Home / Family  / Υπέροχες δραστηριότητες για τα παιδιά το Σαββατοκύριακο

Υπέροχες δραστηριότητες για τα παιδιά το Σαββατοκύριακο

Δραστηριότητες για τα παιδιά το Σαββατοκύριακο.

 

Χαρίστε στα παιδιά σας μοναδικές εμπειρίες και υπέροχες αναμνήσεις μέσα από απλές και διασκεδαστικές δραστηριότητες και εξορμήσεις για το Σαββατοκύριακο.

 

Μια επίσκεψη σε φάρμα.

Μια βόλτα σε μια φάρμα ή ένα αγρόκτημα αποτελεί μια υπέροχη ιδέα για εξόρμηση το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από την επαφή με τη φύση και την γνωριμία με τα ζώα ενός αγροκτήματος ή μιας φάρμας. Μια επίσκεψη σε ένα κοντινό αγρόκτημα στην πόλη σας αποτελεί θεσπέσια ιδέα για ημερήσια εκδρομή για όλη την οικογένεια.

 

 

Μια επίσκεψη σε μουσείο.

Η επίσκεψη σε ένα μουσείο δεν είναι απαραίτητα βαρετή για το παιδί όπως μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας πολύ. Υπάρχουν μουσεία για παιδιά που μετατρέπουν την επίσκεψη σε μια ευχάριστη και εποικοδομητική εμπειρία, που δεν αφήνουν τα παιδιά παθητικούς θεατές αλλά τα καλούν να συμμετέχουν σε δράσεις και να βιώνουν ουσιαστικά την μουσειακή εμπειρία. Στην Θεσσαλονίκη μπορείτε να επισκεφτείτε το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Ολυμπιακό Μουσείο αλλά και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (NOESIS).

 

 

Μαθήματα ή εργαστήρια για παιδιά.

Υπάρχουν καλλιτεχνικά ή δημιουργικά εργαστήρια που προσφέρουν διάφοροι οργανισμοί για τα παιδιά το Σαββατοκύριακο. Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να πειραματιστούν με κάτι καινούργιο ή να δοκιμάσουν μια νέα δραστηριότητα για να ανακαλύψουν αν τους αρέσει ή όχι. Από ζωγραφική και μαγειρική μέχρι εργαστήρια ρομποτικής, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές δυνατότητες για μάθηση και διασκέδαση που μπορείτε να χαρίσετε στα παιδιά σας. Εκπαιδευτικά ή και δημιουργικά εργαστήρια προσφέρουν στην Θεσσαλονίκη η ΧΑΝΘ, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, η Μονή Λαζαριστών, ο Χώρος Τέχνης SourLiBooM, τοπικές βιβλιοθήκες και άλλοι οργανισμοί σε δήμους ή στο κέντρο της πόλης.

 

Μια παιδική παράσταση.

Οι παιδικές παραστάσεις και γενικότερα το θέατρο συμβάλλουν θετικά στην ζωή του παιδιού. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαζί μια παράσταση ή και να γράψετε το παιδί σας σε μαθήματα θεατρικής αγωγής που ωφελούν το παιδί με πολλούς τρόπους. Το θέατρο αποδεσμεύει την φαντασία του παιδιού, ενισχύει την ανάπτυξή του και βοηθά στην κοινωνικοποίησή του.

 

 

 

Φωτογραφίες: Ολυμπιακό Μουσείο

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!