Home / Cozyhome  / Architecture  / Το OPEN HOUSE Thessaloniki 2020 μας εντυπωσίασε και στην virtual εκδοχή του!

Το OPEN HOUSE Thessaloniki 2020 μας εντυπωσίασε και στην virtual εκδοχή του!

oht main
Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή του κοινού πραγματοποιήθηκε το πρώτο διαδικτυακό OPEN HOUSE Thessaloniki 2020, με τίτλο Layers of History.

 

Το φετινό OPEN HOUSE Thessaloniki μπορεί να ήταν διαφορετικό, καθώς έπρεπε να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, άφησε, όμως, την ίδια γεύση και τον ίδιο ενθουσιασμό με τις προηγούμενες διοργανώσεις του! Απόδειξη, οι περισσότερες από 40.000 προβολές των virtual tours και των livestream ομιλιών του που έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα!

 

oht virtual tours

 

Όσα είδαμε…

 

Μέσα από τα virtual tours ξεναγηθήκαμε διαδικτυακά σε επτά εντυπωσιακές κατοικίες σύγχρονης αρχιτεκτονικής:

 

The Upper Floor Transparency 

 

The Transparent Apartment

 

The transparent apartment

 

Garden House

 

garden house

 

“Εστιάζοντας στο δάσος” – Μονοκατοικία στα Πεύκα

 

Rural Apartment

 

City Loft

 

Μονοκατοικία στο συγκρότημα Ithacas

 

Τα έργα ανήκουν στους αρχιτέκτονες UBU plan architects, Urban Soul Project, Tazlab architects, Δημήτρη Κονταξάκη, Normless Architecture Studio, T.SQUAREARCHITECTS και Archigraph αντίστοιχα.

 

Όσα μάθαμε…

 

Μέσα από το livestream -που είναι πλέον διαθέσιμο στο YouTube-, παρακολουθήσαμε ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις για την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

 

stoa malakopi

 

– Ο Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ. και συγγραφέας, Λέων Α. Ναρ, μίλησε για την εβραϊκή κληρονομιά στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης.

 

– Ο αρχιτέκτων κι επίκουρος καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Αναστάσιος Τάντσης, μας ξενάγησε, μέσα από τις παρουσιάσεις του, στα Τείχη και στο Γαλεριανό Συγκρότημα.

 

– Ο αρχιτέκτων και καθηγητής Ιστορίας Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βασίλης Κολώνας, μας σύστησε τη Συνοικία των Εξοχών και μίλησε για την ανοικοδόμηση της πόλης μετά την πυρκαγιά.

 

openwalk anoikodomisi

 

– Ο αρχιτέκτων και διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), Γιάννης Επαμεινώνδας, εστίασε στη Βίλα Καπαντζή και στην επιχωμάτωση της Νέας Παραλίας.

 

– Η αρχιτέκτονας κι επίκουρη καθηγήτρια του ΑΠΘ, Μαρία Δούση, ιχνηλάτησε την πρώτη βιομηχανική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

 

– Ο αρχιτέκτων και ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Μιχάλης Νομικός, μας ταξίδεψε στην Άνω Πόλη, από το χθες στο σήμερα.

 

Επίσης, παρουσιάστηκε η συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στο 1ο Open House Worldwide Festival “Thessaloniki Evolving: Designing for the future”. Ο αρχιτέκτων-πολεοδόμος Δημήτρης Δούμας μας μίλησε για σημαντικά μελλοντικά έργα ανάπλασης της πόλης.

 

Ακόμα, μέσα από βίντεο μας συστήθηκε το παγκόσμιο δίκτυο των 40 και πλέον πόλεων του Open House.

 

Highlight της διαδικτυακής εκδήλωσης ήταν και οι ομιλίες των εθελοντών του OHT, που μοιράστηκαν με συγκίνηση τις προσωπικές τους εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

 

Ανυπομονούμε για την επόμενη διοργάνωση!

 

Αν θέλεις να δεις το εξάωρο livestream event, μπες εδώ.
Αν θέλεις να παρακολουθήσεις τα αντίστοιχα virtual tours του OPEN HOUSE Athens σε κτίρια της Αθήνας, μπες εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες για το ΟΗT 2020 θα βρεις εδώ.

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin