Home / Family  / Χτίζοντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες στα παιδιά

Χτίζοντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες στα παιδιά

Χτίζοντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες στα παιδιά
Έτσι θέτετε τα θεμέλια για τη σωστή διατροφική συνείδηση των παιδιών.

Διατροφή και παιδιά: Η σωστή διατροφή στην παιδική ηλικία έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι οι επιλογές τροφής σε αυτή την ηλικία δημιουργούν διατροφικές συνήθειες που έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στην υγεία και στην ευεξία του παιδιού.

 

Χτίζοντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες στα παιδιά

 

 

Μην είστε πάρα πολύ αυστηροί με τα ανθυγιεινά φαγητά.

Σίγουρα δεν είναι καλό να τρώνε όλη την ώρα ζαχαρωτά, μπισκότα, πατατάκια και πίτσα και να πίνουν αναψυκτικά όμως δεν είναι επίσης καλό να απαγορεύετε δια ροπάλου. Ως γνωστόν όταν κάτι το απαγορεύουμε το κάνουμε ακόμη πιο ελκυστικό. Προτιμήστε τον δρόμο της μεσότητας και κατά αραιά χρονικά διαστήματα προσφέρετε στα παιδιά τα «απαγορευμένα τρόφιμα» και αφήστε τα να τα απολαύσουν. Έτσι θα αισθάνονται ελεύθερα και δεν θα πέσουν στην παγίδα να καταναλώνουν ακόμη περισσότερο τροφές επειδή ακριβώς δεν επιτρέπονται.

 

Δώστε βαρύτητα στα μικρά ενδιάμεσα γεύματα.

Τα ενδιάμεσα γεύματα είναι πολύ σημαντικά γιατί κρατούν τα επίπεδα σακχάρου στο επίπεδο που πρέπει, απομακρύνοντας τα παιδιά από ασθένειες και τα βοηθούν να έχουν ενέργεια και να είναι υγιή. Μην ξεχνάτε να τους δίνετε μικρά σε μέγεθος γεύματα που είναι όμως πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, όπως τα τσιπς μπανάνας!

 
Μία μικρή μερίδα σαλάτα, η απαραίτητη!

Ένας ακόμη κανόνας για τη σωστή διατροφή είναι πως σε κάθε γεύμα, ιδίως στα κυρίως γεύματα πρέπει να υπάρχει σαλάτα. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από φυτικές ίνες και βιταμίνες και είναι καλό να μάθουν όσο είναι μικρά πως η σαλάτα είναι απαραίτητη στα γεύματά τους. Θα τα βοηθήσει να ελέγχουν το βάρος τους, να έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό και να είναι υγιή.

 

 

Χτίζοντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες στα παιδιά

Παιδιά και σωστή διατροφή: Μπορεί να είναι και μία διασκεδαστική διαδικασία!

 

 

Και ένα extra tip!

Ένας τρόπος για να τα ξεγελάσετε είναι να μετατρέποντας τις κλασικές λιχουδιές, όπως τα burgers ή τα σνακ σαν τα πατατάκια σε νόστιμες και θρεπτικές επιλογές φαγητού. Εδώ θα βρείτε τρόπους για να το καταφέρετε και να είστε όλοι ικανοποιημένοι.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!