Home / Fashion  / Όταν ο οίκος Dior συνάντησε τη μυθολογία…

Όταν ο οίκος Dior συνάντησε τη μυθολογία…

Το video παρουσίασης της νέας συλλογής είναι βγαλμένο από τον κόσμο της μυθολογίας και του ονείρου.

Μέσω μιας μαγικής ταινίας μικρού μήκους επέλεξε  να παρουσιάσει η Μaria Grazia Chiuri τη νέα Haute Couture συλλογή του οίκου Dior,  για τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2020-2021. 

 

H ταινία “Le Mythe Dior”, η οποία σκηνοθετήθηκε από τον ταλαντούχο Matteo Garrone -πρόσφατα σκηνοθέτησε την ταινία “Πινόκιο”-  μας ταξιδεύει στον κόσμο της μυθολογίας, ενώ τα σουρεαλιστικά σκηνικά παραπέμπουν στο “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” του Σαίξπηρ.

 

 

 

To φιλμ ξεκινάει στο ατελιέ του Οίκου Dior, όπου παρακολουθούμε τη δημιουργία  δέκα μικροσκοπικών φορεμάτων, τα οποία τοποθετούνται σε ένα υπέροχο μπαούλο, στο σχήμα του ιστορικού κτιρίου του Dior στην Avenue Montaigne στο Παρίσι.

 

Τα φορέματα-μικρογραφίες είναι μια σαφής αναφορά στο project Théâtre de la Mode, όταν  κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου  στα ατελιέ των διάσημων οίκων έφτιαχναν μινατούρες ρούχα για κούκλες, τις οποίες έστελναν σε κάθε άκρη του κόσμου, ώστε  να θυμίζουν στις γυναίκες τη δύναμη της τέχνης στις δύσκολες περιόδους.

 

Στο φιλμ, δύο αχθοφόροι κουβαλούν το μπαούλο και παρουσιάζουν σε μυθικά πλάσματα τις νέες δημιουργίες του Οίκου Dior, για να επιλέξουν το φόρεμα που τους ταιριάζει. Οι Νύμφες, ο θεός Πάνας, ο Νάρκισσος και άλλες μορφές της ελληνικής μυθολογίας περνούν μπροστά από τα μάτια μας, καθώς ταξιδεύουμε σε απόκοσμα, ονειρικά τοπία.

 

 

Μέσα από αυτές τις τριάντα επτά υπέροχες μινιατούρες, η Μaria Grazia Chiuri ήθελε να γιορτάσει το έργο και τα ταξίδια πέντε εξαιρετικά εμπνευσμένων μορφών του σουρεαλιστικού κινήματος: Lee Miller, Dora Maar, Dorothea Tanning, Leonora Carrington και Jacqueline Lamba, γυναίκες οραματίστριες με αξιοσημείωτο ταλέντο ταλέντο και προσωπικότητα.

 

Αυτές οι κούκλες κάνουν το γύρο του κόσμου για να υπενθυμίσουμε ότι η γαλλική υψηλή ραπτική είναι ακόμη ζωντανή. Δεδομένων των αναπάντεχων συνθηκών υπό τις οποίες δημιουργήθηκαν τα ρούχα, η ιδέα για αυτήν την ταινία ήταν να δημιουργήσουμε μία πραγματική κολεξιόν”, ανακοίνωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior.

 

Φαίνεται ότι η πανδημία κατάφερε να γεννήσει τις πιο ευφάνταστες ιδέες, με τη μόδα να σκέφτεται και να δημιουργεί πέρα από τα τετριμμένα.

 

Άλλωστε η φαντασία και το όνειρο ήταν και θα είναι διαχρονικά η μόνη σταθερή διέξοδος…

 

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath