Home / Fashion  / Όταν η μόδα συνάντησε την υψηλή τέχνη για καλό σκοπό

Όταν η μόδα συνάντησε την υψηλή τέχνη για καλό σκοπό

bag_c
Ο Ιταλικός οίκος Off-white c/o Virgil Abloh™️ λανσάρει μια «παραλλαγή» της διάσημης τσάντας του, 2.8 Jitney, με σκοπό να συνεισφέρει στην δημοπρασία «Προσφορά για το Λούβρο».

 

Το Μουσείο του Λούβρου, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο, συνεργάζεται με τον οίκο δημοπρασίας Christie για να οργανώσουν μια διαδικτυακή δημοπρασία με το όνομα «Προσφορά για το Λούβρο». Στην κίνηση αυτή αποφάσισε να συμμετέχει και ο οίκος Off-White. Τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη τόσο του ίδιου του μουσείου, αλλά και για την κάλυψη των εξόδων για την δημιουργία ενός καινούργιου τμήματος, όπου θα λάβει χώρα η έναρξη ενός προγράμματος καλλιτεχνικής και πολιτιστικής εκπαίδευσης. Ο χώρος πρόκειται να είναι ανοιχτός για το κοινό το φθινόπωρο του 2021.

 

louvre

Courtesy of Museum of Louvre

 

Οι συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη δημοπρασία εκτός από την ευκαιρία απόκτησης  της συλλεκτικής τσάντας έχουν επιπλέον, χάρη στην αγορά της, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά και μια από τις επιδείξεις της  Off-White, για το έτος 2021. Στηρίζοντας αυτόν τον στόχο, ένωσαν τις δυνάμεις τους και άλλοι διάσημοι οίκοι όπως οι Christian Dior, Louis Vitton κ.α.,  καθώς επίσης και το ξενοδοχείο Drouot.

 

Η τσάντα που σχεδιάστηκε για να υπηρετήσει τον συγκεκριμένο σκοπό θεωρείται πραγματικά ένα είδος τέχνης, ένα one of a kind συλλεκτικό κομμάτι. Κατάφερε να αποτυπώσει όλο το «φως» και όλο το μεγαλείο που συνδέεται με το Παρίσι και το Λούβρο, καθώς βασίζεται στη μορφή της περίφημης γυάλινης πυραμίδας του μουσείου. Η τσάντα είναι σχεδιασμένη από φίνο ασήμι και ιταλικό δέρμα, στοιχεία που της προσδίδουν μια χαρακτηριστική λάμψη. Ο οίκος κατάφερε να συνδέσει με ένα μοναδικό τρόπο την τσάντα με το σήμα κατατεθέν της πόλης, σήμα τεράστιας ιστορικής και πολιτισμικής αξίας.

 

bag_bbag_a

 

Το παραπάνω γεγονός αποτελεί δεύτερη κίνησης προσφοράς του οίκου, καθώς το 2019 η Off-White απέδωσε φόρο τιμής στο μεγάλο καλλιτέχνη Leonardo da Vinci.

 

 

 

Ο κατάλογος της δημοπρασίας θα είναι διαθέσιμος στις ιστοσελίδες της Christie και του Drouot και η δημοπρασία θα διαρκέσει από 1 έως 15 Δεκεμβρίου 2020, μέσω της πλατφόρμας της Christie.

 

www.off—white.com

www.louvre.fr

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.