Home / Good Life  / The Post: Απαγορευμένα Μυστικά που συγκλόνισαν την Αμερική

The Post: Απαγορευμένα Μυστικά που συγκλόνισαν την Αμερική

The Post, το νέο αγωνιώδες δράμα του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Ο κινηματογραφιστής των μεγάλων επιτυχιών Στίβεν Σπίλμπεργκ, επιστρέφει με ένα αγωνιώδες δράμα, το οποίο έχει αποσπάσει ήδη διθυραμβικές κριτικές. H ταινία The Post κατάφερε ήδη να μαγέψει τους κριτικούς και να αποσπάσει 6 υποψηφιότητες στις φετινές Χρυσές Σφαίρες και 3 βραβεία από το National Board of Review.

 

O κορυφαίος δημιουργός των ταινιών «Τα Σαγόνια του Καρχαρία», «Ε.Τ. ο Εξωγήινος», «Τζουράσικ Παρκ», «Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού», «Η Λίστα του Σίντλερ», «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» και «Λίνκολν», Στίβεν Σπίλμπεργκ, σκηνοθετεί ένα συναρπαστικό δημοσιογραφικό δράμα που θα καθηλώσει τους θεατές. 

 

 

O βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ επιλέγει ένα κορυφαίο καστ ηθοποιών, συνθέτοντας ένα συναρπαστικό δράμα βασισμένο σε πραγματικά στοιχεία και γεγονότα που συγκλόνισαν την Αμερική.

 

Η Μέριλ Στριπ υποδύεται την Κέι Γκρέιαμ, πρώτη γυναίκα εκδότρια της εφημερίδας Ουάσινγκτον Ποστ και ο Τομ Χανκς τον Μπεν Μπράντλι, αρχισυντάκτη της εφημερίδας που καλούνται να συνεργαστούν για να φτάσουν στους Νιου Γιορκ Τάιμς και να αποκαλύψουν  κυβερνητικά μυστικά και συνωμοσίες που κάλυπταν τρεις δεκαετίες και τέσσερις Αμερικανούς προέδρους.

 

Η ιδιόρρυθμη συνεργασία των δυο δημοσιογράφων κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο τους καθώς πέρα από την αποκάλυψη των κρατικών μυστικών και την διακινδύνευση της ελευθερίας και της καριέρας τους, καλούνται να ξεπεράσουν τις διαφορές τους για να υπερασπιστούν την αλήθεια γύρω από τους περιβόητους «Φακέλους του Πενταγώνου» που κρύβουν την σκοτεινά μυστικά για την κυβερνητική συνωμοσία και τις κρίσιμες αποφάσεις που πάρθηκαν από τις Η.Π.Α. στο Βιετνάμ την περίοδο 1945-66.

 

Η ταινία  The Post, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα που συγκλόνισαν την Αμερική δημιουργεί συνεχόμενη ένταση και αγωνία. Οι δυο οσκαρικοί πρωταγωνιστές Τομ Χανκς και Μέριλ Στριπ,  εντυπωσιάσουν με τις ερμηνείες τους, ενσαρκώνοντας επιτυχημένα το μαχητικό δημοσιογραφικό δίδυμο που συνεργάστηκε ενάντια στο κράτος και σε κυβερνητικά μυστικά δεκαετιών.  Στην πρώτη τους κινηματογραφική συνάντηση οι δυο οσκαρικοί ηθοποιοί ενσαρκώνουν το μαχητικό δίδυμο που μάχεται για την ελευθερία της Δημοκρατίας και του Τύπου. Η κινηματογραφική τους συνύπαρξη προκάλεσε δέος στους κριτικούς. Όπως δήλωσε και η παραγωγός της ταινίας Έιμι Πασκάλ, «Την πρώτη μέρα που ο Τομ και η Μέριλ μπήκαν στο σκηνικό που είχε φτιαχτεί ως γραφείο συντάξεως της εφημερίδας, τα σαγόνια όλων έπεσαν, μιας και ήταν ήδη στο πετσί του ρόλου ως Κέι και Μπεν. Άλλωστε, είναι και οι δυο τους ηθοποιοί που μεταμορφώνονται αυτομάτως στους ρόλους που τους ανατίθενται, και αυτό είναι κάτι το μαγευτικό».

 

 

Το The Post θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 11 Ιανουαρίου, από την Odeon.

 

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ

Hθοποιοί: Τομ Χανκς, Μέριλ Στριπ, Άλισον Μπρι, Σάρα Πόλσον, Κάρι Κουν, Ντέιβιντ Κρος, Μπρους Γκρίνγουντ, Τρέισι Λετς και Μπομπ Όντενκιρκ.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!