Home / Cozyhome  / Architecture  / Το Pastry Lab Νούσιας από τους G2Lab συνδυάζει υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα

Το Pastry Lab Νούσιας από τους G2Lab συνδυάζει υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα

pastry_lab_nousias
Οι G2Lab, Γιάννης και Γιώργος Ευθυμιάδης, ανέλαβαν την αρχιτεκτονική μελέτη, υλοποίηση κα συνολική διαμόρφωση του Pastry Lab Νούσιας στα Ιωάννινα, δημιουργώντας έναν ατμοσφαιρικό all day χώρο, ιδανικό για χαλάρωση.

 

Στα προάστια της πόλης των Ιωαννίνων, σε ένα ισόγειο κτίριο 260 τ.μ. με αντίστοιχο υπόγειο, μεταφέρθηκε το εργαστήριο και τα κεντρικά γραφεία της γνωστής αλυσίδας ζαχαροπλαστικής Νούσιας, δημιουργώντας ταυτόχρονα χώρο πώλησης και καθιστικού στα πλαίσια ενός all day café patisserie. Δημιουργικό στοίχημα, κατά τον σχεδιασμό, αποτέλεσε ο διαχωρισμός των παραπάνω χρήσεων με τρόπο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της επιχείρησης, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις σχεδιαστικές επιλογές. Άλλωστε η διαμόρφωση ενός χώρου εστίασης αποτελεί δημιουργικό διάλογο μεταξύ αρχιτεκτονικής, σκηνογραφίας και λειτουργικότητας.

 

©Dimitris Spyrou

 

Στην ουσία η κάτοψη χωρίζεται σε δύο ζώνες χρήσεων με το πίσω τμήμα να φιλοξενεί το παρασκευαστήριο, τα ψυγεία και τους χώρους υγιεινής, ενώ στο μπροστινό τμήμα δημιουργούνται δύο διακριτοί χώροι, με την λιανική πώληση – εκθετήριο στα αριστερά και τoν χώρο των τραπεζοκαθισμάτων στα δεξιά. Στο πατάρι του πίσω τμήματος βρίσκονται τα γραφεία και το λογιστήριο, ενώ στο υπόγειο τα εργαστήρια και οι βοηθητικοί χώροι.

 

Η είσοδος στο Pastry Lab Νούσιας σηματοδοτείται από μεταλλικές κατασκευές με γεωμετρικά μοτίβα που προσκαλούν τον επισκέπτη στο εσωτερικό, ενώ σε συνδυασμό με τα μεγάλα ανοίγματα της όψης που διαχέουν το φυσικό φως στο εσωτερικό, δημιουργείται ένα παιχνίδι σχημάτων και σκιών.

 

©Dimitris Spyrou

 

Στο εσωτερικό του καταστήματος οι εναλλαγές των υλικών επιλέχθηκαν με τέτοιον τρόπο ώστε να αποπνέουν μια elegant αισθητική εναρμονισμένη με μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Οι βιτρίνες των γλυκών κατασκευάστηκαν με συνδυασμό ξύλου και μετάλλου στην απόχρωση του μαύρου και του χαλκού.

 

©Dimitris Spyrou

 

Οι δύο αυτές αποχρώσεις χρησιμοποιούνται και στον υπόλοιπο χώρο, συνδυασμένες με μεγάλες πλάκες όψης μαρμάρου στον τοίχο του καθιστικού χώρου και το στοιχείο του ξύλου στο δάπεδο και στις εσοχές των τοίχων. Για τον διαχωρισμό του παρασκευαστηρίου και των γραφείων χρησιμοποιείται μια κατασκευή από κάναβο με ξύλινα και μεταλλικά πηχάκια και καθρέφτη, επιτυγχάνοντας το στοιχείο της ιδιωτικότητας στους χώρους αυτούς που επιθυμούσαν οι ιδιοκτήτες, μεγενθύνοντας ταυτόχρονα τον χώρο.

 

©Dimitris Spyrou

 

Κατακόρυφα μεταλλικά στοιχεία χρησιμοποιούνται επίσης στην πλάτη του bar, οριοθετώντας την σκάλα που οδηγεί στο πατάρι, καθώς και σε τμήμα της εξωτερικής όψης του καταστήματος.

 

©Dimitris Spyrou

 

Την συνολική σύνθεση έρχεται να αναδείξει η επιλογή του φωτισμού, με εναλλαγή μαύρου και χαλκού σε σποτ, κρεμαστά και επιτοίχια φωτιστικά, προσεκτικά διαλεγμένα για τις ανάγκες της κάθε γωνιάς.

Ιδιαίτερο στοιχείο αποτελούν οι κύλινδροι φωτισμού στην οροφή, ειδικά σχεδιασμένοι για το συγκεκριμένο project, συμπληρώνοντας το παιχνίδι της γεωμετρίας. Ζεστά χρώματα στους τόνους του μπεζ και της τερακότα ολοκληρώνουν αρμονικά την συνολική εικόνα του χώρου.

 

©Dimitris Spyrou

 

 

Architects – Interior Design: G2lab

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σπύρου

 

Credits:

Κατασκευή, Επίπλωση, Δάπεδα – Επένδυση τοίχων laminate: Papazois Domus Inclusive

Πλακάκια: Labrou Ceramics / Merekos art materials

Φωτισμός: Papazois Domus Inclusive / ΚΑΥΚΑΣ

Κατασκευή ψυγείων: EuroF design (Ευρωψυκτική)

Χρώματα: Caparol

Ξηρά δόμηση – επιχρίσματα: Weber SaintGobain

Κλιματισμός: Hitachi

Υφάσματα: Kallergis Interiors / Κ. Ιωαννίδης

 

[email protected]

Ως Publishing Director & Editor-in-Chief της COZY Publications, καθημερινά αναζητώ ό,τι νέο, όμορφο και ενδιαφέρον, μαζί με τους αγαπημένους μου συνεργάτες! Η μυρωδιά του φρεσκοτυπωμένου χαρτιού με εξιτάρει, η ταχύτητα του digital κόσμου με συναρπάζει, όμως αυτό που με γοητεύει περισσότερο είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτά, για την δημιουργικότητα τους, την αγάπη τους και το πάθος τους! Και έχω την τιμή να συνεργάζομαι με τέτοιους ανθρώπους! Απολαύστε τους μέσα από το COZYVIBE, αλλά και μέσα από το σύνολο των εκδόσεων μας!