Home / Family  / Όταν το παιδικό δωμάτιο γίνεται ένας μαγικός τόπος!

Όταν το παιδικό δωμάτιο γίνεται ένας μαγικός τόπος!

Ιδέες για να μετατρέψετε το παιδικό δωμάτιο σε χώρο μαγείας και διασκέδασης!

Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να προσφέρει στο παιδί ηρεμία, να είναι σαφώς λειτουργικό αλλά και διασκεδαστικό! Δείτε παρακάτω ιδέες για να μετατρέψε το υπνοδωμάτιο των παιδιών στο πιο μαγικό και διασκεδαστικό μέρος! 

 

To πρώτο πάτωμα. 

Ένα ξύλινο πάτωμα πάνω στο οποίο θα βρίσκονται τα κρεβατάκια των παιδιών, χαρίζει επιπλέον προοπτική αλλά και διασκεδαστική νότα στον χώρο. Αν διαθέτετε ψηλή οροφή, εκμεταλλευτείτε την και με αυτή την έξυπνη διαρρύθμιση του χώρου προσφέρετε στα παιδιά σας ένα πολυτελές καταφύγιο και επιπλέον ελευθερία κινήσεων! 

 

 

Εμπιστευθείτε τη δύναμη του ξύλου! 

Οι ξύλινες κατασκευές, τα ξύλινα δάπεδα και οι ξύλινες λεπτομέρειες δημιουργούν έναν χώρο για τα παιδιά που αποπνέει ζεστασιά και οικειότητα. Αν δε θελήσετε να ακολουθήσετε την σκανδιναβική σχολή, προτιμήστε κατασκευές στο φυσικό χρώμα του ξύλου που προσδίδουν στον χώρο ηρεμία και βοηθούν τα παιδιά να αποφορτιστούν πνευματικά και σωματικά. Συνοδέψτε τις ξύλινες λεπτομέρειες με πίνακες ή wall art στοιχεία και αμέσως ο χώρος θα πάρει μια πιο μαγική διάσταση!   

 

 

Πολύχρωμος παράδεισος! 

Το χρώμα είναι ίσως απαραίτητο στο παιδικό δωμάτιο, καθώς χαρίζει στον χώρο ζωντάνια και δημιουργεί μια ατμόσφαιρα πιο παιχιδιάρικη και χαρούμενη. Πολύχρωμοι τοίχοι, καλύμματα και κουρτίνες με χρώματα, μπορούν να μετατρέψουν το παιδικό δωμάτιο σε χώρο παιχνιδιού, στον οποίο ενεργοποιείται στο μέγιστο η φαντασία των μικρών του κατοίκων! 

 

 

Υποκύψτε στη γοητεία του μινιμαλισμού. 

H αρχή του μινιμαλισμού, ”less is more”, μπορεί κάλλιστα να έχει εφαρμογή και στο παιδικό δωμάτιο. Λαμβάνοντας υπόψιν μας τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών για ηρεμία πνέυματος και σώματος, αντιλαμβανόμαστε πως η μίνιμαλ αισθητική στο υπνοδωμάτιο των παιδιών είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Οι παστέλ αποχρώσεις στους τοίχους, τις κουρτίνες και τα έπιπλα και η έμφαση στην λειτουργικότητα, δημιουργούν αφαιρετικούς χώρους οι οποίοι σας επιτρέπουν την προσθήκη επιπλέον στοιχείων, όπως παιχνιδιών και άλλων κατασκευών που μπορούν με τη σειρά τους να μετατρέψουν το χώρο σε ένα πιο διασκεδαστικό μέρος! 

 

 

Εκμεταλευτείτε τις παιδικές σκηνές.

Ακολουθώντας την παραπάνω λογική μπορείτε να προσθέσετε στο παιδικό δωμάτιο σκηνές που χάρη στην διπλή τους δράση, χαρίζουν στον χώρο μια παιχνιδιάρικη πινελιά και παραμυθένια διάσταση. Οι σκηνές αποτελούν συναρπαστικό παιχνίδι για τα μικρά παιδιά αλλά και ενδιαφέρον διακοσμητικό στοιχείο, χαρίζοντας στον χώρο μοντέρνα και πιο χαρούμενη διάσταση! 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!