Home / Beauty  / Χειροποίητα θρεπτικά lip balms: τα balms που κάνουν θαύματα

Χειροποίητα θρεπτικά lip balms: τα balms που κάνουν θαύματα

Χειροποίητα θρεπτικά lip balms: τα balms που κάνουν θαύματα
Diy: Ενυδατικά lip balms που αγαπούν τα χείλη σας

Φτιάξτε μόνες σας ενυδατικά balms για τα χείλη με φυσικά υλικά για να καταπολεμήσετε την ξηρότητα. Απλώστε τα balm στα χείλη σας με τα δάκτυλά σας και αφήστε τα να απορροφηθούν φυσικά. Χρησιμοποιήστε τα σε τακτική βάση, και τον χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι, για να αποκτήσετε ξανά λαμπερά, υγιή και βελούδινα χείλη.

Γιατί τα lip balms είναι απαραίτητα;

Τα χείλια μας ταλαιπωρούνται από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, αλλά και τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε. Συχνά σκάνε και είναι ξηρά, με αποτέλεσμα να μας πονάνε και να μας ενοχλούν αισθητικά. Τα lip balms, που μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας στο σπίτι χρησιμοποιώντας αγνά ενυδατικά συστατικά, θρέφουν τα χείλη και τα βοηθούν να γίνουν πάλι υγιή, απλά και βελούδινα.

Χειροποίητα θρεπτικά lip balms: τα balms που κάνουν θαύματα
Almond oil balm

Το λάδι καρύδας όπως και το αμυγδαλέλαιο είναι εξαιρετικά θρεπτικά και ενυδατικά για τα χείλη. Αναμείξτε μικρή ποσότητα των ελαίων με έλαιο βιταμίνης Ε και θα έχετε πολύ γρήγορα ένα super ενυδατικό balm για τα χείλη σας.

Grapefruit balm

Θερμάνετε για αρχή το shea butter, το κερί μέλισσας, το έλαιο καρύδας και το καστορέλαιο σε χαμηλή φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα. Όταν τα συστατικά ομογενοποιηθούν, προσθέστε το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ, ανακατέψτε καλά και σβήστε την θερμότητα. Ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε το αρωματικό και ενυδατικό balm στο βαζάκι.

Χειροποίητα θρεπτικά lip balms: τα balms που κάνουν θαύματα


Cocoa butter balm

Αναμείξτε βούτυρο κακάο με κερί μέλισσας, το οποίο πρώτα θα έχετε ζεστάνει σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, για να γίνει ομοιόμορφη πάστα. Προσθέστε στο μείγμα το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για απολαυστική μυρωδιά και το βάλσαμο για τα χείλη σας είναι έτοιμο!

Mint balm

Χρησιμοποιήστε ξανά ως βάση το απόλυτα θρεπτικό αμυγδαλέλαιο και αναμείξτε το 1 κ.σ. κηρήθρα. Στη συνέχεια προσθέστε αιθέριο έλαιο μέντας και όταν το μείγμα γίνει πάρει τη μορφή πάστας, τοποθετήστε το σε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι.

Χειροποίητα θρεπτικά lip balms: τα balms που κάνουν θαύματα


[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!