Home / Beauty  / Υγιή και λαμπερά μαλλιά με 5 τροφές!

Υγιή και λαμπερά μαλλιά με 5 τροφές!

4 +1 τροφές για πιο υγιή μαλλιά!

Δεν φτάνουν μόνο τα προϊόντα περιποίησης και οι μάσκες μαλλιών για να έχετε υγιή και λαμπερά μαλλιά. Δείτε ποιες τροφές δυναμώνουν το τριχωτό της κεφαλής και αποτελούν τη πιο σημαντική πηγή ομορφιάς σας! 

 

Καρύδια τα ευεργετικά! 

Πλούσια σε ω3 λιπαρά οξέα, βιοτίνη, βιταμίνη Ε και χαλκό τα καρύδια αποτελούν σημαντική τροφή για να νικήσετε την τριχόπτωση, να έχετε πυκνά μαλλιά, αλλά και να κρατήσετε λαμπερό το φυσικό σας χρώμα, σαν να βγήκατε μόλις από το κομμωτήριο! 

 

NUTS, ALMONDS, ÎÇÑÏÉ ÊÁÑÐÏÉ, ÁÌÕÃÄÁËÁ, ÊÁÑÕÄÉÁ, WALNUTS

 

Στρείδια ενάντια της τριχόπτωσης!

Τα στρείδια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο ο οποίος αν δεν βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στον οργανισμό μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση και απώλεια των μαλλιών. Καταναλώστε τα λοιπόν για να έχετε πυκνά και πολλά μαλλιά! 

 
Πουλερικά για δυνατά μαλλιά!

 

Καθώς οι τρίχες μας είναι πρωτεΐνες, τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες ενδυναμώνουν τα μαλλιά μας, τα διατηρούν υγιή και μη επιρρεπή σε φθορά και σπάσιμο. Εντάξτε στη διατροφή σας κοτόπουλο, γαλοπούλα αλλά και άλλες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες όπως φακές ή γιαούρτι για να έχετε δυνατά και λαμπερά αξιοζήλευτα μαλλιά. 

 

Όσπρια για μακριά μαλλιά!

Αν θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας και να αποφύγετε το σπάσιμο και τη φθορά στις άκρες τους, τότε η λύση βρίσκεται στα όσπρια. Φασόλια, φακές και άλλα όσπρια περιέχουν σίδηρο, ψευδάργυρο και βιοτίνη που εμποδίζουν το σπάσιμο της τρίχας και ενισχύουν την ανάπτυξή της. 

 

 

Αβοκάντο, για λάμψη! 

Το αβοκάντο είναι μια τροφή που αποτελεί trend τα τελευταία χρόνια. Όμως εκτός από τα οφέλη του στην σιλουέτα μας το αβοκάντο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά οξέα, αποτελεί σύμμαχο για λαμπερά και shiny μαλλιά!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!