Home / Good Life  / Φερδινάνδος- η ιστορία ενός αγαπησιάρη ταύρου

Φερδινάνδος- η ιστορία ενός αγαπησιάρη ταύρου

Φερδινάνδος- μια αστεία, συναρπαστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων. 

O Φερδινάνδος είναι ένας γιγαντιαίος ταύρος με μεγάλη, τρυφερή καρδιά. Από μικρός ξεχώριζε από τους άλλους ταύρους και προτιμούσε να κάθεται κάτω από το αγαπημένο του δέντρο και να μυρίζει λουλούδια. Εκεί που είναι ήρεμος επειδή δεν θα τον επιλέξουν για τις ταυρομαχίες στην Μαδρίτη όλα ανατρέπονται…

 
Όλα αλλάζουν όταν μια μέλισσα τον τσιμπάει και εκείνος χάνει πραγματικά τον έλεγχο.

Καθώς λανθασμένα τον θεωρούν άγριο και επικίνδυνο, τον αιχμαλωτίζουν και τον απομακρύνουν από την οικογένειά του. Ο αγαπησιάρης και ειρηνικός Φερδινάνδος αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και καταστρώνει ένα σχέδιο για να επιστρέψει στο σπίτι του. Στην προσπάθειά του να επιστρέψει στο αγρόκτημα που μεγάλωσε θα έχει συμπαραστάτες μια ετερόκλητη παρέα φίλων, που απαρτίζεται μεταξύ άλλων από τρία ξεκαρδιστικά σκαντζοχοιράκια. Ο καλοσυνάτος ταύρος και η εκλεκτή του παρέα θα μοιραστούν μια αξέχαστη περιπέτεια που θα τους αλλάξει την ζωή. 

 

Τον καλοσυνάτο Φερδινάνδο σκηνοθετεί ο υποψήφιος για Όσκαρ Κάρλος Σαλντάνια, δημιουργός και σκηνοθέτης της σειράς «Rio», αλλά και των τριών ταινιών της σειράς «Εποχή των Παγετώνων». Η ταινία κινουμένων σχεδίων είναι βασισμένη στο κλασικό βιβλίο του 1936, «Η ιστορία του Φερδινάνδου» των Μονρό Λιφ και Ρόμπερτ Λόσον. Πρόκειται για μια αστεία και συναρπαστική περιπέτεια, που θίγει ζητήματα όπως αυτά της βίας, των δικαιωμάτων των ζώων, της συμμόρφωσης στις κοινωνικές νόρμες και της φιλίας. Μια όμορφη και διδακτική ιστορία γίνεται μια συναρπαστική περιπέτεια με χιούμορ και έντονα συναισθήματα για μικρούς και μεγάλους. 

Η ταινία έλαβε υποψηφιότητες για την Καλύτερη Animated Ταινία και το Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι «Home» του Nick Jonas

στα 75α Βραβεία Χρυσής Σφαίρας.

 

Ο «Φερδινάνδος» θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 21 Δεκεμβρίου, από την Odeon και σε 3D. 

 

Ηθοποιοί (φωνές): Μάριος Αθανασίου, Άντρια Ράπτη, Λουκάς Φραγκούλης, Πέτρος Δαμουλής, Νίκος Αξιώτης, Αφροδίτη Αντωνάκη, Στέλιος Ψαρουδάκης, Χρήστος Συριώτης, Μελίνα Χατζηγεωργίου, Φοίβος Ριμένας και Θανάσης Κουρλαμπάς. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!