Home / Cozyhome  / Architecture  / Το Kanel των Fluo architecture & design studio κάνει την καθημερινότητά μας πιο γλυκιά!

Το Kanel των Fluo architecture & design studio κάνει την καθημερινότητά μας πιο γλυκιά!

Το Kanel είναι ένα σουηδικό konditori, δηλαδή ένα café-γλυκοπωλείο, το οποίο άνοιξε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να κάνει τις μέρες μας πιο γλυκές!

Η οικογένεια του ιδιοκτήτη έχει ζήσει για αρκετά χρόνια στη Σουηδία και επιστρέφοντας έφερε μαζί της εκτός από τη γενικότερη σκανδιναβική ιδιοσυγκρασία και την παραδοσιακή σουηδική συνταγή των kanelbullar , δηλαδή τα πεντανόστιμα ρολά κανέλας που όλοι λατρεύουμε!

 

 

Η ομάδα του Fluo architecture & design studio εμπνεύστηκε από τον μινιμαλισμό του σκανδιναβικού interior design, χωρίζοντας τον χώρο σε δύο ζώνες, τη θερμή και την ψυχρή.

 

Η θερμή πλευρά, στην οποία υιοθετήθηκε το χρώμα της τερακότας, δημιουργεί μία “φωλιά”, που περικλείει το bar και το κομμάτι στο οποίο γίνονται όλες οι παρασκευές. Η ψυχρή πλευρά του μαγαζιού περιλαμβάνει τον χώρο τoυ καθιστικού, ο οποίος συνδέεται άμεσα με την πλευρά του bar.

 

 

Ένα μωσαϊκό βενετσιάνικης προέλευσης υιοθετήθηκε στο δάπεδο, ενώ τα μαρμάρινα πλακίδια Medley by Ergon επιλέχθηκαν σε λευκό χρώμα, ώστε να δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερη αντίθεση ανάμεσα στους δύο χώρους. Αντίθετα, το ιδιαίτερο γεωμετρικό γραφιστικό στον τοίχο,  χάρις στις γήινες αποχρώσεις του αποτελεί ενοποιητικό στοιχείο των δύο πλευρών.

 

 

Τέλος, η επιγραφή από neon εκφράζει πλήρως τη φιλοσοφία του “Kanel”, ενώ παράλληλα δημιουργεί ένα άκρως “ινσταγκραμικό” φόντο για τις πιο όμορφες φωτογραφίες!

 

 

 

Α piece for everyone” είναι το motto του πανέμορφου αυτού γλυκοπωλείου, προσκαλώντας μας να δοκιμάσουμε τις πιο γλυκές λιχουδιές!

 

 

 

Photography: Panos Arvanitakis

 

 

Fluo architecture & design studio

www.fluodesign.gr

Αρχιτέκτονες: Φαίη Μανιάτη, Θάλεια Μιχαήλ, Μελίνα Ζαρκαδούλα, Χριστίνα Μητράκα

Interior designer & supervisor: Χριστίνα Σέρρου

 

Credits:

Έπιπλα: Almeco

Custom έπιπλα: Epiplo Gialopsos

Φωτισμός: Luminart

Μπάνιο, είδη υγιεινής: Kiskinidis-Living made easy

Πλακίδια: Emil group, Medley by Ergon

Πλακίδια μωσαϊκού: Grandinetti

Επιγραφές: Megalight

 

 

Κanel café

Γεωργίου Σταύρου 9, Θεσσαλονίκη

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath