Home / Beauty  / Τips για επιδερμίδα που ακτινοβολεί!

Τips για επιδερμίδα που ακτινοβολεί!

Beauty συμβουλές για λαμπερή επιδερμίδα! 

Το καλοκαίρι η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη από προσεγμένη περιποίηση και φροντίδα. Ο ήλιος, το αλάτι, οι υψηλές θερμοκρασίες και το χλώριο αποτελούν παράγοντες που θέτουν την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας μας σε κίνδυνο. Τι μπορούμε να κάνουμε; 

 

Μην ξεχνάς την απολέπιση! 

Η απολέπιση είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς κρατά την επιδερμίδα καθαρή και αφαιρεί τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα του δέρματος που φράζουν τους πόρους και τλαιπωρούν το δέρμα. Για αυτό μην ξεχνάς να κάνεις απολέπιση σε τακτά χρονικά διαστήματα, περίπου 2 με 3 φορές την εβδομάδα και να ακολουθείς απαλές, κυκλικές κινήσεις. 

Extra tip: Κάνε face scrub μόνο τα βράδια και όχι το πρωί για να μην εκθέσεις την επιδερμίδα σου στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

 

 

Επένδυσε σε μια ενυδατική με αντηλιακή προστασία! 

Μια ενυδατική κρέμα με αντηλιακή προστασία είναι η καλύτερη και πιο βολική λύση για να προστατέψτε την επιδερμίδα σας τους καλοκαιρινούς μήνες, πρώτον από την έκθεση στον ήλιο και δεύτερον από την αφυδάτωση και την θαμπή όψη. Προτιμήστε μια κρέμα με υψηλό δείκτη αντηλιακής προστασίας και απλώστε την κάθε πρωί στο πρόσωπό σας πριν βγείτε από το σπίτι! 

 

 

Πιες άφθονο νερό! 

Η επαρκής πρόσληψη υγρών είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ενυδάτωση του δέρματος και την ενίσχυση της λάμψης και της υγιούς όψης της επιδερμίδας. Ακόμη, μην ξεχνάτε πως τα υγρά βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και διατηρούν το δέρμα μαλακό, δροσερό και καθαρό!

 

Αλόη, η σύμμαχος ομορφιάς σου! 

Η αλόη είναι η νέα σου σύμμαχος ομορφιάς και λάμψης! Με αντιφλεμονώδεις ιδιότητες, ενυδατική και ανακουφιστική δράση. Τα προϊόντα που περιέχουν αλόη δεν πρέπει να λείπουν από την after sun περιποίησή σου. Η αλόη βέρα μετά από την έκθεση στον ήλιο, θα ηρεμήσει και θα απαλύνει το δέρμα σου, απομακρύνοντας την ξηρότητα και καταπολεμώντας την αφυδάτωση της επιδερμίδας. Ακόμη, τα αντιοξειδωτικά συστατικά της μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου δέρματος και να εμποδίζουν την αρνητική επίδραση των ελεύθερων ριζών. 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!