Home / Wellness  / Mind  / Χρώματα: Τι συμβολίζουν και πώς δρουν στην ψυχολογία μας;

Χρώματα: Τι συμβολίζουν και πώς δρουν στην ψυχολογία μας;

Χρώματα: Τι συμβολίζουν και πώς δρουν στην ψυχολογία μας;
Πώς μπορούν τα χρώματα να επηρεάσουν την ψυχολογία μας;

Αν δεν υπήρχαν τα χρώματα ο κόσμος μας θα ήταν βαρετός. Πολύ βαρετός… Το ήξερες πως οι διάφορες αποχρώσεις που συναντάμε παντού τριγύρω μας από τους προσωπικούς μας χώρους, τα ρούχα που επιλέγουμε, τα τρόφιμα που καταναλώνουμε μέχρι και το εξωτερικό φυσικό ή αστικό περιβάλλον έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν την ψυχολογία μας;

 

Χρώματα: Τι συμβολίζουν και πώς δρουν στην ψυχολογία μας;

Το αστικό τοπίο ντύνεται με χρώματα και αναδεικνύει την ομορφιά της ποικιλοχρωμίας.

Χρώματα: Τι συμβολίζουν και πώς δρουν στην ψυχολογία μας;

 

Μάλιστα, τα χρώματα μπορούν να φτιάξουν τη διάθεσή μας ή να μας “ρίξουν”, να μας γεμίσουν έμπνευση και συναισθήματα, να μας κινητοποιήσουν. Τι συμβολίζει όμως το καθένα;

 

Πώς επιδρούν τα χρώματα στην ψυχολογία μας;

 

 

Κίτρινο.

Ένα έντονο χρώμα που τραβά την προσοχή και για πολλούς είναι συνυφασμένο με το καλοκαίρι, τον ήλιο, το φως. Το κίτρινο χρώμα μας φέρνει θετικά αλλά και αρνητικά συναισθήματα. Γιατί από τη μία πλευρά συμβολίζει τη δημιουργία και τη χαρά και από την άλλη το μίσος και τη δειλία. Εμείς επιλέγουμε τους θετικούς τους συμβολισμούς.

 

Κόκκινο.

Ένα ακόμη έντονο χρώμα, παθιασμένο, δυναμικό και φορτισμένο με διάφορα συναισθήματα. Το κόκκινο χρώμα είναι αυτό του αίματος, της φωτιάς, του έρωτα. Συμβολίζει την ένταση, την αγάπη, τον θυμό, την ορμή και μας ενεργοποιεί. Πρόκειται για ένα χρώμα που προσελκύει την προσοχή και ανήκει στις αισιόδοξες αποχρώσεις που μας παρακινούν να πάρουμε πρωτοβουλίες και να αφήσουμε τη στασιμότητα.

 
Πράσινο.

Είναι το χρώμα της φύσης και της καλής ενέργειας, το χρώμα της φρεσκάδας και της αισιοδοξίας. Το υπέροχο πράσινο συμβολίζει την υγεία, την ισορροπία και την αρμονία, την ελπίδα και την ηρεμία. Ένα χρώμα που σηματοδοτεί επίσης την αναγέννηση και την ψυχική και σωματική ανάταση.

 

Μπλε.

Το χρώμα της Ελλάδας, μπλε ή και γαλάζιο. Το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού. Συμβολίζει τη σταθερότητα και την ισορροπία, την ψυχική και πνευματική ηρεμία, την καθαρότητα και μας φέρνει μόνο θετικά συναισθήματα. Το μπλε είναι ένα χρώμα γεμάτο συνδηλώσεις, που μας κάνει να πιστεύουμε στην καλύτερη εξέλιξη των πραγμάτων.

 

Λευκό.

Καθαρότητα, ελπίδα, ηρεμία, ευκαιρία για νέα ξεκινήματα και θετικές εξελίξεις. Δίνει την αίσθηση καθαρότητας και γαλήνης. Το λευκό είναι το χρώμα συνώνυμο της αγνότητας και της αθωότητας. Συμβολίζει τη θετική αύρα και την επιτυχία.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!