Home / Lifestyle  / Όσα δεν ξέραμε για την λαμπερή Κέιτ Γουίνσλετ

Όσα δεν ξέραμε για την λαμπερή Κέιτ Γουίνσλετ

Όσα δεν ξέραμε για την λαμπερή Κέιτ Γουίνσλετ.

 

Η Κέιτ Γουίνσλετ γεννήθηκε στο Ρέντινγκ του Μπέρκσαϊρ στην Αγγλία, στις 5 Οκτωβρίου 1975. Όταν ήταν μόλις 11 ετών ξεκίνησε να σπουδάζει υποκριτική στο Redroofs theater school, παρακολουθώντας μαθήματα δραματικής τέχνης. 

 

Η Κέιτ Γουίνσλετ ξεκίνησε την καριέρα της στην τηλεόραση, με έναν συμπρωταγωνιστικό ρόλο στην παιδική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Dark Season» του BBC.

 

Η Αγγλίδα ηθοποιός πήρε το πρώτο της μεγάλο ρόλο στο σινεμά στην ταινία του Πίτερ Τζάκσον «Heavenly Creatures», ένα θρίλερ του 1994 για το οποίο έλαβε θετικές κριτικές.  

 

 

Το 1997 γίνεται παγκοσμίως γνωστή με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ρομαντική ταινία «Τιτανικός» το 1997, την μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της χρονιάς. Ο ρόλος της ως Rose, την χάρισε τεράστια αναγνώριση και η ηθοποιός προτάθηκε για πρώτη φορά για βραβείο Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου.

 

Ο ρόλος της Rose αρχικά προσφέρθηκε στην ηθοποιό Γκουίνεθ Πάλτροου η οποία όμως αρνήθηκε. Μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας η Κέιτ Γουίνσλετ  μετατράπηκε σε μια από τις πιο εμπορικές σταρ του Χόλιγουντ.

 

Η Κέιτ Γουίνσλετ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, παρέμειναν στενοί φίλοι μετά τον Τιτανικό και ξανασυνεργάστηκαν στην μεγάλη οθόνη στην ταινία για το «Ο Δρόμος της Επανάστασης» για την οποία η ηθοποιός απέσπασε το βραβείο Χρυσής Σφαίρας Α’ Γυναικείου Ρόλου. 

 

 

Η ηθοποιός έχει μια μεγάλη καριέρα στο σινεμά, πρωταγωνιστώντας σε διάφορα είδη ταινιών από δραματικές μέχρι και επιστημονικής φαντασίας. Μάλιστα έχει προταθεί 7 φορές για Βραβεία Όσκαρ. Το 2009 κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την εμφάνισή της στην ταινία «Σφραγισμένα Χείλη».

 

Προσωπική ζωή.

Το 1998 η ηθοποιός παντρεύτηκε το σκηνοθέτη Τζιμ Θρίπλετον με τον οποίο απέκτησε μια κόρη, την Μία Χάνεϊ Θρίπλετον. Τρία χρόνια αργότερα το ζευγάρι χωρίζει και το  2003, η ηθοποιός παντρεύεται τον σκηνοθέτη Σαμ Μέντες. Αποκτούν έναν γιο, τον Τζο Άλφι Γουίνσλετ Μέντες και το 2011 ανακοινώνουν και επίσημα τον χωρισμό τους.

 

Την ίδια χρονιά η ηθοποιός γνωρίζει τον Νεντ Έιμπελ Σμιθ με τον οποίο σύντομα παντρεύεται και αποκτούν ένα γιό τον Μπέαρ Μπέιζ Γουίνσλετ.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!