Home / Cozyhome  / 5 εύκολοι τρόποι για να δημιουργήσεις εορταστική διάθεση, by Notus Architects

5 εύκολοι τρόποι για να δημιουργήσεις εορταστική διάθεση, by Notus Architects

Φαίνεται ότι υπάρχουν δύο στρατόπεδα απόψεων εκεί έξω – εκείνοι από εσάς/εμάς που στολίζουμε για τις γιορτές πολύ νωρίτερα και με περισσότερο ενθουσιασμό, για να υπάρχει κάτι για να προσβλέπουμε, να παίρνουμε καθημερινές δόσεις χαράς, κλπ, αλλά και εκείνοι από εσάς/εμάς που είμαστε κουρασμένοι με τη νέα καθημερινότητα και μοιάζει περισσότερος κόπος ο γιορτινός στολισμός (και σίγουρα μπορεί να είναι). Γι’ αυτό το λόγο σκεφτήκαμε και καταγράψαμε μερικές ιδέες, εύκολες και οικονομικές, που αφενός θα αναβαθμίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού, αφετέρου, θα ανεβάσουν την διάθεση με το χριστουγεννιάτικο κλίμα.

 

 

Κάντε το σπίτι σας να μυρίζει Χριστούγεννα

Η ισχυρότερη ίσως αίσθηση του ανθρώπου και αυτή που συνδέεται με αναμνήσεις και εμπειρίες, είναι η όσφρηση. Ξεκινώντας από τις μυρωδιές των γλυκών που «φωνάζουν» Χριστούγεννα, μπορείτε να δημιουργήσετε αφεψήματα και ποτά που περιέχουν κανέλα, πορτοκάλι ή μήλο και θα γεμίσουν τον χώρο με γιορτινές μυρωδιές.  Ωστόσο, αν η μαγειρική δεν είναι το δυνατό σας σημείο, τα αρωματικά κεριά μπορούν να δώσουν εξίσου μία έκρηξη χριστουγεννιάτικης ευτυχίας σε μορφή αρώματος! Επιλέξτε αρώματα όπως πιπερόριζα, σανταλόξυλο, μπισκότα και μπαχαρικά που ευωδιάζουν το σπίτι και χαλαρώνουν τις αισθήσεις.

 

Photo by Olenka Sergienko from Pexels

 
Μετατρέψτε τον φωτισμό σε εορταστικό

Σίγουρα έχετε ήδη αντιληφθεί τη σημασία του τεχνητού φωτισμού στο σπίτι είτε είναι άμεσος είτε έμμεσος. Το μυστικό όμως που θα δώσει περισσότερη μαγεία στην ατμόσφαιρα του σπιτιού είναι οι φωτιζόμενες κουρτίνες που δεν είναι άλλο από τα γνωστά μας χριστουγεννιάτικα λαμπάκια σε διάταξη κάθετης επιφάνειας. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε μπροστά από παράθυρα και μπαλκονόπορτες ή σε μια επιφάνεια τοίχου που είναι υποφωτισμένη, όπως αυτή του διαδρόμου. Εμείς προτείνουμε το θερμό λευκό φως σε αντίθεση με το ψυχρό για να δημιουργήσετε μια ζεστή, οικεία και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

 

Photo by Olenka Sergienko from Pexels

 

Διακοσμήστε το τραπέζι με φυσικό τρόπο

Η χρήση φυλλωμάτων και κλαδιών είναι από τους αγαπημένους μας τρόπους για να διακοσμήσετε το τραπέζι ή μικρές γωνιές. Εκμεταλλευτείτε κάποια από τις βόλτες σας και αναζητείστε οτιδήποτε μικρό ή μεγάλο από τη φύση, σας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Θα μπορούσε να είναι φύλλα ή κουκουνάρια, κλαδιά από έλατο ή βότανα που θα αποξηράνετε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείστε οτιδήποτε μπορείτε να βρείτε στο σπίτι όπως σπάγκο, παλιά κορδέλα και φρούτα, όπως μανταρίνια και ρόδια, και πειραματιστείτε δημιουργώντας συνθέσεις. Η λογική είναι να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας και να γίνετε δημιουργικοί με ό,τι έχετε διαθέσιμο.

 

Photo by Olenka Sergienko from Pexels

 
Επιλέξτε τη χρωματική παλέτα που σας ταιριάζει

Οι γιορτές είναι συνυφασμένες με χρώματα όπως κόκκινο και πράσινο. Η ένταση αυτών των χρωμάτων προκαλεί ταυτόχρονα ζεστασιά και ηρεμία. Ωστόσο δεν τα απολαμβάνουν όλοι το ίδιο και σίγουρα δεν είναι οι μοναδικές επιλογές. Άλλοι προτιμούν τις λευκές, σκανδιναβικές αποχρώσεις και άλλοι τους πιο κορεσμένους και σκούρους τόνους. Όλα φυσικά είναι αποδεκτά όταν προκαλούν ευεξία και ηρεμία. Εμπνευστείτε από τα φυτά και τα φρούτα που βρήκατε για τον στολισμό σας και χρησιμοποιείστε διαφορετικούς τόνους από την ίδια παλέτα. Τολμήστε να αναμείξετε υλικά όπως χαλκό, μπρούτζο και ασήμι που σε συνδυασμό με τις γυάλινες ή πορσελάνινες επιφάνειες θα δώσουν λάμψη στη διακόσμησή σας.

 

Photo by Becky Fantham on Unsplash

 

Βάλτε μουσική

Η μουσική δεν είναι μόνο μια αναζωογονητική εμπειρία, αλλά επίσης ενώνει και φέρνει κοντά τους ανθρώπους. Μπορεί να μη συμμετέχει αυτούσια στη διακόσμηση, αλλά η ακοή συμπληρώνει όλες τις υπόλοιπες αισθήσεις για μια ολιστική εμπειρία. Δε χρειάζεται να περιέχει χριστουγεννιάτικα τραγούδια, δημιουργείστε μόνοι σας μία μουσική λίστα ή αναζητείστε μία έτοιμη από το διαδίκτυο και αφήστε τη να παίζει στο υπόβαθρο. Θα εκπλαγείτε από τα ευεργετικά της αποτελέσματα και τη διάθεση που θα σας δημιουργήσει.

 

Photo by Olenka Sergienko from Pexels

 

 

notus_architects

 

NOTUS ARCHITECTS

www.notusarchitects.com

info@cozyvibe.gr

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?