Home / Wellness  / Health  / Τροφές για να απογειώσετε το ανοσοποιητικό σας

Τροφές για να απογειώσετε το ανοσοποιητικό σας

Τροφές για να απογειώσετε το ανοσοποιητικό σας
Κρατήστε το ανοσοποιητικό σας ισχυρό τρώγοντας σωστά.

Οι καιροί είναι λίγο δύσκολοι και το καλύτερο είναι να θωρακίζουμε τον εαυτό μας και να μένουμε υγιείς. Πώς; Γίνεται με τη σωστή διατροφή.

 

Τα “δυνατά” ποτά.  

Καταναλώστε άφθονους φρέσκους χυμούς, από πορτοκάλι και διάφορα εσπεριδοειδή μέχρι ακτινίδιοκαι ρόδι ή συνδυασμό περισσότερο εποχιακών φρούτων. Ακόμη, δοκιμάστε τα λεγόμενα πράσινα ποτά, τα ποτά δηλαδή που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας από λαχανικά και χόρτα όπως το λάχανο, το σπανάκι και τα καρότα. Τέλος, καταναλώστε τσάι του βουνού ή τσάι από άλλα βότανα όπως εχινάκεια που δυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού και καταπολεμούν το κρυολόγημα. 

 

 

 

Μην ξεχνάτε τα προβιοτικά.

Τα προβιοτικά, που υπάρχουν στο γάλα, στο γιαούρτι και στο κεφίρ, ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς τον εφοδιάζουν με ευεργετικά βακτηρίδια που αντιμετωπίζουν και καταπολεμούν τους ιούς. Οπότε μία πολύ καλή επιλογή πρωινού είναι γιαούρτι σε συνδυασμό με μέλι και δημητριακά, αφενός για πιο δυνατό ανοσοποιητικό και αφετέρου για περισσότερη ενέργεια. 

 

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε Βιταµίνη Ε.

Το σώμα χρειάζεται την βιταμίνη Ε για να κρατήσει το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρό ενάντια στους ιούς και τα βακτήρια. Πού θα την βρείτε; Στο ελαιόλαδο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα θαλασσινά, τη βρόμη, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τους ηλιόσπορους. 

 

Τι να αποφύγετε: 

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σας οπότε είναι καλό να τις αποφύγετε. Πιο συγκεκριμένα είναι καλύτερο να αποφύγετε το πολύ αλάτι, τα λουκάνικα και γενικά τα αλλαντικά, τα προϊόντα σε άλμη, τα αναψυκτικά, τα κρέατα, το αλκοόλ, την καφεΐνη καθώς και τα ανθυγιεινά σνακ καθώς μειώνουν την ισχύ της άμυνας του οργανισμού. 

 

Τέλος, για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας τηρήστε τους κανόνες υγιεινής ευλαβικά, κοιμηθείτε και ξεκουραστείτε επαρκώς, κινηθείτε και μην κάθεστε μόνο στον καναπέ και μειώστε σημαντικά το κάπνισμα.  

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!