Home / Family  / 4+1 λάθη για τη σωστή επιλογή νυφικού

4+1 λάθη για τη σωστή επιλογή νυφικού

Και πώς να τα αποφύγετε.

Μόλις έγινε η πολυπόθητη πρόταση κι εσείς δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε! Πάρτε μια βαθιά ανάσα και σκεφτείτε ότι όπως εκατομμύρια νύφες έτσι κι εσείς θα καταφέρετε τελικά να οργανώσετε τον γάμο των ονείρων σας!

 

Κι επειδή έχουμε υπάρξει “παθούσες” μπορούμε με βεβαιότητα να σας πούμε ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν -αν όχι όλες- οι περισσότερες νύφες και πώς να τα αποφύγετε!

 

Κρατήστε σημειώσεις:

 

 1.Αγορές πολύ νωρίς ή πολύ αργά.

Συμμεριζόμαστε τον ενθουσιασμό σας αλλά οφείλουμε να σας προσγειώσουμε. Τα καινούργια νυφικά βγαίνουν ετησίως είτε Οκτώβρη είτε Απρίλιο. Οπότε αν σκοπεύετε να παντρευτείτε άνοιξη ή καλοκαίρι και η πρόταση σας έχει γίνει μέσα στο καταχείμωνο, καλό θα ήταν να κάνετε μια μικρή υπομονή, ώστε να δείτε ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί σε νυφικά και αξεσουάρ. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν προτείνουμε να τα αφήσετε όλα για τελευταία στιγμή, αν σκεφτείτε τις πρόβες που θα πρέπει να γίνουν. Φυσικά, αν σκοπεύετε να ράψετε νυφικό, ένα χρονικό περιθώριο 6-7 μηνών είναι το ιδανικό

 

 

2.Πολλές διαφορετικές γνώμες για την τελική απόφαση.

Είναι σύνηθες οι μέλλουσες νύφες να παίρνουν μαζί τους συγγενείς και φίλους, όταν πηγαίνουν να προβάρουν νυφικά. Καταλαβαίνουμε ότι είναι για εσάς μια πολύ σημαντική στιγμή, όμως, οι πολλές και διαφορετικές απόψεις είναι σίγουρο ότι δε θα σας διευκολύνουν στην τελική σας απόφαση. Καλέστε μόνο όσους πιστεύετε ότι θα σας πουν την πλήρη αλήθεια και σέβεστε την αισθητική του. Η μαμά είναι σίγουρα ένας από αυτούς!

 

 

3.Δεν είστε ρεαλίστριες σε ό,τι αφορά το budget σας.

Το βλέπετε στην κρεμάστρα και νιώθετε ότι είναι έρωτας με την πρώτη ματιά! Πλησιάζετε, το αγγίζετε, ρωτάτε την τιμή του. Και κάπου εδώ χάνετε τη γη κάτω από τα πόδια σας. Δυστυχώς η τιμή του είναι πολύ μακριά από αυτό, που μπορείτε να διαθέσετε. Για να αποφύγετε το παραπάνω σκηνικό, σας συμβουλεύουμε να βγάλετε ένα budget εξ αρχής, για το οποίο και θα πληροφορήσετε τις κοπέλες στον οίκο νυφικών, ώστε να σας βγάλουν νυφικά που θα ανταποκρίνονται σε αυτό. Σίγουρα θα βρείτε το κατάλληλο!

 

 

 

4.Επιλέγετε το νυφικό σύμφωνα με αυτό που ελπίζετε να γίνετε.

Σας αρέσει αλλά δυστυχώς δεν είναι στο κατάλληλο μέγεθος για εσάς. “Θα χάσω κιλά, θα γυμναστώ!” Δε θέλουμε να σας απογοητεύσουμε αλλά δε θα πρέπει να στηρίξετε την επιλογή του νυφικού σας σε υποσχέσεις, που ίσως, δεν πρόκειται να πραγματοποιήσετε. Υπάρχουν άλλα νυφικά, εξίσου ωραία και ταιριαστά στο σώμα σας.

 

 

4+1. Δοκιμάζετε πάρα πολλά νυφικά

Η μεγαλύτερη παγίδα κάθε ενθουσιώδους νύφης, η οποία μπορεί να της στοιχίσει τελικά την ιδανική επιλογή. Ξεκινήσατε σίγουρα με ένα συγκεκριμένο στυλ στο μυαλό σας και καλό θα ήταν να παραμείνετε σε αυτό. Αν λοιπόν, ένα νυφικό “τούρτα” δεν ήταν ανάμεσα σε όσα είχατε φανταστεί, δεν υπάρχει λόγος να το δοκιμάσετε. Κινηθείτε στοχευμένα και έξυπνα, χωρίς να χάνετε χρόνο και ενέργεια.

 

 

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath