Home / Good Life  / Φωτογραφικό ταξίδι στο παγωμένο Ρέικιαβικ

Φωτογραφικό ταξίδι στο παγωμένο Ρέικιαβικ

Φωτογραφικό ταξίδι στο παγωμένο Ρέικιαβικ
Το ιδιαίτερο Ρέικιαβικ μέσα από φωτογραφίες.

Το Ρέικιαβικ, η πρωτεύουσα της Ισλανδίας, είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό που ανέρχεται στους 132.410 κατοίκους (συνολικά η χώρα έχει 366.700 κατοίκους). Μια πόλη μικρή και αραιοκατοικημένη, όμως με έντονο παλμό, έτοιμη να χαρίσει στους ταξιδιώτες ποικίλες, συναρπαστικές περιπέτειες και στιγμές που θα τους μείνουν αξέχαστες. 

 

Φωτογραφικό ταξίδι στο παγωμένο Ρέικιαβικ

Interesting Fact 1: Τι θα έλεγες για αχαλίνωτη νυχτερινή διασκέδαση στο Ρέικιαβικ; Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας είναι διάσημη και για τη νυχτερινή της ζωή. Αν και μικρή, προσφέρει ποικίλες επιλογές ξεφαντώματος με μπαρ και παμπ, εστιατόρια, κλαμπ και ζωντανές σκηνές μουσικής.

Φωτογραφικό ταξίδι στο παγωμένο Ρέικιαβικ

Αύγουστος στο Ρέικιαβικ: Οι κάτοικοι κάνουν βόλτες στο κέντρο της πόλης.

Τον χειμώνα η πόλη ντύνεται στα λευκά.

 

 

Μια πόλη περιτριγυρισμένη από την ιδιαίτερη φύση της Ισλανδίας που δημιουργεί ένα μοναδικό στον κόσμο σκηνικό και μια ατμόσφαιρα που μοιάζει να έχει βγει από καλογυρισμένη κινηματογραφική ταινία.  

 

Φωτογραφικό ταξίδι στο παγωμένο Ρέικιαβικ

Interesting Fact 2: Το Ρέικιαβικ είναι η βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου.

 

Must see: Τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης.
  • Ο ναός του Hallgrímur (εκκλησία Hallgrimskirkja) είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Ισλανδίας και έχει ύψος 74,5 μ., αποτελώντας μία από τις πιο ψηλές κατασκευές στη χώρα. Πήρε το όνομα της από τον ποιητή Hallgrímur Pétursson, άγαλμα του οποίου υπάρχει μπροστά από την είσοδό της.

 

 

Λόγω του ύψους της προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη. Αξίζει να την επισκεφτείς, είναι μάλιστα ανοικτή για το κοινό όλη μέρα. 

 

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίριο που αναδεικνύεται και το βράδυ με τον κατάλληλο φωτισμό.

 

 

Εικόνες από το εσωτερικό του Εθνικού Μουσείου Ισλανδίας

 

  • Το Ιρλανδικό Κοινοβούλιο. Ένα κλασικό κτίριο του 19ου αιώνα που σχεδιάστηκε από τον Δανό αρχιτέκτονα Ferdinand Meldahl και ολοκληρώθηκε το 1881. Πολύ ενδιαφέρον είναι επίσης πως στην Ισλανδία ιδρύθηκε το πρώτο Κοινοβούλιο στον κόσμο, το Αλθίνγκι, το 93ο μ.Χ.

 

 

  • Το Harpa Concert Hall. Πρόκειται για μία αίθουσα συναυλιών και συνεδριακό κέντρο στην καρδιά της πόλης. Ένα κτίριο σύγχρονης αρχιτεκτονικής που ξεχωρίζει για τον σχεδιασμό του. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η χρωματισμένη γυάλινη πρόσοψη του, εμπνευσμένη από το βασαλτικό τοπίο της Ισλανδίας, και το γεγονός ότι τμήμα του μοιάζει να επιπλέει στην θάλασσα. 

 

Το εσωτερικό είναι επίσης πολύ εντυπωσιακό!

Φωτογραφικό ταξίδι στο παγωμένο Ρέικιαβικ Φωτογραφικό ταξίδι στο παγωμένο Ρέικιαβικ

 

 

Ανακάλυψε περισσότερα για την ιδιαίτερη αυτή πόλη στο visitreykjavik.is

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!