Home / Family  / Η θαυματουργή Μεσογειακή διατροφή για τα παιδιά!

Η θαυματουργή Μεσογειακή διατροφή για τα παιδιά!

Γιατί η Μεσογειακή διατροφή είναι πολύτιμη για τα παιδιά!

Η Μεσογειακή διατροφή αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά διατροφικά πρότυπα παγκοσμίως δεδομένου ότι πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν κατά καιρούς επιβεβαιώσει τα πολλαπλά οφέλη της για την υγεία. Γιατί όμως συγκεκριμένα είναι θαυματουργή για τα παιδιά; 

 

Τους προσφέρει πλήθος θρεπτικών συστατικών. 

Η μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει τρόφιμα υψηλής θρεπτικής αξίας όπως προϊόντα δημητριακών ολικής άλεσης, λαχανικά και φρούτα εποχής, όσπρια, ψάρι και γαλακτοκομικά προϊόντα που θωρακίζουν τον οργανισμό των παιδιών με τα απαραίτητα για την ανάπτυξή τους θρεπτικά συστατικά. Ακόμη, καθώς είναι πλούσια σε πηγές «καλού» λίπους που προέρχεται από τρόφιμα όπως είναι το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί και οι τροφές με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συμβάλλει στην προάσπιση της υγείας τους. 

 

Είναι αποτοξινωτική. 

Μια διατροφή πλούσια σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες και φειδωλή σε κόκκινο κρέας και λιπαρά συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού όχι μόνο των ενηλίκων αλλά και των παιδιών. Προσπαθήστε πέραν της υγιεινής διατροφής να παροτρύνετε το παιδί σας να ασκείται ώστε να υιοθετήσει έναν ενεργητικό τρόπο ζωής -με δραστηριότητες που αγαπά- για να είναι πάντοτε υγιές. 

 

Τα προστατεύει από την παχυσαρκία. 

Σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα τα παιδιά που ακολουθούν την μεσογειακή διατροφή έχουν χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης παχυσαρκίας και πιο υψηλές πιθανότητες να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος. Καθώς η παιδική παχυσαρκία, οφείλεται κατά µμεγάλο µέρος στην υπερκατανάλωση βιοµηχανοποιηµένων τροφίµων, το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής αποτελεί την λύση για να αναπτυχθούν τα παιδιά σωστά και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με το βάρος τους. 

 

Τα θωρακίζει ενάντια σε ασθένειες. 

Σε έρευνες που μελετούν τις επιπτώσεις της μεσογειακής διατροφής στην υγεία έχει αποδειχθεί πως μειώνει τα καρδιαγγειακά επεισόδια, την εμφάνιση καρκίνου και την εμφάνιση νόσων όπως είναι το Parkinson και το Alzheimer. Βάλτε λοιπόν την μεσογειακή διατροφή και στο παιδικό μενού! 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!