αντικείμενα που αγαπούσε ως μωρό αλλά και πράγματα που σας συνδέουν ως οικογένεια, όπως φωτογραφικό υλικό με χαρούμενες στιγμές σας μαζί. Ένα πανέμορφο δώρο, μέσα στο οποίο θα συνεχίσει να τοποθετεί όλα όσα αγαπάει σε κάθε ηλικία της ζωής του!

 

 

 

 

 

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath