Home / Cozyhome  / Architecture  / Το stylish ξενοδοχείο Dexamenes Seaside Hotel κλέβει τις εντυπώσεις

Το stylish ξενοδοχείο Dexamenes Seaside Hotel κλέβει τις εντυπώσεις

Το stylish ξενοδοχείο Dexamenes Seaside Hotel κλέβει τις εντυπώσεις
Indulge in industrial luxury.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο K-Studio ανέλαβε τη μετατροπή ενός παλαιού οινοποιείου της δεκαετίας του 1920, στην πανέμορφη δυτική ακτή της ηπειρωτικής Ελλάδας, στον πολυτελή χώρο φιλοξενίας, Dexamenes Seaside Hotel.

 

Το stylish ξενοδοχείο Dexamenes Seaside Hotel κλέβει τις εντυπώσεις

 

Σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία πάνω στην χρυσή αμμουδιά της Κουρούτας, κυριολεκτικά μία ανάσα από τη θάλασσα και πάνω στις ανέγγιχτες σχεδόν βιομηχανικές δομές του εγκαταλελειμμένου οινοποιείου, «γεννήθηκε» το μοναδικού design, κατάλυμα, που βασίστηκε στην
ιδέα του οραματιστή επιχειρηματία και νυν ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, Νίκου Καραφλού.

 

Τα μεγάλα παράθυρα αυξάνουν την αντίθεση μεταξύ του δροσερού, «μοναστικού» εσωτερικού χώρου και της θερμότητας που απορρέει από το εξωτερικό περιβάλλον.

 

Με στόχο να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορία του οινοποιείου και να αναδειχθεί η ακατέργαστη ομορφιά των προϋπαρχόντων δομών, οι αρχιτέκτονες προχώρησαν σε μικρές επεμβάσεις στον χώρο, ενώ επέλεξαν να ντύσουν τις επιφάνειες με υλικά της εποχής του οινοποιείου. Το αποτέλεσμα; Να χαρίσουν στους επισκέπτες την ξεχωριστή εμπειρία της φιλοξενίας μέσα σε παλιές δεξαμενές κρασιού που χρονολογούνται από την κρίση της «Εποχής της Σταφίδας» στην Πελοπόννησο.

 

Οι προσεγμένες και διακριτικά επεμβατικές σχεδιαστικές επιλογές, κατάφεραν να μετατρέψουν την αυστηρή λειτουργικότητα που αποπνέουν οι υφιστάμενες δομές και να μεταμορφώσουν τον industrial χαρακτήρα του, σε έναν χώρο ηρεμίας, άνεσης και χαλάρωσης. Εξισορροπώντας το παλιό με το νέο και χρησιμοποιώντας υλικά όπως το μέταλλο, το σκυρόδεμα, το ξύλο, το μωσαϊκό και το ανάγλυφο γυαλί, με μία minimal οπτική προσέγγιση, το παλαιό εργοστάσιο κρασιού αναγεννήθηκε, έτοιμο να εκπληρώσει τον νέο του σκοπό.

 

Το stylish ξενοδοχείο Dexamenes Seaside Hotel κλέβει τις εντυπώσεις

 

Με την είσοδό του στο ξενοδοχείο, ο επισκέπτης αισθάνεται την επιβλητική παρουσία της ιστορίας, συνδυασμένη με την ενέργεια που εκπέμπει η νέα, σύγχρονη μορφή του. Γυάλινες επιφάνειες τον κατευθύνουν στην semi open air reception που ενώνεται με το lounge bar
και την παραλία, καλωσορίζοντάς τον σε μία μοναδική εμπερία διαμονής δίπλα στη θάλασσα.

 

Το stylish ξενοδοχείο Dexamenes Seaside Hotel κλέβει τις εντυπώσεις

 

Το ξύλο κυριαρχεί στο αίθριο bar-lounge, όπου οι φιλοξενούμενοι μπορούν να απολαύσουν γευστικά cocktails με φόντο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

 

Το stylish ξενοδοχείο Dexamenes Seaside Hotel κλέβει τις εντυπώσεις

 

Οι δεξαμενές αποθήκευσης του οινοποιείου έδωσαν τη θέση τους σε καλαίσθητες, πλήρως εξοπλισμένες σουίτες. Κινούμενο σε elegant industrial ύφος, με καθαρές minimal γραμμές και σε γήινους τόνους, το εσωτερικό τους ενισχύεται με λιτές διακοσμητικές επιλογές, ενώ
χάρις στα μεγάλα συρόμενα παράθυρα, «ταξιδέυει» τον επισκέπτη στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου. Το παιχνίδι των αντιθέσεων πρωταγωνιστεί, επιτυγχάνοντας την αρμονική συνύπαρξη των πιο «ψυχρών» υλικών, όπως είναι το τσιμέντο με την ζωηρή αύρα της τοποθεσίας.

 

Το stylish ξενοδοχείο Dexamenes Seaside Hotel κλέβει τις εντυπώσεις

Το stylish ξενοδοχείο Dexamenes Seaside Hotel κλέβει τις εντυπώσεις

 

Ο τρόπος με τον οποίο οι σχεδιαστικές γραμμές και επιλογές ανέδειξαν την ιστορία του κτιρίου και η διατήρηση πολλών στοιχείων του, με αποκορύφωμα τις δύο μεγάλες δεξαμενές, δημιούργησαν ένα πρωτότυπο κατάλυμα φιλοξενίας υψηλών απαιτήσεων και αισθητικής.

 

 

 

Credits

Design Team: K-Studio (Dimitris Karampatakis, Marivenia Chiotopoulou, Dimitris Sotiropoulos, Giorgos Dimitrakopoulos, Christina Stamouli) 
3D Visualisation: K-studio (Dimitris Sotiropoulos)
Branding Designer: Angelos Botsis
Surveyor: Christos Georgakopoulos
Planning Consultant: Christos Georgakopoulos
Structural Engineer: Panagiotis Zourntos
Mechanical Engineer: ERGO-PRAXIS, Kostas Angelakoudis
Lighting Designer: Ifi group
Metal works: Vathron IKE, Theofanis Iosifidis
Wood works: Nikos Aspiotis
Window/Door Frames/Ironmorgery: Alumil
Marble Cladding: Fotis Manthopoulos
Terrazzo: Tsantilis S.A
Custom Tables: Ioannis Mpelekoukias, Theofanis Iosifidis
Custom Mirrors: Andreas Triantafyllopoulos, Tasos Christodoulopoulos
Electrician: Stefanos Pennias
Chairs and Stools: Almeco
Lighting: Kafkas
Awnings: Kamchis Shading Systems
Fabrics – Upholstery – Cushions– Curtains: Ioannis and Konstantinos Oikonomou, REVELOS HOME
Plants: Antemisaris S.A.
Renders -Interior: Konstantinos Alexandropoulos, Alexis Mpeltas
Sanitary ware: Moda Bagno
Kitchen: INOX HAND

 

www.dexamenes.com

www.k-studio.gr 

Φωτογραφίες: Claus Brechenmacher & Reiner Baumann – www.brechenmacher-baumann.com

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!