Home / Good Life  / Όλα τα λεφτά του κόσμου το νέο συναρπαστικό δράμα απαγωγής του Ρίντλεϊ Σκοτ

Όλα τα λεφτά του κόσμου το νέο συναρπαστικό δράμα απαγωγής του Ρίντλεϊ Σκοτ

Όλα τα Λεφτά του κόσμου- All The Money in The World του Ρίντλεϊ Σκοτ.

 

«Όλα τα λεφτά του κόσμου» το νέο δραματικό φιλμ του μεγάλου σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

 

Βρισκόμαστε στην δεκαετία του 70 στην Ρώμη. Μία αριστερών πεποιθήσεων παραστρατιωτική ομάδα απαγάγει τον 16χρονο Τζον Πολ, εγγονό ενός πάμπλουτου μεγιστάνα του πετρελαίου. Ενώ ο χρόνος περνάει απειλητικά, ο πανίσχυρος και αδιάλλακτος Ζαν Πολ Γκετί, αρνείται συστηματικά να πληρώσει λύτρα στους απαγωγείς του νεαρού εγγονού του. Σε μια προσπάθεια διάσωσης του αγοριού, η μητέρα του Γκέιλ αποφασίζει να συμμαχήσει με τον αινιγματικό σωματοφύλακα του Γκέτι και παίρνει πάνω της όλο το βάρος της απαγωγής.

 

 

Πρόκειται για την ιστορία της συστηματικής άρνησης ενός από τους πλουσιότερους άνδρες της υφηλίου να υποχωρήσουν στους απαγωγείς. Η ιστορία της απαγωγής είχε προκαλέσει στο παρελθόν την κοινή γνώμη, όταν ο Τζον Πολ Γκετί ο 3ος, έπεσε θύμα απαγωγής από μια καλιφορνέζικη συμμορία που ζητούσε 17 εκατομμύρια δολάρια για να τον απελευθερώσει. Ο σκληρός μεγιστάνας παππούς του, αρνήθηκε να πληρώσει τα λύτρα και καθώς είχε δεκατέσσερα εγγόνια, είχε δηλώσει πως αν δεχόταν να δώσει έστω και μια δεκάρα στους απαγωγείς για τον ένα του εγγονό, θα του απήγαγαν και όλους τους υπόλοιπους. Μια ταινία γεμάτη ένταση, αγωνία και δράση, που φωτίζει την τραγική ιστορία απαγωγής που συγκλόνισε την Αμερική. 

 

 

Τον ρόλο του πάμπλουτου Γκετί είχε αρχικά ο  Κέβιν Σπέισι. Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στο Χόλυγουντ από τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση εναντίον του Κέβιν Σπέισι, ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ αντικατέστησε ψηφιακά τις σκηνές του Σπέισι με τον Κρίστοφερ Πλάμερ.

 

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Δεκεμβρίου από την Odeon.

 

 

 

Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ

Ηθοποιοί: Μισέλ Ουίλιαμς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Μαρκ Ουόλμπεργκ, Ρομέν Ντουρί, Τσάρλι Πλάμερ

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!