Home / Wellness  / Health  / Τροφές που θα σας βοηθήσουν να νικήσετε την αϋπνία

Τροφές που θα σας βοηθήσουν να νικήσετε την αϋπνία

Με αυτές τις τροφές θα καταπολεμήσετε την αϋπνία.

 

Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία του οργανισμού. Ευτυχώς υπάρχουν πολλές τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το πρόβλημα της αϋπνίας και να ξυπνάτε αναζωογονημένοι και φρέσκοι κάθε πρωί. Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε τις τροφές περίπου 2 με 3 ώρες πριν πέσετε για ύπνο, καθώς το στομάχι σας πρέπει να είναι ελαφρύ ώστε να μην αντιμετωπίσετε άλλα πεπτικά προβλήματα.

 

Say cheese.

Το τυρί, το ζεστό γάλα όπως και όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο εύκολα για αυτό μπορείτε να τα καταναλώνετε στα βραδινά σας γεύματα. Το ασβέστιο βοηθά τον εγκέφαλο να παράξει μελατονίνη η οποία με την σειρά της προκαλεί υπνηλία.

 

 

Μέλι.

Τα σάκχαρα που περιέχει το μέλι βοηθούν την τρυπτοφάνη να εισέλθει στον εγκέφαλο και ως αποτέλεσμα την παραγωγή μελατονίνης, γεγονός που θα σας βοηθήσει να πάτε για ύπνο. Προσθέστε μια κουταλιά μέλι σε ένα τσάι χαμομήλι που βοηθά πολύ τον οργανισμό σας να χαλαρώσει και καταναλώστε το πριν κοιμηθείτε.

 

 

Ακτινίδια.

Χαμηλά σε θερμίδες, πολύ θρεπτικά και αντιοξειδωτικά τα ακτινίδια μπορούν να σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε αποτελεσματικά τον ύπνο σας εξαιτίας των υψηλών επιπέδων σεροτονίνης που περιέχουν. Σε μια μελέτη που διήρκησε τέσσερις εβδομάδες, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν δυο ακτινίδια πριν πέσουν για ύπνο, κοιμόντουσαν 42% πιο γρήγορα από εκείνους που δεν έτρωγαν τίποτα πριν τον ύπνο.

 

 

Χυμός κεράσι. 

Ερευνητές των Πανεπιστημίων της Πενσυλβάνια και του Ρότσεστερ υποστηρίζουν πως ο χυμός κεράσι μπορεί να σας βοηθήσει να πέσετε για ύπνο γρηγορότερα. Πράγματι τα κεράσια περιέχουν υψηλά επίπεδα μελατονίνης, η οποία βοηθά τον οργανισμό να ηρεμήσει, καταπολεμώντας την αϋπνία.  

 

 

Μπανάνες.

Οι μπανάνες, πλούσιες σε κάλιο και βιταμίνη Β6, αποτελούν ένα ιδανικό βραδινό σνακ για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ύπνο τους. Τα συστατικά που περιέχουν οι μπανάνες μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε σαν πουλάκι! 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!