Home / Good Life  / Φωτογραφικό αφιέρωμα στα Καλάβρυτα

Φωτογραφικό αφιέρωμα στα Καλάβρυτα

Απόδραση μέσα από εικόνες στα όμορφα Καλάβρυτα. 

Τα όμορφα Καλάβρυτα είναι μία μικρή κωμόπολη στον Νομό Αχαΐας στην Πελοπόννησο, χτισμένη σε υψόμετρο 735 μέτρων στα Αροάνια Όρη, (όρος Χελμός)

Ορεινά, γραφικά, πλούσια σε ιστορία, φύση και ομορφιές για τους επισκέπτες αποτελούν ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τους ορεινούς περιπάτους, τη φύση αλλά και το σκι, καθώς διαθέτουν το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας.

 

 

Φωτογραφικό αφιέρωμα στα Καλάβρυτα

Η μαγευτική θέα στα Αροάνια Όρη.

 

Λήψη το 2018. Περίπατος στο κέντρο της πόλης.

 

Τα Καλάβρυτα ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες γίνονται πόλος έλξης για τους ταξιδιώτες. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αναπτύξει έντονα χειμερινό τουρισμό και φιλοξενούν τόσο εγχώριους όσο και διεθνείς τουρίστες που αγαπούν τα χειμερινά σπορ και τη φύση. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Βρίσκεται στη ΒΔ πλευρά του Χελμού και εκτείνεται σε υψόμετρο 1700 μ. έως 2340 μ.. 

 

Φωτογραφικό αφιέρωμα στα Καλάβρυτα

 

Ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος αποτελεί ένα από τα highlights των Καλαβρύτων. Πρόκειται για ένα γραφικό τρενάκι που ξεκινά από το Διακοφτό και τερματίζει στα Καλάβρυτα. Συνολικά διασχίζει μία διαδρομή 23 χιλιομέτρων η οποία  μαγεύει τον ταξιδιώτη, ο οποίος έχει την ευκαιρία να δει θαυμάσει εικόνες από το φυσικό τοπίο, το φαράγγι του Βουραϊκού και άλλα σημεία εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς. 

 

Διακοφτό

Φωτογραφικό αφιέρωμα στα Καλάβρυτα

Εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική σήραγγα στο φαράγγι του Βουραϊκού.

Η φύση αποκαλύπτεται σε όλη τη διαδρομή.

Φωτογραφικό αφιέρωμα στα Καλάβρυτα

Η άγρια ομορφιά του φυσικού τοπίου καθηλώνει τον επισκέπτη σε όλη τη διαδρομή.

 

Ένα ακόμη σημείο που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών είναι η Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Τοποθετημένη μέσα στους επιβλητικούς βράχους σε υψόμετρο 940 μ. προκαλεί δέος ακόμη και στους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το εσωτερικό της μονής μέσα στην σπηλιά. 

 

Λήψη από ψηλά. Ο απόκρημνος βράχος εντυπωσιάζει.

Φωτογραφικό αφιέρωμα στα Καλάβρυτα

 

Σε κοντινή απόσταση από τα Καλάβρυτα βρίσκεται και το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. Ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα από έναν ερημίτη και κάηκε ολοσχερώς δύο φορές. Μία από τους Τούρκους το 1585 και το 1827 και τη δεύτερη από τους Γερμανούς το 1943.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!