Home / Wellness  / Health  / Όλα τα οφέλη που κρύβουν οι φράουλες για την υγεία μας

Όλα τα οφέλη που κρύβουν οι φράουλες για την υγεία μας

Πώς μπορούν να συμβάλλουν οι φράουλες για έναν δυνατό και υγιή οργανισμό;

 

Ένα από τα δημοφιλέστερα φρούτα του κόσμου είναι, χωρίς αμφιβολία, οι φράουλες. Θεωρούνται μια νόστιμη, φρέσκια, αναζωογονητική και υγιεινή λιχουδιά. Μιας και ήρθε επίσημα η εποχή τους, θυμόμαστε όλα τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν, ώστε να αποκτήσουμε έναν υγιή και δυνατό οργανισμό. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά, που διαθέτουν, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση ασθενειών και τη γενικότερη προστασία του οργανισμού.

 

 

Διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση της εμφάνισης παθήσεων που σχετίζονται με την καρδιά. Τα στοιχεία που διαθέτουν στηρίζουν την υγεία της καρδιάς, αντιμετωπίζοντας σοβαρούς κινδύνους. Χάρη στην κατανάλωση φράουλας μπορεί να μειωθεί και ο σχηματισμός θρόμβων του αίματος που σχετίζονται με το εγκεφαλικό. Περιέχοντας νερό, φυτικές ίνες και κάλιο βοηθούν άτομα με υπέρταση, ενισχύουν την ενυδάτωση του σώματος και διατηρούν τις κινήσεις του εντέρου κανονικές.

 

 

Οι φράουλες μπορούν να λειτουργήσουν κατά των ελεύθερων ριζών, εμποδίζοντας την εμφάνιση όγκων. Ρυθμίζουν το σάκχαρο του αίματος και είναι μια βοηθητική επιλογή φρούτου για τους διαβητικούς. Η κατανάλωση τους σχετίζεται με ένα υγιές δέρμα και τρίχες, την αυξημένη ενέργεια και τη διατήρηση βάρους. Ωστόσο, αποτελούν ένα φρούτο με μεγάλα ποσοστά έκθεσης σε φυτοφάρμακα. Προσέχουμε από που τις αγοράζουμε και τις πλένουμε πάντα με άφθονο νερό.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.