Home / Cozyhome  / Architecture  / Το OPEN HOUSE επιστρέφει στη πόλη της Αθήνας για 7η χρονιά!

Το OPEN HOUSE επιστρέφει στη πόλη της Αθήνας για 7η χρονιά!

Για μία ακόμη χρονιά κτίρια και χώροι με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πόρτες τους!

Το OPEN HOUSE επιστρέφει στη πόλη της Αθήνας για 7η χρονιά, με δωρεάν ξεναγήσεις σε περίπου 100 κτίρια και χώρους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, το σαββατοκύριακο 4-5 Απριλίου. Ένα διήμερο δωρεάν αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων, που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, οι οποίες υλοποιούνται χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των 500+ εθελοντών. Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει κτίρια δημόσια και ιδιωτικά, σύγχρονα και ιστορικά, μνημεία, μουσεία, θέατρα, σχολεία, κατοικίες, εργασιακούς χώρους, στο κέντρο και στα προάστια, αλλά και πλήθος παράλληλων δράσεων πέραν του βασικού σαββατοκύριακου: ξεναγήσεις ειδικού ενδιαφέροντος, διαγωνισμούς, εκθέσεις και πάρτι!

 

Wnaseios Vivliothiki_Onassis_properties

 

Theatro Eksarxeiwn_Maria Ntrougia

 

Villa Kazouli_Tzanis Tzanetopoulos

 

Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα του ΟΗΑ 2020 επιστρέφουν το MADE in Athens, με ξεναγήσεις σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής, το OPEN SCHOOL, που ξεναγεί εκπαιδευτικά γκρουπ σε ορισμένα από τα κτίρια και χώρους παραγωγής του προγράμματος και το OPEN BIKE, που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ξεναγηθούν στα κτίρια ακολουθώντας ενδιαφέρουσες ποδηλατικές διαδρομές.

 

 

Μια νέα δράση (OPEN OFFICE ) συστήνεται στο κοινό του ΟΗΑ, η οποία αφορά επισκέψεις σε αρχιτεκτονικά γραφεία, όπου στεγάζονται και δραστηριοποιούνται οι αρχιτέκτονες της πόλης. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τους ίδιους τους αρχιτέκτονες και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο, με τον οποίο τα γραφεία συγκροτούνται και παράγουν το έργο τους.

 

Xwros Texnis ARCH_Athina Souli

 

Atelier Bratis – Grafeio Despotoloupou _Martha Vosdou

 

Monsieur Didot

 

Diamerisma sto Kolwnaki_Nikos Vavdinoudis – Christos Dimitriou studiovdgr

 

 

Για άλλη μια χρονιά, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς φωτογραφίας OPEN PHOTO και PHOTO MADE στο instagram, αλλά και στον διαγωνισμό για το βραβείο κοινού OPEN VOTE και να κερδίσουν διακρίσεις και υπέροχα δώρα. Το κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται σχετικά με τις δράσεις, στο info point που θα λειτουργήσει στο κατάστημα IANOS, Σταδίου 24, απ’ όπου θα μπορεί και να προμηθεύεται το έντυπο πρόγραμμα και αναμνηστικά της εκδήλωσης.

 

 

Η Σχολή Βακαλό Art & Design προσφέρει για τρίτη συνεχή χρονιά, μέσω του διαγωνισμού OPEN your portfolio, μια υποτροφία για σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και διοργανώνει στις 09/04 το ΟPEN DESIGN LECTURE by Vakalo  με θέμα “Η «βιωματική αντίληψη» στο Bauhaus και η συμβολή της στην ελληνική εκπαίδευση”.

 

 

Τέλος, το Σαββατοκύριακο 16& 17/05 ένα pop-up event έρχεται φέτος για να ταξιδέψει το κοινό έξω από τα όρια της Αθήνας, στη μαγευτική αρχιτεκτονική μιας ακόμα ελληνικής πόλης! Η αρχή γίνεται φέτος με τα Χανιά, όπου μέσα από 20 περίπου, δημόσια και ιδιωτικά που θα ανοίξουν τις πόρτες τους, οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν  στον αρχιτεκτονικό πλούτο της ιστορικής αυτής πόλης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τις παράλληλες δράσεις και το πρόγραμμα του ΟΗΑ 2020 επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.openhouseathens.gr , www.openhouseathens.gr/en/
#OHA2020 #digintoAthens

 

 

***Το COZYHOME είναι χορηγός επικοινωνίας.

 

More info

Ρενάτα Δούμα,  υπεύθυνη επικοινωνίας ΟΗΑ

Τ: 6937213824 | Μ: info@openhouseathens.gr | www.openhouseathens.gr

Facebook: Open House Athens 

Twitter: @openhouseathens

Instagram: openhouseathens

 

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath